ZEVS Forum

Razelektritve 30.6.2010

Začel/a MaRkUš, 30. Junij 2010, 23:13:50

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Krasne slike vseh :icon_wink:

@gorenjskaKR, čisto vredu slike so :icon_wink:   nastavitve, hm... čisto odvisno od svetlobe in kako pogosto se pojavljajo razelektritve

u glavnem ISO 100(najmanjši ki ga premore aparat), časi se sučejo okoli 10-15sek in zaslonka med 10 - 20, odvisno al slikaš v mraku, temi....
so pa še druge fore z daljšimi časi, ko lahko vmes s črnim kartonom zakrivaš objektiv itd....

anze811

Citat od: max dne 01. Julij 2010, 22:05:29
Krasne slike vseh :icon_wink:

@gorenjskaKR, čisto vredu slike so :icon_wink:   nastavitve, hm... čisto odvisno od svetlobe in kako pogosto se pojavljajo razelektritve

u glavnem ISO 100(najmanjši ki ga premore aparat), časi se sučejo okoli 10-15sek in zaslonka med 10 - 20, odvisno al slikaš v mraku, temi....
so pa še druge fore z daljšimi časi, ko lahko vmes s črnim kartonom zakrivaš objektiv itd....

Ali lahko vprašam kako se nastavi pri mojmu fotoaparatu (Canon PowerShot A430) čas za slikat ker enostavno ne najdem!? :icon_redface: :banghead:

gradiščan

Dejan  :clap:

zelo dobro ujete strele - čestitke  :praise:

Gorazd

Čestitke vsem fotografom za velik in lep ulov.

Citat od: anze811 dne 02. Julij 2010, 12:45:16
Ali lahko vprašam kako se nastavi pri mojmu fotoaparatu (Canon PowerShot A430) čas za slikat ker enostavno ne najdem!? :icon_redface: :banghead:
Po podatkih http://www.slo-foto.net/fotoaparati/Canon/PowerShot_A430 tvoj aparat nima ročnih nastavitev, ne za čas, ne za zaslonko.
Vsekakor se za slikanje strel priporočajo DSLR aparati oz. boljši kompaktni.

Mejte se radi

max

Citat od: anze811 dne 02. Julij 2010, 12:45:16

Imaš manualne funkcije, vendar imaš najdaljši osvetlitveni čas samo 1sek, tako da bo bolj težko tole...
Kako si pa strele na slikah ujel? :icon_eek:
Če boš delal tako kot do sedaj in ujel toliko strel, nimaš nastavitve kaj spreminjat :icon_wink:

samo07

Res prečudovite slike, igranja narave z energijo. :buttrock: Dejan res hude slike strel podnevi, no nakoncu tudi že v mraku!
:clap:

anze811

Citat od: max dne 02. Julij 2010, 13:35:17
Imaš manualne funkcije, vendar imaš najdaljši osvetlitveni čas samo 1sek, tako da bo bolj težko tole...
Kako si pa strele na slikah ujel? :icon_eek:
Če boš delal tako kot do sedaj in ujel toliko strel, nimaš nastavitve kaj spreminjat :icon_wink:

Sej jest nisem še nobene slikov, z enim si me zamenjal! :shrug:
lp

max

Citat od: anze811 dne 03. Julij 2010, 07:09:04
Sej jest nisem še nobene slikov, z enim si me zamenjal! :shrug:
lp

Zakaj pa potem citiraš moj odgovor, ki je namenjen drugemu, lahko bi vprašal brez citiranja.
Res pa je, da nisem bil pozoren naprej kdo sprašuje, ker sem mislil da je @gorenjskaKR  :icon_rolleyes:

blazek

Citira zato, ker te sprašuje kako naj na svojemu fotoaparatu nastavi čas osvetlitve.

@anze811

Poglej če imaš na fotoaparatu kakšne manualne, M, funkcije oz ročne nastvaitve. Tam se ponavadi da nastavit osvetlitveni čas. Čim daljši tem boljši. Je pa vse odvisno od bliženi strel in jakosti razelektritve, ker ti lahko hitro prežge sliko.

max

Saj sem mu odgovoril, da bo bolj težko slikal, ker ima s tem aparatom najdaljši osvetlitveni čas 1sek.

Citiraj iz: max na Včeraj ob 13:35:17
Kako si pa strele na slikah ujel? icon_eek
Če boš delal tako kot do sedaj in ujel toliko strel, nimaš nastavitve kaj spreminjat icon_wink

Štos je, ker je vskočil vmes med pogovor. Jaz sem mislil da je gorenjskaKR navedel kakšen aparat ima, zato sem se začudil, kako je lahko ujel toliko strel ;D

Ja, moja napaka, ker sem bil premalo pozoren kdo sprašuje(tudi to sem napisal)  ;D

Da se pa tudi slikat, ampak je že loterija, če ravno takrat pritisneš sprožilec...vztrajen je treba bit :icon_razz:

Astra

Zelo lepe fotke. Čestitke.  :icon_wink:

Manual funkcija rulz.  ;)
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

snowfrick

Najprej čestitke za lepe slike.

Dodal bi pa še samo to,da bi bilo veliko bolje,če bi vse razelektritve imeli pod eno temo.Npr pod to.
Da ne bo potem naslednjič spet nekdo odprl novo temo in tam dal slike strel.
Enako tudi za slike nevihtnih oblakov,da bi bila odprta posamezna tema.
Npr...ena tema razelektritve sezona 2010,naslednja pa nevihtni oblaki 2010 ali pa kaj podobnega.

Se mi zdi veliko bolje kot pa da se za vsak kraj odpirajo nove teme,ko se kaj dogaja.
Ne vem,samo predlagam.

anze811

@Blažek useen hvala za to kar si predlagal, bom pa probal tako kot je rekel @Max, se bom šel malo loterijo! :icon_mrgreen:
Hvala!