ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 3 Gosti gledajo to temo.

Pihe

Citat od: joze dne 13. November 2010, 09:54:31
Oj, ali pripravljaš kaj novega? :icon_question: :icon_wink:

Kaj sprašuješ!? Saj si bil udeležen v projektu. :icon_haha: Skratka, Jože,hvala za pomoč! :beerchug:
V glavnem,zaradi tega,ker ima WD svoje prebliske in se obnaša,kot špilferderber v kombinaciji z drugimi vremenskimi programi, sem iz Virtual Ports Emulatorja(ki mu očitno ni bil kos) prešaltal na Virtual VP.Sedaj sem tako za hec nanj obesil še Cumulus,ki ga dosedaj nisem uporabljal tako,da sedaj laufam 4 vremenske programe hkrati.
Prvi vtisi: v Wlinku so (zaenkrat in upam,da dokončno) izginili slabi zapisi v Log activity.Tega se sicer prej pri objavljenih podatkih ni videlo,ker je Wlink toliko časa "zaganjal" program,dokler ni "zgrabil" dober zapis.Ampak meni so šli tako na živce raznorazni errorji,ki jih niti v Davis support službi niso vedeli kam umestit.Zdaj je jasno in še enkrat potrjeno,da je glavni "kažin maker" prav Weather Display, ki poleg sebe ne trpi nobenega drugega programa.WD ima sicer ogroooomno dodatnih funkcij,ki jih na spletni strani ni videt.Nekatere med njimi so celo koristne,kot npr.: uploader slike iz kamere na spletno stran,pa še kaka bi se našla.Za profi vremenarje so v glavnem to balast,za nas amaterje pa lahko celo popestrijo opazovanje in zapisovanje vremena.Tako,da WD ne zavračam popolnoma, le imeti ga je treba trdno na ketni in kot kaže je Virtual VP program,ki mu je kos. :icon_wink:
Cumulus? Zaenkrat mi deluje zelo simpatično in preprosto.Ga bom v prihodnjih dneh imel malo "na očeh". ;D
To bi bilo torej to in podatki bodo od sedaj v glavnem spet na voljo na spletu.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

wisky

Bravo, Pihe.  :icon_wink:
Glavno, da si zadeve poštimal in si z doseženim tudi zadovoljen. Meni osebno pa WD in WSWIN verzija 2.96.1, laufleta vedno skupaj in brez problema. Cumulus pa mojo postajo za enkrat ne podpira, vendar mi je Steve obljubil, da bo mi v bližni prihodnosti pomagal, jaz mu pa bom nekaj doniral.
Lp Wisky  :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

TgT

Pihe, si mogoče pred tem VSPE nadgradil/posodobil?

Super da si 'popendal'

Pihe

Citat od: TgT dne 14. November 2010, 00:00:26
Pihe, si mogoče pred tem VSPE nadgradil/posodobil?

Super da si 'popendal'

Po pravici povedano,odkar si mi to reč priporočil, zadeve niti taknil nisem več in je špilalo tako,kot pač je(v glavnem dobro,če zanemarim tisto,kar sem že zgoraj napisal). :icon_redface:
Ampak mi je ta Virtual VP nekako bolj všeč.Predvsem pa so zdaj vsi štirje programi v svojih "ograjicah" in se ne dr***o med sabo. ;D Vsaj zaenkrat,da ne bom kake pretirane evforije prehitro uganjal tu. :icon_redface:
www.bovec-vreme.si

Pihe

Po 10-ih dnevih laufanja Virtual VP(hvala @Jože,da si mi to priporočil :icon_wink:),lahko rečem,da je zadeva SUPER! Štirije vremenski programi tečejo istočasno brez najmanjšega problema in kreganja med seboj(kar se mi je prej pri samo treh,nonstop dogajalo).Prej mi je npr.: osnovni Weatherlink, nonstop v log activity kazal neke napake(za katere tudi na Davis supportu niso imeli pojma,kaj pomenijo) - sicer je zadeva nekako špilala,ampak se je kar pogosto predvsem Weather Display spuntal - pa ni bilo več podatkov in podobne fore.
Pri Virtual VP pa sem opazil seveda tudi pomanjkljivost. :shrug: Namreč,včeraj so maxisti(max bad company boys 8) :icon_haha:) nekaj motovilili s štromom in je bil izpad pol ure.Ko sem zvečer vso ropotijo nazaj zaganjal, so se programi zelo težko nazaj sinhronizirali.Večkrat sem moral ponoviti zagon,predvsem weatherlinka,najbolj pa me je v glavo  :banghead: Cumulus,ki nikakor ni hotel se povezat z Virtual VP.Po več kot eni uri raznoraznih telovadb,pa se je le usmilil tudi ta in se sinhroniziral z Virtual VP: Razlage za to nimam,če ima kdo idejo,kaj je temu vzrok,pa naj le napiše.
Na kratko: ko pa se programi enkrat sinhronizirajo z Virtual VP, pa zadeva špila resnično brez najmanjše napake ali težave. :buttrock:
www.bovec-vreme.si

joze

max

Pihe

Danes na moji postaji zabeležena najnižja jutranja temperatura letos sploh: -10,8 . Tako nizke temperature so pri nas kar velika redkost.
www.bovec-vreme.si

Gorazd

Čestitke in v lov za še nižjo temperaturo v nedeljo.  :icon_wink:

Zelo pohvalna je tudi nova pridobitev na spletni strani - kamera ARSO v vseh 8-ih smereh. Za to pa si zaslužiš kakšno  :beerchug: ali kaj bolj močnega, ker pivce te dni že zmrzuje. Čestitke za uspel projekt.

Mejte se radi

Pihe

Danes dodal na svojo spletno stran še graf iz Krtine o višini snežne odeje na VP Brdo Bovec. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

Pihe

Šment! Crknil trdi disk včeraj! :icon_exclaim:
Sedaj se moja vojska mukoma spet skupaj pobira in sestavlja. :icon_sad:
Vremenski PC tokrat pri tem razpadu sistema na srečo ni bil prizadet. :buttrock:
www.bovec-vreme.si

Pihe

Sem sedaj v službi opazil,da je nekaj s prenosom podatkov na strežnik narobe in,da moja spletna stran ni dosegljiva.Glede na to,da doma vse funkcionira(vsaj tako so mi povedali), bo treba najbrž malo router oz. modem pošlatat,ko pridem domov.Ampak šele zvečer. :shrug:
Do takrat pa prosim za razumevanje.
www.bovec-vreme.si

joze

ŠTROMAR

Pihe

Vremenska postaja in predvsem računalnik bo od danes naprej približno en teden brez nadzora.V primeru izpada na žalost ne bo nikogar,ki bi zadevo ponovno zalaufal.Prosim za razumevanje.
www.bovec-vreme.si