ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

VP je bila dobro uro OFF line, vzeli štrom  :smash: ;D
Še dobro da se je to naredilo, saj sem videl, da mi šepajo akumulatorji na UPS-u, zdržalo slabih 15min, namesto cca 120min :smash:
Bo potrebno naredit revizijo in zamenjati acuje(bom premeril usmernik in verjetno montiral acuje z višjo kapaciteto) :icon_rolleyes:
V prihodnosti oziroma že zdaj pa premišljujem o nabavi rezervnih senzorjev(postaja mi služi super) in data loggerja.
Če je še kdo interesent, za data logger, bi bilo dobro razmisliti o skupinski nabavi, saj bi verjetno prišlo ceneje, ker se postaja ne dela več :icon_question:
Gre seveda za WMR 928NX

p.s. UPS moram usposobiti do Sobote, ker bom spet 2x po 1h brez štroma :buttrock:

max

Od danes naprej do nadaljnega, meritve padavin spet na 1,0mm.
Zamenjava modificiranega lijaka, ki ga je najedel zob časa :smash:

max

Od danes naprej VP Griže laufa na novi strojni opremi in software-u(Windows server 2003)
Vse skupaj laufa na cca 100MB, procesor pa od 0 - 5%(max. obremenitev pride na trenutke do 25%) :laugh:
Webcam nekaj časa ne bo laufal, me j*** program, noče več zalaufat :banghead: ,pa tudi časa ne bo nekaj dni, da bi poizkušal :shrug:

Verjetno bom naložil drugega, bom videl kaj bo prinesel naslednji teden al pa mesec....... , mogoče tud kakšno kamerco, pa novo postavitev.... :icon_question: :icon_razz: :icon_rolleyes:

max

Po treh dneh mrka spet ON-Line, ampak sem se moral osebno it razkurit na telekom.....
Pri gradnji nove šole so v torek pretrgali kabel z več kot 100 paricami :icon_exclaim: potem pa pri spojkah delali kar na oko in pomešali kar nekaj številk :banghead:

gandalf

Citat od: max dne 26. Marec 2011, 15:48:51
Od danes naprej do nadaljnega, meritve padavin spet na 1,0mm.
Zamenjava modificiranega lijaka, ki ga je najedel zob časa :smash:

Max,

čim prej popraviti zadevo, ker tale zadeva deluje odlično  :clap: :icon_wink:

max

Od jutri 24.11. do Nedelje bo VP brez nadzora, zato ne verjet podatkom, če bojo čudni in če bo temperatura šla v minus :icon_mrgreen:

max

Sem skoraj čisto pozabil :icon_razz:  14. Januarja 2012 je VP Griže praznovala svoj 4. rojstni dan, neprekinjenega obratovanja 24h/dan  :clap: :clap:  in seveda hkratnega pošiljanja podatkov na splet  :buttrock:
Motnje? kaj pa je to?  :icon_question:  - postaja b.p.(brezhibno deluje), razen nekaj izpadov zaradi električne energije .
Občasnih programskih krčev ki so se včasih pojavljali, ni več, odkar obratuje na windows server2003  ;D ;D

Pihe, Bovčanka dela nonstop, tudi tadruga Huger konzola je nonstop v obratovanju :buttrock:

gandalf

wisky

Čistitke za uspešno delovanje!
Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

max

Nekako mi je uspelo skalibrirati senzor za zračno vlago.....bom videl kakšni bodo rezultati, ko bo ozračje bolj nasičeno z vlago kot je sedaj.
Če bo vredu bom zadevo pustil, če ne, pa spet po starem.... :icon_rolleyes:

TgT

Ola,

na kakšen način si kalibriral? Povej malo več :)

max

v wswin-u  :P bom videl kako bo, ko bo vlaga 95%, koliko mi bo kazalo :icon_rolleyes:
Trenutno sem od včeraj popoldan nekje v mejah ostalih okoli mene..... :zajec:

max

Danes 9.2.2012 je izmerjena najnižja jutranja temp. odkar so na voljo podatki za VP Griže, -15,9°C  :)

max

Danes, 6.7.2012, končno zamenjan senzor za vlažnost ozračja  ;D mislim da bo sedaj nekje v mejah normale :icon_razz:
Razlika takoj opazna na grafu (prej stari s korekcijskim faktorjem, sedaj novi brez) :buttrock:

Še enkrat Hvala TgT  :icon_wink:

max

Od Gradiščana sem dobil idejo in postavil za primerjavo notranji senzor v vremensko hiško  :)

Rezultat po eni uri je tukaj  ;D  Mislim, da bo štimalo :buttrock: