ZEVS Forum

Močan veter in obilno sneženje 9. - 11.3. 2010

Začel/a Cumulonimbus, 09. Marec 2010, 12:26:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

lwzr

Citat od: piskec dne 10. Marec 2010, 11:25:41
Na Goriškem nimamo nobenega? Nič slik?  :icon_question:

na goriškem ni elektrike  :icon_wink:

Stormchaser

Tu trenutno končno prvi pravi snežni metež  :drool:!Let the action begin.
Edit (Še slike):

jonz86

takega snežnega meteža v lj nisem še doživel  :praise:

drugače po obvestilu domačih v kopru piha močna burja kot že let ne, mesto je pa brez elektrike že slabi 2 uri.

ŠTROMAR

Pravi snežni metež, kot ga to zimo še ni bilo. Sipa sneg kot noro.  :o
Temperatura -1,6 °C.
Vzhodnik 18 km/h.

Gorazd

Citat od: piskec dne 10. Marec 2010, 11:25:41
Na Goriškem nimamo nobenega? Nič slik?  :icon_question:
V službi v N. Gorici. Slik od mene ne bo, poglejte si spletne medije, saj kar nekaj poročajo o teh koncih.
Burje dejansko tako močne običajno ni na tem koncu. Elektrike ni (razen UPS), marsikatere trgovine so zaprte, avtomatska vrata so blokirana, rampe so zaprte, iz garaž se tudi ne da. V N. Gorici je urejeno mestno ogrevanje, ki pa danes tudi ne deluje. V pisarni smo oblečeni v bunde. Večino šolarjev so tudi poslali domov. Še na WC se ne da, ker je tema, voda pa na senzorje.  :icon_mrgreen:
Veliko vej je polomljenih, ponekod tudi cela drevesa. Od sodelavcev izvedel, da je nekaj avtomobilov poškodovanih, stekla razbita, tudi nekateri poslovni prostori so ostali brez šip. Avtomobili so nastradali predvsem zaradi drevja ali kritine. ja, tudi korci so leteli po zraku.
Nič me ne mika, da bi hodil ven.
Sneženja pa ni več. Zjutraj okoli 7.30, ko sem prihajal v N. Gorico, je bilo po Soški dolini veliko bolj mirno, čeprav tudi za te kraje dokaj močnan veter. Bistveno močnejši veter je začel šel v Solkanu. Iz druge roke sem izvedel, da naj bi elektrika manjkala še vsaj 3 ure.

LP
Gorazd

Mejte se radi

Sado

Nazaj iz windchasinga :P
Rekord izmerjen v Podnanosu...  :buttrock:
VP Ajdovscina: http://ajdovscina.zevs.si

Tomy14

V N. Gorici se je burja malo umirila glede na zjutraj, še vedno pa potegnejo določeni sunki kar močno.
Po zraku letijo snežinke, kakšno je bilo zjutraj pa upam da bo danes po medijih. Moji dve sliki z mobitelom:

'Odrezan' zgornji del drevesa:

Veja padla ravno v bližino avta od sodelavca:

WS 2350

walter76

Na obali leden dež in zelo močna Burja,pa si zdaj mislite kako izgleda hodit !
Prijatelj vremena !

dominikb

Pri nas v Novi Gorici piha burja s sunki čez 100 km/h, ter ruje drevesa ,odkriva strehe, izpadi elektrike pa se kar vrstijo. Zjutraj je še začelo snežiti, kar je dalo vtis snežnega viharja, vmes pa pada tudi babje pšeno. Ob 13h je :
temp: +3°C
vlaga : 50%
rosišče : -7°C
veter : NE - s sunki preko 100 km/h
tlak : 1008 mb
Še sreča da se sneg ne oprijemlje cestišča.

walter76

Burja v Tržaškem zalivu je dosegla zgodovinski rekord. Navtični inštitut je nameril sunek 188,4 km/h.!!!!!Take hitrosti ni nikoli prej pri nas nameril noben anemometer. Predvsem pa je zelo visoka srednja hitrost, ki občasno presega 100 km/h. Lahko govorimo o orkanski burji!
VIR:SLOMEDIA
Prijatelj vremena !

zippy

V Ajdovscini vladajo izredne razmere. Mocno burjo s sunki prek180 km/h spremlja mocno snezenje( blizzard conditions). Temperatura je -1,5 C