ZEVS Forum

Kam postaviti merilne senzorje ???

Začel/a dajnar, 17. December 2008, 08:30:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

jkocki

Hvala,sem danes prestavil,bomo vidl kako bo.

gandalf

Da ne bom odpiral nove teme bom kr tule vprašal za nasvet.  :clap:
In sicer gre za zunanji senzor temperaturo od vremenske postaje TFA primus solar, ki je na višini 3,5 pod streho in pritrjen na oblogo hiše. Ugotovil sem da temperatura je tam vredu so pa problemi z ohlajevanjem oziroma padanje temperature v okolici. Kontroliral sem z dodatnim merilnikom in je zmeraj razlike do 1 stopinje
In zdaj me zanima v navodilih piše da je ščit od senzorja odporen na vodo oziroma piše weather resistant but not water proof. Ker imam v mislih, da bi senzor prestavil bolj na odprto in vstran od stene me zanima, če je vredu da bi bilo na dežu zadeva  :icon_question:

gradiščan

gandalf

Hm...  :icon_question: Zakaj bi delal še eden ščit, če pa je orginalen zdraven priložen? Pa to zadevo sem jst že enkrat delal in dal zadevo in se je segrevalo na soncu. Potem pa z njim v senco potem je bilo vredu!

gradiščan

Sam se odloči..očitno pa je, da si že sam ugotovil, da je originalni premalo..  :icon_cool:

gandalf

max

Če boš hotel imeti bolj točne meritve, ti ne preostanejo druge variante  :shrug:

blazek

Še najbolj se obnese, če je ta ščit oblečen v alu folijo, je preverjeno. :icon_arrow:

gandalf

Mislim da so lahko problemi pri foliji z oddajanjem :icon_question:

polo

Citat od: gandalf dne 19. November 2010, 15:03:57
Mislim da so lahko problemi pri foliji z oddajanjem :icon_question:

To je res. Sploh če imaš senzor že zdaj kje na meji oddajanja do konzole.

maty

Pozdravljeni,

Nabavil sem si amatersko vremensko postajo Vevor YT60231, na kateri so vsi senzorji na eni konzoli.

Imam dve možnosti za postavitev;
1.) Na polju, poleg AB stebra za kablovod. Steber lahko postavim največ 1m stran od AB stebra (več žal ne gre, ker so obdelovalne površine in njiva ni moja  ;))
2.) Na pocinkan steber na strehi, kateri je bil predviden za TV anteno

Sam se bolj nagibam k prvi varianti. Kje menite, da bom dobil boljše rezultate?

Hvala.

Smučar

Seveda 1. varianta. Streha bo povsem popačila meritve temperature.
Je pa res, da že sam zaslon termometra na takih konzolah ni ravno višek in ti bo na soncu komot lagalo 2-4K v plus. Preverjeno.