ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Spet se moram lotit senzorja za vlago(očistit), ker niso točne meritve(preverjeno z notranjim senzorjem)
Tako bodo meritve za temperaturo in vlago danes dopoldan motene :shrug:

EDIT: 9:40h,  zadeva poštimana  :buttrock:

EDIT:10:40h, zaenkrat se ujema z AMP Celje ;D

TgT

+1

tudi meni ne kaže trenutno pravilno, sem imel enak problem, malo je pokapljalo po senzorju, kako si ga očistil?

max

Citat od: TgT dne 24. Julij 2012, 15:44:26
+1

tudi meni ne kaže trenutno pravilno, sem imel enak problem, malo je pokapljalo po senzorju, kako si ga očistil?

Očistil sem ga z alkoholom, vendar ni bilo spremembe, sem moral zamenjati z rezervo, ki si mi jo še dal zraven.  :P
Nisem pa vzel dol plastične zaščite, ker je sin rekel -"ne delaj tega" :icon_evil: .  Elektronik pač  :icon_razz: , sem ga ubogal, pa vidim da je pravilno tako.
Namreč element je izdelan iz posebne občutljive keramike, na katero ima potem vdelane neke polprevodne elektrode, vse skupaj pa naj ne bi prišlo v stik z rokami(kislina), pa tudi z vodo ne - hecno ane, če meri vlago :P

max

Od 13.8. do 24.8 bo VP Griže brez konkretnega nadzora zaradi dopusta.
Morebitne napake spreglejte  ;D

lp

max

Citat od: max dne 12. Avgust 2012, 12:56:41
Od 13.8. do 24.8 bo VP Griže brez konkretnega nadzora zaradi dopusta.
Morebitne napake spreglejte  ;D

lp

22. 08.2012, zabeležen absolutni temperaturni rekord, 37,4°C
Postaja spet pod nadzorom  :icon_biggrin:

max

VP Griže pri Žalcu spet dosegljiva po 24-urnem mrku.....Telekom Slovenije  :smash: Naredil spojko na kablu, pa narobe zvezal :icon_neutral:
Še dobro da so imeli fraj parice v centrali, da so lahko naredil prevezavo, drugače bi bila pa kar kriza :icon_exclaim:

max

VP Griže ima novo web kamero, osvežuje se na 1min. :bouncy: :bouncy:
Naslov je http://grize.zevs.si/Webcam.jpg 

joze

Odlično, max! :icon_wink:

Kakšno kamero imaš?

max

max

Še pogled - opis hribov iz Webcamere :)  (ko bo ugodno za na streho, moram še malo izostrit kamero)

max

Citat od: Oblak69 dne 16. Januar 2013, 09:22:15
Max, jaz sem enkrat rešil tako, da sem na 9m drog navezal fen in tako iz varne razdalje stopil sneg,led

Ne morem jaz tako.....še s 7m dolgo ribiško palico, skozi strešno okno komaj dosežem anemometer :P
In ker mi ni dalo mira, sem moral še enkrat s palico dregat tako dolgo, da sem zlomil eno šalčko  :banghead: :banghead: zdaj imam pa dodatne stroške, namesto da bi malo počakal  :banghead: :banghead:

Grem v akcijo, če se sploh še da dobiti anemometer za WMR 928  :icon_neutral:

joze

Ojej, plastika v mrazu hitro poči. :icon_sad:

Upam, da dobiš novega!

max

Hja, po enournem iskanju nisem na spletu našel nič za ta anemometer, bo treba počakat da se sneg stopi in posuši streha, da zalepimo šalčko nazaj :shrug:

max

Anemometer-šalčke popravljene - zalepljeno(zacementirano)  :D

gandalf