ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.9.-30.9.2007 ]

Začel/a blazek, 16. September 2007, 08:11:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gorenjskaKR

L.P.

V Kranju smo pri kar lepih 175 mm!!! :icon_eek: in še vedno kar močno dežuje.Mislim da bomo prilezli do 200! :clap:
Popoldne sem bil na ZG. Brniku (pri Neurju) kjer je potok poplavil veliko hiš,travnikov in ostalih objektov!
Hudo je tudi v Zalogu pri Cerkljah kjer imam mamo pa z avto do nje sploh ne morem!Rabil bi čoln ali pa škornje do riti!! :icon_haha:
No iz Zaloga pa prihaja žalosna vest da je pri izčrpavanju vode prišlo do nesreče v kateri je življenje izgubil predsednik Zaloških gasilcev!! :icon_cry:
To je za zdaj že druga smrtna žrtev teh poplav!Čez nekaj minut sledi nekaj slik iz ZG. Brnika!

polo

Pri nas se pa sedaj začenja fešta ,piha SV do 48,9km/h,pričele so padati prve kaplje in pa grmi
T=16,3°C

Bohinjci držte se!

march

V Laškem se Savinja v parku že preliva čez nasip.... :icon_cry:

Lp, March

Astra

Tudi iz Komende in Most sem prejel ztadnje vesti. Situacija je resna in mnogim hišam je v kleti vdrla voda. Ravno tako je cesta med Kranjem in Mengšem v Mostah zaradi poplav na cestišču (izliva se Pšata pri semaforju) zaprta. Vse plava, ljudje pa prestrašeno opazujejo kaj jih čaka ponoči. Glede na to, da je intenziteta padavin na zahodu že precej oslabela, bo situacija po moji oceni že po polnoči izboljšana.

Upam, da bo temu res tako.  :shrug:

Res žalostno glede smrtnih primerov, kot sem prebral!  :shrug:

Srečno.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

hrošč

Oče je pred dobro uro prisel iz Bohinja cez Pokljuko. Rekel da je slo za las, nekje na cesti je blo okol pol metra vode, eni avti so ze obstal, on je sel pa za enim jugičom in je prsu cez :icon_biggrin: Pa cez nek polje so sli da so obvozil poplavljeno cesto. Na cesti na pokljuko je blo okol 10-15cm vode ki je drla dol, se nisi smel ustavt.
Tale slika je iz portala Financ, pri bohinju, tukaj cez je blo treba priti, res pa da je blo takrat ko je on precku se malo manj vode.

Cumulonimbus

pri meni še kar dežuje, nakapljalo pa se je 139mm. dežja :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

gorenjskaKR

Evo nekaj slikc:

To je bil še zjutraj lep vrtiček sedaj pa je:

To pa je iz Kranja kjer poplavlja Rupovščica:

Upam da se bo tole vreme hitro umirilo,ker kar je preveč je pa preveč!
Vsem skupaj želim čim manj škode in mirno noč!!

gorenjskaKR

Se opravičujem za zadnjo fotko,se mi je nehote pojavila 2 krat!! :icon_haha: :icon_exclaim: :shrug:

piskec

Ej, to je pa res cela katastrofa...

Samo srečo nam lahko zaželim! Jo bomo rabli...  :icon_cry:

Mr.Bear

Ekstremno vreme se pozna tudi po velikem obisku foruma: 50 gostov in 34 uporabnikov. Nadgorica je bila čez dan bolj na obrobju dogajanja, pa vendar imamo čez 90mm padavin.

Sožalje svojcem umrlih  :icon_cry:, vsem nam pa želim veliko sreče v boju s pobesnelo naravo in čim manj škode. :icon_arrow:

indijanc

na zahodnem delu se je spet naredilo nekaj padavinskih celic...

sicer pa v ljubljani še malo kaplja, kakšno uro nazaj pa je prav pošteno pihalo...

Vreme

Citat od: Ciril dne 18. September 2007, 20:55:18
V MS do sedaj 29mm dežja. Precej neznatna količine glede na druge kraje. Naj samo omenim, da je v MS v celem sušnem letu 2003 padlo 550mm dežja. Tam okoli Bohinja ne manjka dosti, da bi to vrednost presegli v 24 urah!

LP Ciril

Ciril hvala. Sem že mislil, da moj dežemer nekaj štrajka. Tudi sam ima komajda dobrih 20mm, čeprav dežuje in dežuje. če pa pogledam Spc postajo v MB pa ima kar 52 mmm  :icon_question:

polo

Pri nas se je vse mirno končalo,ta zadnja runda je dala mnogo grmenja in pa 8,8l na 2,6 podlage.
Še pa rahlo dežuje in pomalem grmi.
T pa je padla na 11,6°C

Vremenko

Nič ne bom rekel mislim da je voda že blizu mostu :icon_exclaim:
Newem kaj naj rečem samo resničo upam da se padavine umirijo
še vedno močno dežuje ,že dolgo časa se mimo ni peljal noben avto in mislim da zna nižje LUčnica tudi poplavljati.
Newem molite prostie...da se vse skupaj umiri :icon_cry:

Mr.Bear

Nadgorica ob 22:20

- temperatura 10,7°C

- pritisk 1014,9 hPa raste

- vlaga 90%

- padavine 90,6mm