ZEVS Forum

Vremenska postaja Kavaliči, Sv.Anton pri Kopru

Začel/a freeflyer, 06. April 2010, 09:36:07

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

freeflyer

Pozdravljeni
Postavljena je vremenska postaja v Kavaličih pri Kopru, na nadmorski višini 224m.
Tip: Oregon WMR200
Točne koordinate:45.31'01"N    13.49'74"E
Spletno mesto: www.klet-kavalic.si/vreme/

Lokacija je zanimiva predvsem zaradi lege in dobrega pogleda na koprski zaliv, friuli, alpe, kras. V prihodnje bom lahko podal kakšno zanimivo sliko prehoda hladne fronte in spremljajočih konvektivnih pojavov kot na primer:

Pogled proti Kopru

Pogled na kras

Pogled proti Buzetu

Shelf - pogled proti Trstu

Slike so starejše in pomanjšane zato slaba resolucija.
www.klet-kavalic.si
www.klet-kavalic.si/vreme/

joze

Super, nova postaja! :icon_wink: Imaš pa res lep razgled.

freeflyer

In je dospela po 1 mesečnem čakanju.

Vstaviti je bilo potrebno baterije spodaj je pogled na dežemer.

Konzola

Sestavil sem si tudi neslišni strežnik v mini-ITX varjanti brez nobenih ventilatorjev.

Ker trenutno zelo malo programov podpira omenjeno postajo (mislim da samo še WD) sem se odločil raje za zastonj varjanto in sicer Weather Station Data Logger. Izgled programa je na spodnji sliki. Awekas datototeko sem sproducirak v obliki Wswin in varjanta že laufa na Awekas.

Najpomembneje: Hvala vsem, za dobre prispevke na forumu, samo z iskanjem sem lahko prišel do dobrih informacij za postavitev in delovanje. Zdaj se bom lotil še hiške, ker je temp. senzor zaenkrat še brez zaklona.
www.klet-kavalic.si

Est! Est!! Est!!!

Super lokacija z lepim razgledom! Se že veselim naslednjih slik. :icon_wink:
Life is like weather! www.wineandweather.net/

matic

"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

max

Hej,  :wavey: dobrodošel in čestitke za postajo  :clap:

Citat od: freeflyer dne 06. April 2010, 10:00:35
Najpomembneje: Hvala vsem, za dobre prispevke na forumu, samo z iskanjem sem lahko prišel do dobrih informacij za postavitev in delovanje

Ti si za vzgled vsem, kako se da urediti in zalaufati postajo, brez nepotrebnih vprašanj, ki so bila že neštetokrat prežvečena  tu na forumu :clap:

gradiščan

Dobrodošel "sosed"  :praise: :clap: Še ena primorska postajca. Imaš super spletno stran  :clap: Zda pa še web kamerco  :icon_wink:

ŠTROMAR

Dobrodošel s postajo na odlični lokaciji.  :clap:

freeflyer

Hvala za pohvale. Spletna kamera še pride, malce čakam na ugodno finančno stanje :). Hiška pa tudi upam da kmalu...
www.klet-kavalic.si

Oblak69

Zelo pohvalno, prvič zaradi enkratne lokacije, drugič pa, kot je že @max omenil, da si si takole sam postavil spletni naslov in uredil vse nastavitve, brez da bi se enkrat samkrat javil na forumu. Super, zdaj pa čimveč javljanj, posebno ob kakih zanimivih vremenskih dogajanjih :clap::praise:

gradiščan

Citat od: freeflyer dne 06. April 2010, 19:00:53
Hvala za pohvale. Spletna kamera še pride, malce čakam na ugodno finančno stanje :). Hiška pa tudi upam da kmalu...

Vsekakor pa bomo člani ZEVS z veseljem sprejeli povabilo v vinsko klet... :icon_acro:

Astra

Čestitke tudi z moje strani. Prišel, videl, zmagal. Tako preprosto si naredil spletno stran, postavil postajo in še marsikaj.  :bouncy: Bom z veseljem spremljal tvoje podatke. Lokacija je 1A.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

freeflyer

Citat od: gradiščan dne 06. April 2010, 20:38:08
Vsekakor pa bomo člani ZEVS z veseljem sprejeli povabilo v vinsko klet... :icon_acro:

Vsi ste prav lepo vabljeni. V prihodnosti bomo pa že organizirali kakšno srečanje...  :icon_acro:
www.klet-kavalic.si

Aquatic

Čestitke in pohvale za postavljeno vremensko postajo in spletno stran. Za vzgled si vsem ostalim, ki bodo v prihodnosti postavljali vremenske postaje. Veliko vremenskih užitkov ti želim.
Davis Vantage Pro2