ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.9.-30.9.2007 ]

Začel/a blazek, 16. September 2007, 08:11:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

urša

Citat od: indijanc dne 18. September 2007, 23:11:38
zdajle gledam poročila in slišim, da naj bi prišel nov val padavin...jaz jih nikjer ne vidim, na nobenemu radarju, pa tudi zračni tlak raste...se morda motim?

Zelo milo rečeno:nesposobni "kreteni" POP TV ne preverjajo napovedi :icon_eek: :icon_arrow: :icon_arrow:

indijanc

Citat od: URŠA dne 18. September 2007, 23:15:37
zdajle gledam poročila in slišim, da naj bi prišel nov val padavin...jaz jih nikjer ne vidim, na nobenemu radarju, pa tudi zračni tlak raste...se morda motim?

Zelo milo rečeno:nesposobni "kreteni" POP TV ne preverjajo napovedi :icon_eek: :icon_arrow: :icon_arrow:

hehe...no si že ugotovil za kaj se gre...se mi zdi neumno ustrahovati ljudi z nečem, kar sploh ni res...

torej jutri gremo soncu naproti...

naj bo čim bolj mirna noč... :icon_wink:

Marko

v ljubljani se je dež povsem umiril... :clap:

eh to malo pretiravajo.... še malo pa bo povsod končno ponehalo. mi na srečo nismo na poplavnem območju. Blizu sicer teče reka, ki pa je bol potok kot pa reka pa tud plaz se po moje ne more zgodit.

uti

Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

Duzek

ma te novinarji so čist mem, zej je reku da Savinja poplavlja zgornjosavsko dolino :icon_surprised: :icon_surprised: :icon_exclaim: :icon_haha: :icon_haha:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

ThompsonPass

V Celju že poplavljajo manjši okoliški potoki(ložnica,koprivnica). Savinja pa je že poplavila mestni park :icon_eek: :surprised:
the sky is the limit

paradolf

Tole danes je pa res izreden dogodek ki se bo težko spet ponovil. :icon_eek:
Po službi sem šel v gozd po gobe. Ko sem odšel v gozd(ob 16.30) je dežemer v Gameljnah kazal 59.6mm, ko pa sem čez dve uri prišel nazaj pa 74.4mm in je spet močno deževalo. Vmes v gozdu je kakih 10 minut tako lilo , da sem bil kljub pelerini povsem moker.
No košara se je pa le napolnila  :icon_wink:

No potem pa sem prek Vodic odšel proti domu. Čez Moste je bil obvoz, saj se je takrat dalo peljati le po glavni cesti Brnik-Mengeš, pa še tam je bilo ene 15cm vode. Kasneje pa je bilo kot kaže še huje :icon_exclaim:
Doma je dežemer do tega trentka nameril 138mm kar je seveda rekord za šalo. Ga bo kar težko posekati.
Trenutno le še malo rosi, tako da kaj več padavin verjetno ne bo več. Tudi Lisca kaže da se padavine umikajo proti JV kjer pa bo še nekaj časa deževalo.
Vsem prizadetim želim da bo čim manj škode  :shrug: :icon_redface:

Jutri pa bo kot kaže vreme v posmeh pokazalo prav nasprotni obraz.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Astra

Nekaj foto utrinkov zadnjega povodnja širom po Sloveniji. Naj bo tega čim manj v prihodnje!  :suspicious:

Komenda inštitut

Komenda - križišče pri semaforju

Gorenjska opoldne (okolica ŠKL)

Brez komentarja

Okolica Velenja

Okolica Velenja

Gorenjska popoldne

Kamenje zasulo hišo

Vse zalito

Vse plava

Cerkno in naplavine avtomobilov

Škoda vsepovsod

Vrhnika je opazovala proti SZ grozeče se oblake

Utrgan oblak nad delom Vrhnike ob prehodu fronte

Lep pozdrav. Vreme se končno umirja.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

ŠTROMAR

Ko gledaš posnetke na TV, ni druge besede kot katastrofa. Sočustvujem z ljudmi, ki jim je vodna ujma poškodovala oziroma uničila premoženje. Sožalje svojcem umrlih, predvsem pa upam, da se število žrtev ne po še povečevalo tokom noči.

Drugače pa je tukaj dež ponehal, danes skupaj padlo 59 litro. Ohladilo se je na trenutno 10,1 stopinjo Celzija, današnja Tmax=17,0 stopinj Celzija.

stog

Jaz imam že končno količino. V zadnjih 24 urah je tako padlo 73,5mm, danes (od osme ure) 71mm v celotnem poslabšanju še z včerajšnjim dežjem pa 79,5mm.
Ta mesec smo tule v Polhovem Gradcu zbrali 121mm padavin.
Temperatura je padla na točno 9°C in Kamniške Alpe in Julijske Alpe se bodo zjutraj prebudile s snegom do višine okoli 1800m, verjetno pa je pobelilo tudi najvišji del Pohorja. 
Mar je danes v kakšnem Ukancu padel 24 urni rekord padavin? Hm težka bo...  :wink:
Danes bi potrebovali osmer.  :x  Kdo ve kaj je z njim?

Evo še približna skica območja z veliko padavinami:

alan

Citat od: URŠA dne 18. September 2007, 23:15:37

Točno tako. Novinarji so pa tud, 4-krat me vprašajo, če se pride z avtom čez poplavo globoko 1m.

Dež je ponehal. Pšata je tud nižja. Do 23.oo ure smo se gonil s traktorjem. Res kaj takega še nisem doživel

Neurje

brnik                          0.10

cela stala poplavljeno vse neverjetno

kolicina padavin nenormalna 192mm padavin nekaj se neizmerjenih

slike pridejo jutri popoldne

sedaj sem iz dezurstva pri gasilcih kjer smo crpali vodo iz kleti kot nori

popolni kaos

Pihe

Fenomenalen vremenski dogodek je bil včeraj! Na žalost pa tudi v bodoče obstaja možnost za ponovitev, saj smo ljudje s svojim obnašanjem in načinom življenja veliko pripomogli, da se kaj takega lahko sploh zgodi. :icon_arrow:
Iskreno sožalje svojcem umrlim, najlepše želje za čimprejšnjo sanacijo razmer tudi sosedom čez Komno in drugod v prizadetih krajih.
Pri meni se je cagr padavin ustavil na 90 litrih, vendar je višina nekoliko višja, ker cca 4 ure nismo imeli elektrike(hja, Oregonka in njen mankajoči logger :shrug:).Trenutno pa popolnoma jasno nebo(kot, da bi se hotelo odkupit!) in rahla burja pri +12,9.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

alan

MINIMAX

Lj-Polje
delno oblačno
7,2°C
od včeraj 23:00 samo še dodatnih 1mm, skupno to poslabšanje 71mm.
MINIMAX
Lj-Polje