ZEVS Forum

Awekas

Začel/a MaVeRiCk, 19. Februar 2008, 11:30:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

primko

Ma kako pa to naredim? In kje v Cumulusu?

max

Citat od: primko dne 27. Maj 2012, 11:23:13
Ma kako pa to naredim? In kje v Cumulusu?

A lahko prosim malo sam raziščeš Cumulus? Saj ne bo nič eksplodiralo če pritisnš v meniju na kakšno tipko  :smash:

Kasj ti bo vremenska postaja, če ne boš nič sam naredil?  :P  Malo se je pa le treba potrudit!  :shrug:

šetor

Jaz sem si inštaliral cumulus, pa sem dal podatke na Awekas pa mi piše "no data" http://www.awekas.at/en/instrument.php?id=9748 . Mi lahko kdo pomaga pri tem?! ???

Lp.

TgT

Tako kot si napisal, seveda ne deluje.
na kratko trije koraki do postaje na awekasu
- awekas registracija
- software za postajo ki ustvari awekas.txt (nekateri programi to ustvarijo sami)
- spletni strežnik kamor se bo awekas.txt datoteka nalagala - lasten, od društva, od internetnega podnudnika

Kaj od tega si naredil, si napisal, prvo si končal, del druge (cumulus software -ok, kaj pa datoteko awekas.txt? ) , ostaja ti še celotna tretja

lp

max

A je kdo opazil, da že od včeraj ne dela awekas, al je to samo pri meni?  :icon_question:

RajkoRajko

Tudi meni je včeraj zvečer mrknil.

Lp

Pihe

Preden koga napi*dim tam na tem Awekasu, bi rad samo še vas tu za mnenje vprašal.
Namreč, v zadnjem času se mi je že dvakrat ali trikrat zgodilo, da je nekdo od "operators" na Awekasu zablokiral oddajo podatkov za veter iz moje postaje v sistem s sledečim opozorilom: "Your station is sending invalid values to AWEKAS Weather Network. One of our operators has disabled the following sensor(s):
wind speed (reported value: 0km/h )."

Zanima me,kdo so ti vsemogočni "operators" na Awekasu, ki vedo, da pri meni senzor za veter ne dela, oziroma, da vedo da pri meni veter piha,moj senzor pa tega ne zazna?Namreč,saj ne bi bilo nič nenavadnega,če se kak senzor pokvari in bi bilo tako opozorilo tudi dobrodošlo....a,ko mi le slabih 24 ur po tistem,ko mi je ta senzor veselo beležil včerajšnjo burjo....danes pa ni zabeležil nič, ker je bilo pač brezvetrje....mi take blokade sumljivo spominjajo na prebliske "operatorjev" tipa @Maverick. :icon_twisted:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

gradiščan

Pihe...sva že dva... v zadnjih mesecih so mi že 3 x to naredili...in 2 x za tlak. Jaz se ne obremenjujem preveč...važno da na moji spletni strani kaže...

Tako da  :shrug:

max

Zanimivo :P , no, zaenkrat pri meni do zdaj še brez blokad :icon_question:

joze

Pri meni tudi do sedaj še brez blokad. :shrug:

seba

Meni so že davno nazaj blokirali padavine, ker jih je bilo kao preveč...
noben pa ni spremljal, da je cela Slovenija pod vodo...bile so poplave...
...ampak se tut jst ne sekiram preveč...

ŠTROMAR

Darjo ne se sekirat, je najbolje da jih ne jemlješ resno.
Sam sem njihove maila že pred časom dal pod vsiljeno pošto, saj vsake toliko težijo s temi svojimi blokadami zaradi kao nepravilnih vrednosti.
Tipičen primer so bile izdatne padavine v septembru 2010, ko so nas v SLO kar blokirali, ne da bi sploh vedeli zakaj-po  nihovem nenormalne količine dežja.  :banghead:
Spet drugič sem dobil opozorilo, da mi postaja na Gradišču ne daje točnih podatkov, ker je kao 2-3 stopinje več od njihovega izračunanega povprečja. Ampak jaz vem, oni pač ne, da je predvsem poleti tam gor na Gradišču ponoči topleje kot v Lj. kotlini in te spet blokirajo.  :banghead:
Pa ko pri meni na Gradišču pogosto in konstantno piha JZ veter in so me blokirali, ker da po povprelju pri meni ne bi smelo biti vetra.  :banghead:
Tako da jaz jih enostavno ignoriram, ker s temi svojimi opozorili in dejanji niti slučajno ne sledijo dejanskemu dogajanju. 

Pihe

Hvala fantje.Jih bom ignoriral tudi jaz.Samo vseeno sumim, da je kak njihov "operator" doma tu v Sloveniji in se mal pametnega dela...... :icon_twisted:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

TgT

Ne le awekas, zadnjič sem dobil quality warning na wundergroundu, kolega iz Bezine tudi, moja, ne njegova postaja nekaj časa nista bile vidni na njihovi wudnermap, zarad temperature ki se ni spremenila vec kot 6ur, kar je bila posledica JZ vetra ki prinas močno ogreje ozračje.

piskec

Z "nepravilnimi" podatki je cel hudič, kolikor lahko sami vidite.

To je pač avtomatika, ki opozarja na vrednosti, ki štrlijo iz povprečja. S tem ali je to res ali ne, se ne ukvarja nihče. Kako pa naj nekdo z drugega konca sveta ve, kako je pri nas? Tudi tisti iz Avstrije ne vedo. In tudi, zakaj pa bi?

Posploševanje je vedno hudič. Hudič je odvisen le to tega, na kateri strani se najdeš, kajne?

Velikokrat se znamo pritoževat nad postajami, ki imajo "nepravilne" vrednosti, zelo velikokrat. Ko pa nas same zadane ta, popolnoma enaka zadeva z druge strani, pa imamo kar naenkrat tisoče izgovorov. Takih in drugačnih...

A samo jaz vidim neko določeno ironijo v tem?

Mogoče malce tistega, kar imamo vsi toliko na jeziku, pa se seveda tega sami še najmanj držimo (in v to štejem tudi sebe, da ne bo pomote) - strpnosti v naslednjem letu?