ZEVS Forum

WMR 928 temperaturni senzor

Začel/a matajur, 22. Junij 2009, 20:08:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

fprelog

Pa še od Thesaurus ... imam ga v rastlinjaku, deluje brezhibno od nakupa dalje:

Spoštovani/a Franc! Vaše naročilo je bilo uspešno končano. ID narocila: #159 Datum narocila: 27.10.2009 21:50
--------------------------
Naroceni produkti:     
Art. st.: 9902
Produkt: THGR 228 HG
Stevilo: 1
Cena produkta:
€ 34,00   
Koncni znesek:
--------------------------
Nacin placila: Po povzetju
Posiljka: Pošta Slovenije
Vsota: € 34,00

Popust: € 0,00

Darilni kupon: € 0,00 ()
Cena posiljke: € 3,80

DDV je vkljucen: € 5,67

Koncni znesek: € 37,80
--
Hvala za uporabo thesaurus.si

Telefon: + 386 1 512 25 32
Faks: + 386 1 516 11 46
URL: www.thesaurus.si

RajkoRajko

Takle senzor THGR 228N dobiš v CONRADU (Graz) za 29.95 eurov.Če pa prav razumem  sprašuje  za senzor THGR 918M.Bo pa potrebno malo po spletu pobrskat.

Lp

RajkoRajko

Senzor ima oznako THGR 918 N. Se opravičujem za napako.

lp

algol

Verjetno THGR918 ne bom dobil več, ker že cel dan brskam pa se res počasi umikajo kot pravi Pihe.
A senzor THGR228N bo deloval na WMR 928? Oz THGR228 HG pri thesaurusu.

Kakšna je potem razlika med THGR918 in THGR228N (poleg oblike in dodatnih solarnih panelov), v dolžini oddajanja?

Hvala za odgovore. Lp

RajkoRajko

Seveda bo deloval,le na v. postaji ga boš imel na drugem kanalu. Kanal ki ga boš izbral na senzorju bo tudi na V. postaji. Jaz imam aktivirane kar 3 dodatne senzorje pa deluje vse normalno.

lp

algol

Citat od: Pihe dne 09. Januar 2011, 20:26:04
Če misliš tega http://cgi.ebay.de/Oregon-Scientific-Thermo-Hygro-Sensor-3-Kanal-THGR228N-/310248375706?pt=DE_Elektronik_Computer_Haushaltsger%C3%A4te_Wettermessung_PM&hash=item483c3e859a, je pot nakupa zelo hitra.

Še enkrat pa moram opozoriti lastnike postaj Oregon WMR918, Oregon WMR928NX, Huger918....da te vremenske postaje NISO več v proizvodnji in bo počasi zmanjkalo tudi rezervnih delov zanje.
Opazil sem,da se jih v ZDA skoraj že ne da več dobiti, v Evropi pa so očitno samo še iz zalog in se jim je zaradi tega tudi dvignila cena. Spomnim se,da sem WMR928 pred leti najnižje kupil za cca 190 €, zdaj pa očitno pod 289 € cena ne zleze.
Zna pa se zgoditi, da se bo našla kaka kitajska delavnica in zadevo pod kakim drugim komercialnim imenom furala dalje(Kot Npr.: Matrix=LaCrosse,Primus,Mebus=Honeywell,ipd),saj te postaje konec koncev sploh niso bile tako slabe. :icon_question:

Pihe, mogoče veš v kolkem času bi mi dostavili senzor iz ebay.de. Pri Thesaurusu mi bodo še odgovorili če ga lahko dobavijo.

Pihe

Citat od: algol dne 10. Januar 2011, 16:44:29
Pihe, mogoče veš v kolkem času bi mi dostavili senzor iz ebay.de. Pri Thesaurusu mi bodo še odgovorili če ga lahko dobavijo.

Tega trgovca ne poznam,vendar piše,da ima trenutno še več kot 10 kosov na zalogi.Torej:plačaš s PayPalom zdaj, v maksimalno enem tednu bi zadeva morala bit pri tebi. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

matajur

Pravkar sem prečekiral in ga imajo tudi na Pixmanii na zalogi. Jaz imam prav dobre izkušnje z njimi.
Vremenska postaja Pivka

TgT

algol

TgT zgleda odlično. Samo na 39 eur kolikor stane senzor nabijejo 24,9 eura potnih stroškov. Če je pa nad 149 eur res poštnina zastojn (francoščine ne znam...) bi blo pa res fajn se združit. Jaz sem takoj za!

algol

Matajur, kako si ti rešil problem s tvojim senzorjem? Si dobil preko garancije?

matajur

Citat od: algol dne 10. Januar 2011, 22:58:31
Matajur, kako si ti rešil problem s tvojim senzorjem? Si dobil preko garancije?

Ne, ker sem bil prepozen. Kako sem rešil sem ti napisal v ZS.

Drugače pa bi se tudi jaz pridružil naročilu, če bi malo prišparali. A pa si prepričan, da imajo na zalogi? Jaz nikjer ne najdem tega napisanega.
Vremenska postaja Pivka

algol

Ja domet je problem pri THGR 228.
TgT če znaš kaj več francosko lahko preveriš če je na zalogi THGR 218 N. Tu sva verjetno dva za nakup tega senzorja :)

uti

Vsi ti senzorji ki delajo na 918/928 delajo tudi na 968?
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

algol

968 je ameriška varianta 928, tako da mislim da ni razlike. Naj me kdo popravi če ni tako.