ZEVS Forum

Awekas

Začel/a MaVeRiCk, 19. Februar 2008, 11:30:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Nartabulš

Mene so iz Awekasa opozorili, da imam nepravilno merjenje tlaka in sem ugotovil, da imam slabe baterije.
Opozorili so me za prenisko merjenje vlage in mi sporočili, da je to pogost problem z postajami OREGON WMR, niso pa mi blokirali meritev. Nabavil in zamenjal sem nov senzor za meritev vlage in sedaj je v redu. Če ga kdo rabi, ga imam po 5 EUR!
Mogoče pa je le prav, da nekdo opozori na neustrezne meritve.

LP Nartabulš

Pihe

Piskec......jaz se ne bi tu tako na hitro zadovoljil s tako razlago. Oni (se pravi,da lahko tudi ni robot, če ga imenujejo "one of our operator!?) so nekomu, ki mu postaja lahko čisto OK kaže podatke, za 12 ur zablokirali oddajo podatkov.V tem času so se lahko dogodili zelo pomembni vremenski dogodki(hud naliv,hud veter,ipd)...ampak,ker je nek njok(lahko tudi robot) presodil,da je to tisti čas "nerealno", sledi 12-urna kazen z izklopom tistega senzorja.
Še enkrat rečem,da bi bila zadeva koristna....sploh za take lenčine,kot sem jaz, saj bi bil na tak način opozorjen,da mi nek senzor pač ne dela ali pošilja napačne podatke.Vendar,kot rečeno...meni je konkretni senzor za veter še prejšnji dan normalno beležil hitrosti vetra....in ne bi smela sledit taka "kazen" po 12 urah "nedelovanja",ko je jasno, da je bila zadeva pri miru sam zaradi tega,ker je bilo pač brezvetrje.To bi morali imeti naštelano na daljši čas neaktivnosti...ne pa na dobrih 12 ur domnevne neodzivnosti.Še vedno pa sumim človeške "operatorje" pri vsem skupaj! :icon_question: :icon_twisted:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ŠTROMAR

Citat od: Nartabulš dne 31. December 2012, 13:33:14
Mene so iz Awekasa opozorili, da imam nepravilno merjenje tlaka in sem ugotovil, da imam slabe baterije.
Opozorili so me za prenisko merjenje vlage in mi sporočili, da je to pogost problem z postajami OREGON WMR, niso pa mi blokirali meritev. Nabavil in zamenjal sem nov senzor za meritev vlage in sedaj je v redu. Če ga kdo rabi, ga imam po 5 EUR!
Mogoče pa je le prav, da nekdo opozori na neustrezne meritve.

LP Nartabulš

Se popolnoma strinjam s teboj Branko, a le v primeru, da se opozarja na napačne podatke.
Je pa povsem nesprejemljivo blokiranje podatkov določenih postaj samo zato, ker izstopajo iz nekega  njihovega računskega povprečja.
Sem pa podobno kot @Pihe vse bolj mnenja, da za vsem skupaj ne stoji tudi kakšen dobri mož iz ozadja.

Pihe

Citat od: ŠTROMAR dne 04. Januar 2013, 23:53:33
Se popolnoma strinjam s teboj Branko, a le v primeru, da se opozarja na napačne podatke.
Je pa povsem nesprejemljivo blokiranje podatkov določenih postaj samo zato, ker izstopajo iz nekega  njihovega računskega povprečja.
Sem pa podobno kot @Pihe vse bolj mnenja, da za vsem skupaj ne stoji tudi kakšen dobri mož iz ozadja.

No, "moj" velecenjeni "Operator AWEKAS" je po včerajšnjem mojem postu tu na forumu, sedaj moj senzor za veter izklopil kar za en teden(nema veze,da je pri nas danes kar lepo vleklo in je senzor seveda pridno beležil veter in sunke)! Ker sem dobil še namig od enega mojega drugega prijatelja, da tovrstna AWEKAS opozorila najverjetneje le niso vedno robotsko generirana, lahko rečem, da je to početje BOLANO. In, ko se bo izvedelo za tega "dobrega moža - AWEKAS operatorja", obljubim, da bom to javno objavil.
Zdaj pa dobri mož lahko izklaplja še ostale moje senzorje, če ima tako strašno veselje s tem....me prav en k***c briga. :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

max

Šem šel pogledat Dataqualitycontrol from station Bovec 438 m, nekatere pripombe so napisane in 100% niso avtomatsko generirane  :icon_haha:
Res bolano :P upam da ugotoviš, verjetno ti bo Otmar posredoval podatke kdo je "operator"(če je) za naše področje :icon_rolleyes:

Domček

This is a very wet station. :icon_lol: 

@Pihe, tole so se pa spravili nate. Samo to je pa tudi meni skoraj neverjetno, da bi ves dan bilo 0,0 km/h vetra. Tudi, če je brezvetrje, vsaj malo pa se zavrtijo šalčke vsake tolko. :icon_question:
Pri moji postaji običajno ni blokad, razen, če je res napaka na moji strani, kar se pa tudi včasih zgodi. :shrug:

piskec

Ne vem no, awekas omrežje se trudi, da bi bili podatki pravilni. Kaj je tukaj narobe?

Vsi tulite o tem, kako bi morali biti podatki pravilni, ko pa tudi nekdo drug hoče, pa kaj? Obkladate ga z imeni in žaljivkami in ne vem čem še?

Kolikor vidim, je še nam kdaj sumljivo, da ni prav nič vetra, takoj naslednjič pa ga je "preveč", kako naj ne bi bilo to sumljivo nekemu avstrijcu? Še enkrat napišem - kako naj nek operater tam gori ve, kakšne posebnosti vremena so tukaj?

Treba ga je naučit, informirat, se z njim domenit, se pogovarjat, se zmenit!

Pihe, dej, no, meni se zdi, da delaš iz muhe slona. Za 12 ur so ti zablokiral senzor, o madona! Piši mu in mu povej posebnosti tvoje doline, pokaži mu še kako drugo postajo, podatke in tako naprej, verjamem, da se bosta lahko zmenila. Ampak po mojem mora tisti človek tam razumet. Morda tudi tako, da robota ukine oz. mu naštima drugačne vrednosti.

Vsi včasih hočete kakšno interpolacijo. Evo je zdaj tukaj.

Še zmeri pa ostane druga, lažja, možnost - greš pač dol z omrežja. Ampak to ni tisto pravo, ne?

Pravilnost podatkov je hudič. Ne vem, če se tega sploh zavedate. Vsak seveda pozna svojo postajo in je lahko pameten, nek sistem pa vsake postaje ne more poznat. Zato so odstopanja vedno tretirana kot možne napake. Vsako posamezno odstopanje je potem potrebno pregledati in uskladit. Treba se je zmenit z lastnikom, treba je količine preverit. Kar pa je neznansko težko, ker ljudje preprosto nismo objektivni. Še posebej ne do svojih lastnih podatkov...

Hočem samo reči, da ni treba jamrat in se jadit in obtoževat. Treba je aktivno sodelovat z omrežjem, pa katerokoli že bilo, v smislu, da se pride do čimvečjega razumevanja posameznih meritev. Ja, to je seveda težko, ampak drugače ne pridemo nikamor.

max

Iz Awekas foruma:

http://www.awekas.at/for2/index.php?page=Thread&threadID=1730

Mogoče bo ta Meteo-Dinan kaj vedel.....

Pihe

Piskec....mogoče si premalo zbrano prebral vse, kar smo tu fantje napisali.
Povzetek: Nič ni narobe v tem,da dobiš opozorilo, da ti nekaj ne štima....saj sam večkrat res nimaš časa gledat na podatke(sploh,če imaš tako dobro postajo,kot je Daviska,haha ;-)) in je to zelo dobrodošlo,da odpraviš napako.Do tu vse OK in pozitivno.
Hudo narobe pa je, če ti nek "operator" skensla nek senzor, ker se njemu sprdljivo "zazdi",da ta senzor ne dela.To je pa HUDO narobe! Sploh,če ta senzor 12 ur prej čist normalno beleži dogodek(veter).In še bolj HUDO je narobe, če ta isti "operator" ob tem,ko to povem tu na forumu, naslednji(!) dan zablokira ta senzor kar za EN TEDEN(1!) in to v trenutku, ko pri meni prav ornk burja vleče! Tega pa me ne bo pri mojih skoraj 52-ih letih nihče prepričal, da je to delo "robota"! Če pa kdo drugače misli, je pa naiven.
Ampak bo skočilo ven....prej,ko slej, kdo so ti "operatorji", ki lahko tako vehementno "banajo" senzorje od posameznikov. :icon_arrow:
www.bovec-vreme.si

piskec

Citat od: Pihe dne 06. Januar 2013, 21:56:13
...
ur prej čist normalno beleži dogodek(veter).In še bolj HUDO je narobe, če ta isti "operator" ob tem,ko to povem tu na forumu, naslednji(!) dan zablokira ta senzor kar za EN TEDEN(1!) in to v trenutku, ko pri meni prav ornk burja vleče! Tega pa me ne bo pri mojih skoraj 52-ih letih nihče prepričal, da je to delo "robota"! Če pa kdo drugače misli, je pa naiven.
...

Pa misliš, da ima to kako povezavo? Pisanje na forumu in blokiranje senzorja? Da bi nekdo tako nagajal?

Ne razumem, zakaj bi se nekdo sploh s tem ukvarjal, s takih nagajanjem? Huh, meni se to čudno zdi.

Tvoj senzor je po mojem bil resno "sumljiv" za nekoga, ki se ne spozna na tvojo dolino. Najprej čisto nič, nato pa preveč... :)

Po drugi strani pa... mogoče imaš tudi prav, a jaz vseeno upam, da nimaš. :)

piskec

Pihe, ampak tole je zanimivo...

Če greš gledat tvoj Quality Control - niso to samo neki njoki, tamle se nekdo res ukvarja s tvojimi podatki! Morda ne bi bilo slabo, da bi kdaj tja pogledal - http://www.awekas.at/en/locking.php?id=1246 in se z njim kaj pogovoril.

Ene stvari so prav zanimive:

7.11. si nameril 30mm snega:
07.11.2010 22:07   24 h                               30mm   
Seveda se je takoj oglasil: "32.8mm of RAIN : 30cm of SNOW? 9.9'C? Does not make sense. IS SNOW TRUE?"

Tole vsekakor ni njok, ampak nekdo, ki ga "skrbi". :)

In naprimer:
poročal si, da je padlo 21,1mm dežja: 29.05.2011 10:36   24 h               21.1mm                   
in se je oglasil:
NO RAIN FORECAST. SUNNY/DRY WEBCAM IMAGES. RAIN DID NOT FALL.

Meni se zdi zanimivo, ker zgleda, da preverja podatke po kmečki pameti.

Ok, to so stare stvari, pri ta novih mu gre tvoje brezvertje res na živce! :) Ampak meni se zdi, da bi se dalo z njim kaj zmenit - da bi bolje razumel. Hudič je, ker jemlje 60 km radij za povprečenje, to je pa pri tvoji kurji riti že daleč, daleč preveč. In na drugi strani je vreme povsem drugačno...

Heh, tegale pa res nisem še nikoli raziskoval. Evo, grem kar zdajle!

Pihe

No,zdaj imam pa te za*ebancije okrog tega Awekasa in tega nadmudrivanja dovolj. Popolnoma se strinjam s Polotom,da se tu v Sloveniji nekdo dela žandarja oziroma preveč pametnega.Namreč, včasih se v rezultatih, ki so na Awekasu na desni strani,kot nekakšni ekstremi v posameznih krajih na svetu, pojavljajo take neumnosti in nemogoči rezultati, da človek lahko sam zavije z očmi....pa ni videt, da bi to kdo od "operatorjev" izbrisal.
Kar pa se mojih rezultatov tiče,pa se jih seveda da zelo hitro pojasnit: jaz dežemera nimam ogrevanega in v času sneženja pač ne pokaže padavin.Naslednji dan,ko pa posije sonce(in se seveda to vidi na kameri), pa se vsa ta zadeva v dežemeru veselo cedi.Ali naj zaradi tega to količino izbrišem.....ali naj ročno prenašam v drug termin?Ne bo šlo! Meni je vreme eden izmed hobijev, ne pa obsesija ali poklic.
Prav zaradi tega tudi ne opazim, da včasih zašteka kaj na strežniku,ali pa kamera(ki obstane v kakem položaju na kak dan), dokler me kdo od fantov tu na to prijazno ne opozori in pol to popravim.
Glede tega vetra bom pa to jemal resnično kot zahebancijo!Vetromera nimam postavljenega na idealnem mestu(to sem že ničkolikokrat povedal), sem v strnjenem naselju skoraj in, če ARSO Bovec,ki je od mene oddaljena cca 1 km kaže veter, sploh ni nujno,da vleče tudi pri meni.Če bi se kdo od teh "operatorjev" vtaknil v količino dežja, za katerega vemo,da je pri Daviskah šibka točka....bi pač bil tiho, ker se pa nekdo vtika v veter, ki ga postaja pač zabeleži takrat,ko piha....ko pa ne piha pa pač ne....me pa to res jezi.Sploh zato, ker je ta "operater" hinavsko nastavil blokado za kar en teden, na dan, ko je pri nas kar pošteno vlekla burja in je bilo to tudi razvidno iz grafa(predvsem pa po tistem,ko sem to objavil na forumu).To ni skrb za kvaliteto podatkov ampak ZAJEBANCIJA!A napišem še enkrat? ZAJEBANCIJA!
In zdaj se s tem Awekasom ne mislim več ukvarjat.Zaradi mene lahko zbanajo celo mojo postajo,me res en k. briga.:-)
www.bovec-vreme.si

piskec

A dej no, Pihe, pretiravaš.

Seveda, prav neki avstrijec se je našel, da ravno tebe zafrkava s tem, da ti enkrat, dvakrat na leto izključi vetromer. Ta je pa res malo za lase privlečena, se ti ne zdi?

Ni vse zarota, no.

Glede dežemera pa se potem strinjava, da so to bili napačni podatki, kajne?

joze

piskec, kako si tako prepričan, da je avstrijec tisti ki se malo igra policaja?
Jaz sem mnenja, da je to slovenec, sem skoraj prepričan.

piskec

Citat od: joze dne 08. Januar 2013, 08:43:07
piskec, kako si tako prepričan, da je avstrijec tisti ki se malo igra policaja?
Jaz sem mnenja, da je to slovenec, sem skoraj prepričan.

Zakaj neki bi pa bil slovenec? Saj je to avstrijsko omrežje, ne? Jaz niti ne pomislim, da bi lahko bil slovenec... Čemu bi pa bil - da "nadzoruje" slovenske postaje?

Igra policaja? Hm, sem in tja nekaj zablokira, kar se mu zdi sumljivo oz. je napačno. Kaj pa je v tem narobe, da toliko vijemo roke in prelijemo toliko "črnila"?