ZEVS Forum

Vremenska postaja - Ravna pri Ligu

Začel/a jože, 27. Julij 2007, 18:05:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

ŠTROMAR

Citat od: Lluka dne 19. December 2009, 11:40:02
....al se ne topi zaradi prevelikega minusa,ali pa je dno posode pretoplo.... in sproti izhlapeva.Kajti tale pršič.... hitro izhlapi na topli podlagi.Drugo je če bi bil sneg moker... in vodnat.

Po mojem je problem, ker je ogrevanje samo na lijaku, dobro bi bilo vsaj delno segrevati tudi ohišje, ki ga vidim na sliki. Vsekakor pa je ogrevanje s kabli ali folijami ustrezno pri temperaturah 0 do -10 °C, pri nižjih(take kot so sedaj) pa pride do problema podhlajenosti dežemerov zaradi mraza+vpliva vetra. Zato jaz dajem prednost ogrevanju z žarnicami, ki me do sedaj še ni izneverilo tudi pri nižjih temperaturah kot so te dni.

Ekolog

Tudi jaz ogrevam dežemer z žarnicami (2 halogenski žarnici), pa mi je do sedaj stopilo le za 1 l/m2 padavin, v oz. na dežemerju pa je še vedno zvrhan kupček snega, vendar vidim, da se postopoma le topi, samo zgleda da se je v notranjosti dežemera verjetno naredila kakšna tanjša plast ledu, pa se zato bolj počasi topi, no ja postopoma bo že začelo hitreje topiti :icon_arrow:

joze

Mislim, da je problem tudi v tako suhem snegu, zato ga burja spiha mimo lonca. Kar
ostane v loncu pa na koncu izhlapi.

joze

No, čeprav je na strehi še sneg smo se nekako prebili do dežemera. :icon_exclaim:
V loncu se je sneg lepo stopil, žal je pa nato voda v žlički zmrznila. :banghead:

Sedaj sem priklopil še drugi grelni kabel, vendar se bojim, da bo pa pretoplo in
bo voda preveč izhlapevala.

Mah, nikoli ni prav... :icon_mrgreen:

joze

joze

Spletna stran Ravna, od okoli 16h včeraj ni delovala, zaradi težav z internetom. :icon_evil:

joze

OBVESTILO:

Jutri od 06:00 do 17:00, vremenska postaja ne bo dostopna.

Dela na električnem omrežju. :shrug:

Hvala za razumevanje!

Oblak69

Tudi pri nas enako opozorilo, le da bomo brez električne energije med 8 in 14uro popoldan :banghead:

joze

13 Julija, sta minili dve leti od kar imam DAVIS postajo.

Z delovanjem sem zelo zadovoljen.

Oblak69

Krasno Jože, super so tele Davis postaje, ja, da bo le tako ostalo še naprej. :buttrock:  :beerchug:

joze

Včeraj, dne 11.8.10 ob 08:40h, je bila prekinjena telefonska linija. :banghead:

Zadevo so uredili komaj danes, dne 12.8.10 ob 13:30

LA VIVA TELEKOM! :icon_evil: :icon_evil: :icon_mad: :banghead: :smash:

Hvala za razumevanje!

P.S.
Ah ja, mojstri so pretrgali glavni kabel za cel kraj, ko so nekaj kopali. :icon_cry:

max

joze

Končno sem zopet on-line. :buttrock:

Zaradi izpada interneta, spletna stran vremenske postaje Ravna ni delovala.
Od sobote 14.8 do danes (torek) 17.8

Hvala za razumevanje.

joze

Zaradi udara strele, postaja ni bila dosegljiva od nedelje 07.11.09 ob 21h, do
torka 09.11.09 ob 19h.

Prosim za razumevanje.

joze

V nedeljo 07.11.09, smo presegli 2000 mm padavin v tem letu.