ZEVS Forum

Wswin

Začel/a jože, 15. Maj 2007, 08:32:39

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 4 Gosti gledajo to temo.

max

Zgoraj kar si naredil je vredu, moraš še tole:
Pod view -> Adjustments, imaš spodaj proti dnu bel kvadratek kjer ti piše Program <-> 24h display - tam ne sme biti kljukice, potem bo vredu :icon_wink:

vaillant

No, tole pa bo pravi nasvet.  :beerchug:

Poizkusim, takoj ko pridem domov.

:wavey:
VP aktivna od 20.2.2009

vaillant

A veš morda še za Awekas kaj moram narediti, da bo pošiljal podatke? Piskec pravi, da mojih podatkov ni od 22.1. - od takrat, ko sem nadgradil WsWin  :icon_question:
VP aktivna od 20.2.2009

gradiščan

Citat od: vaillant dne 17. Februar 2011, 14:47:07
A veš morda še za Awekas kaj moram narediti, da bo pošiljal podatke? Piskec pravi, da mojih podatkov ni od 22.1. - od takrat, ko sem nadgradil WsWin  :icon_question:

Poišči v mapi wswin datoteko awekas.txt če ti jo dela. :icon_question: Morda se zdaj drugače imenuje, vsaj tako je blo pri meni.

vaillant

:beerchug:
Bom pogledal. In če mi jo dela moram samo še pogledati, če mi jo ftp pošilja dalje, ne? Ampak ftp je ostal isti, tako, da mi verjetno ne dela datoteke. Novi WsWin ima sedaj svoj zavihek awekas  :icon_question:

Javim, kaj imam oz. nimam.

VP aktivna od 20.2.2009

max

Tisto briši, odpri nov awekas.txt in vanj kopiraj tole:

<!-- %customfile=awekas.txt% -->
%unit_off%
%curval[0]%
%curval[-1]%
%curval[33]%
%rainday%
%curval[35]%
%curval[36]%
%ws_time%
%ws_date%
%ws_baro6h%

vaillant

Super  :beerchug:
Sem pogledal in datoteke awekas sploh nimam. Bom naredil, kot si napisal.
24 urni prikaz pa sem s pomočjo tvojega nasveta popravil.  :icon_wink:

VP aktivna od 20.2.2009

vaillant

Sem naredil novo datoteko awekas.txt, vanjo skopiral kar mi je poslal max in jo shranil v wswin - pa nič  :icon_cry:
V novem (aktualnem) wswin-u je poseben zavihek awekas. V njem je polje "username" in "password" in pa okence za odkljukat "direct link". Čisto spodaj na ekranu mi piše, da še nikoli (odkar imam nov SW) nisem poslal podatkov na awekas :banghead: Mislim, da je rešitev problemov na tej strani. Kaj pravite mojstri  :icon_question:

VP aktivna od 20.2.2009

max

Citat od: vaillant dne 02. Marec 2011, 21:40:30
Sem naredil novo datoteko awekas.txt, vanjo skopiral kar mi je poslal max in jo shranil v wswin - pa nič  :icon_cry:
V novem (aktualnem) wswin-u je poseben zavihek awekas. V njem je polje "username" in "password" in pa okence za odkljukat "direct link". Čisto spodaj na ekranu mi piše, da še nikoli (odkar imam nov SW) nisem poslal podatkov na awekas :banghead: Mislim, da je rešitev problemov na tej strani. Kaj pravite mojstri  :icon_question:

Si naredil tako kot sem ti odgovoril v temi Storitve Zevs? In prilepil link
http://forum.zevs.si/index.php/topic,952.msg86217.html#msg86217

Si registriran na Awekas-u? Na awekasovi mapi te ne najdem, Če hočeš da si na Geostiku, moraš mapo awekas obkljukati še v ftp-ju za pošiljanje na strežnik, le tako te bo lahko Piskec dodal na pregled

vaillant

Sem naredil tako, da. In sem tudi že bil na awekasu - do menjave/nadgradnje wswin-a: http://vloka-gr.zevs.si/awekas.txt  :icon_question:

FTP-ja nisem spreminjal - torej je awekas še notri, ker je prej pošiljal.

:shrug:
VP aktivna od 20.2.2009

Pihe

danes sem opazil eno zanimivost: WsWin program izračunava višje povprečne vrednosti temperatur, kot jih za NOAA report "pripravlja" Weatherlink program. :icon_question:
Praktično pri vsakem mesecu gre razlika za par desetink stopinje Celzija v plus pri WsWin.Not good. :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ciril

Citat od: Pihe dne 03. Marec 2011, 20:28:26
danes sem opazil eno zanimivost: WsWin program izračunava višje povprečne vrednosti temperatur, kot jih za NOAA report "pripravlja" Weatherlink program. :icon_question:
Praktično pri vsakem mesecu gre razlika za par desetink stopinje Celzija v plus pri WsWin.Not good. :icon_arrow:

Mogoče imaš v Wswinu nastavljeno Tpov iz terminskih temperatur ob 7h, 14h in 21h? Meni namreč oba programa izračunata popolnoma iste številke...

LP Ciril

Pihe

Citat od: Ciril dne 03. Marec 2011, 21:05:07
Mogoče imaš v Wswinu nastavljeno Tpov iz terminskih temperatur ob 7h, 14h in 21h? Meni namreč oba programa izračunata popolnoma iste številke...

LP Ciril

Pa sem imel res obkljukano Day-average calculation -> 4 Values namesto -> all Values. :icon_redface:
Saj je to to,ane? :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ciril

Citat od: Pihe dne 03. Marec 2011, 21:50:33
Pa sem imel res obkljukano Day-average calculation -> 4 Values namesto -> all Values. :icon_redface:

To je to.

LP Ciril

alze

Citat od: Pihe dne 03. Marec 2011, 21:50:33

Tudi jaz sem imel napačno označeno  :banghead:

Sem poskušal za en mesec izvozit podatke v cvs datoteko, zbrisat dat datoteko za ta mesec in uvozit nazaj podatke. Seveda se sedaj vidi razliko tudi v vseh mesečnih grafih in pa tabelah min/max ...

Ne vem, če bom imel voljo za vse to spremenit, ker enkrat sem že šel skozi to delo, ker sem imel napačno označeno, da mi računa WindRun iz sunkov vetra  :icon_exclaim:

Je pa razlika za izbran mesec (maj 2010) cca 0,1 °C v plus
<- Klik