ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.03. - 15.03.2010)

Začel/a Ciklon, 01. Marec 2010, 00:56:17

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Zmerno sneži, T = - 4,2°C, zmerno vetrovno (S smer vetra).

Višina snežne odeje je že sedaj precej neizenačena, do sedaj je padlo okoli 2cm novega snega, v zametih do 5cm na 0cm podlage.

Do 7h je v 24h padlo 0,8mm padavin.

Veter je bil pri nas najmočnejši ponoči, ko smo imeli tudi močne sunke vetra.

Lp, Nejc

H2o

Bolj naletavanje snega kot rahlo sneženje je tole pri nas. Glede na Aladin ne bo veliko. Edino, če zopet podcenjuje situacijo.
Malo pobeljeno.
T = -3.3°C
Veter = 11.3 km/h - VSV (sunki do 16 km/h)
Max. sunek = 50 km/h, ob 1:23h

Od prej je še okoli 7 cm betona.

Miha89

Pri nas žalost, zaradi vetra sicer zgleda, da sneži, a je intenziteta rahla :icon_exclaim: Po tleh je pobeljeno, a ne vem če ga je za en centimeter. T: -2.1°C.
Let it snoooooow! =)

stog

Le rahlo sneži in le 1cm snega. Sem pa morda celo edini, ki vetra praktično sploh nima. Malo sapice. Burje se tu sploh ne čuti.  :icon_biggrin: Me veseli, da pišemo o trenutnem vremenu tu in ne spet v neki za ta dogodek odprti temi.
Moč sneženja:

Moram reči, da sem malo skeptičen, da bo tudi tukaj padlo:
"20 do 40cm", kot pravi arso.

gradiščan

:icon_kava: Dobro jutro

Sneži ob burji v sunkih do  58,3km/h E-NE 5Bft ob 06:53
Temperatura  -4,1°C
Občutek mraza -20,9°C ob 07:26
Celo noč je snežilo, vendar je na tleh od 0 do 20 cm (napihanega) pršiča.

Otroke sem danes zadržal doma, njihova reakcija je  :clap: :praise:

:wavey:

Ciklon

Rahlo sneži pri -3°C.  
Se že prijema, ni pa še povsem pobeljeno.

Evo, da si razjasnimo kakšno vodnatost ima ta sneg v tem poslabšanju:
Včeraj sem napisal, da gre za razmerje 1:4 in kot je videti ni daleč od tega....

Merilna postaja ARSO - 24 urna količina padavin do 19h včeraj - višina nove snežne odeje v 24 urah ob 19. uri včeraj - razmerje

Kocevje (Slovenia) - 12.0 mm - 44 cm - 1 : 3,67
Novo Mesto (Slovenia) - 2.7 mm - 9 cm - 1 : 3,33
Slovenj Gradec (Slovenia) - 2.7 mm - 9 cm - 1 : 3,33

No zdaj pa si lahko z razmerjem cca 1 : 2,5-3 približno izračunate, koliko snega lahko pričakujete glede na modelske izračune kumulative padavin[mm].

Lp  :icon_wink:

Raj je v naravi :buttrock:

indijanc

Tudi pri nas za zdaj srednja žalost, sicer rahlo sneži, nič posebnega, piha pa zmeren, v sunkih močan veter... Ampak da imamo v marcu takšno vreme in cel dan negativo...moramo biti zimski navdušenci kar zadovoljni  ;)

lwzr

ljubljana, šiška

rahlo sneži

ob takem tempu padanja, upoštevajoč veter, se kaj dosti snega ne bo nabralo

na goriškem pa sodni dan
burja z sunki okoli krepko čez 100km/h, izruvana drevesa itd.
neuradno naj bi zaprli šole tudi v novi gorici, ker je enostavno prenevarno za se gibati okoli

lp

max

Sneži, -3,3°C, padavine 2,3mm, snega 7,5cm
Brez vetra  :icon_question:

beowulf

Tudi pri nas začel naletavati sneg pri -2°C pričakujem najmočnješe sneženje proti večeru in noči na četrtek pričakovanja okrog 20 cm :icon_wink: (če Arso pravi od 20 - 40 potem bom popravil na 30 cm :icon_wink:
Lp iz Prekmurja!

mat89

sneži
T:-2,7.C in pada
Trenutno ga imamo 1cm
Nevem zakaj ne pišemo v temo ekstremni dogodgi,sploh ni pregledno?
Trenutno res ni ekstremno bo pa,no pa mi je čist vseeno kako bo ker to je forum
Edit:kot kaže bo največ snega v južni in vzhodni Sloveniji ,torej pri nas pričakujem 30cm

Edit Max: Kaj ni pregledno? A je 1cm zate extremno? :icon_surprised:
Najprej si preberi zakaj je zaprto, pa potem sprašuj!

MatejM

V sami vremenski napovedi na arsu sploh ni več opozorila za obilen sneg v notranjosti Slovenije.

bismarck

24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

georges

V naslednji uri bodo padavine na J in JV oslabele, padavine bodo še ampak ne tako strnjene, Če dobro pogledate satelitsko sliko, pa lahko vidite od juga novo oblačnost nekje nad Zadrom, ki bo hitro nadaljevala pot proti severu in prinesla novo pošiljko padavin..predvidoma bo večja količina kot ta sedaj.

johnb

Pri meni tudi neko zmerno sneženje, daleč od extremnega. Snežinke se dolgo zadržujejo v zraku, polovica jih je pa iz streh, tako da velikega učinka ni. Nimamo še celega 1cm. In seveda precej vetrovno. V glavnem naj kar tako ostane. Takt -3°C.

lp :icon_wink:
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!