ZEVS Forum

WMR 928

Začel/a kire, 09. Februar 2008, 15:02:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Nartabulš

OREGON    WMR 928 imam eno leto in dela brez težav.  :icon_biggrin:
Domet senzorjev ni problem - dve etaži in na streho.  :icon_wink:
Več si lahko pogledaš na : http://freeweb.siol.net/slivseb/473.html  :icon_arrow:

JaniS

Citat od: nartabuls dne 18. Marec 2008, 22:55:14
OREGON    WMR 928 imam eno leto in dela brez težav.  :icon_biggrin:
Domet senzorjev ni problem - dve etaži in na streho.  :icon_wink:
Več si lahko pogledaš na : http://freeweb.siol.net/slivseb/473.html :icon_arrow:

Tole je pa lepo poštimano     :clap:

max

Ni važno koliko sten je, v radiju 80-100m okrog, sprejema :icon_wink:

Froš

potem je pa tole res nekaj idealnega zame  :icon_biggrin:
bom lahko dal vetromer na 10 metrov, daljnovodov ob hiši kolikor hočeš  :icon_lol:
WMR 928-NX

polo

Citat od: max dne 19. Marec 2008, 08:00:45
Ni važno koliko sten je, v radiju 80-100m okrog, sprejema :icon_wink:

S tem se nebi strinjal  :icon_smile:
Včasih je že ena stena problem,sploh pa na tej razdalji!

Pihe

Citat od: polo dne 19. Marec 2008, 17:36:36

Moja stara, zdaj @maxova oregonka, je popolnoma brez problema lovila na razdalji cca 20 metrov skozi železobetonsko steno(in pločevinsto streho).Mislim, da je glede tega Oregonka res nekaj boljšega (bolje kot WS 3600 na primer!). :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

polo

Citat od: Pihe dne 19. Marec 2008, 17:47:48
Moja stara, zdaj @maxova oregonka, je popolnoma brez problema lovila na razdalji cca 20 metrov skozi železobetonsko steno(in pločevinsto streho).Mislim, da je glede tega Oregonka res nekaj boljšega (bolje kot WS 3600 na primer!). :icon_wink:
Verjamem @Pihe,da na 20 in + kakšen meter lovi brez problema,ampak na  cca 80-100 m bi pa že v optični vidljivosti znal bit problem,kaj šele,da je vmes kakšna ovira,stena itd...
Že kakih 15 let se ukvarjam z raznoraznimi frekvencami in njihovimi močmi in "približno" vem kaj je možno in kaj ne :icon_biggrin:

max

Citat od: polo dne 19. Marec 2008, 17:36:36

Ta razdalja je napisana na splošno. Brez nekih strašnih ovir mora delat, razen če maš bunker.
Mislim, da ne bo nobeden postavljal senzorjev več kot 50m okoli hiše, tako da na taki razdajli tudi stene ne igrajo vloge.
Je pa res, da moraš malo paziti na samo postavitev, da ne bo kake hiše vmes al pa bloka :icon_haha:
Postavitev antenic in pa baterije v dobri kondiciji. Jaz sem vse zamenjal z novimi, malo boljšimi za takšne pogoje(sprobano na cca120m in dela :icon_eek:).

Malo off: s sinom se ukvarjava tudi z aviomodelarstvom(jaz štromar on elektronik) in imava kar dosti dela s takšnimi stvarmi :icon_smile: :shrug:

Froš

ah kje, pri meni še stena ni.. samo povno ceglov, kup tervola pa nekaj lesa   :icon_lol:

ws 2300 mi nikoli ni delala 1 tedn skupaj, pa je bila samo streha vmes, fizično nekje 3 metre  :suspicious:
WMR 928-NX

S53RI

Jaz imam svojo krepko v kleti, kjer  ima sicer klet eno zelo majhno okno.Ostalo ropotijo pa imam na vrtu 20m stran. Dela brez težav, pa še transformatorska postaja je 10m stran od senzorjev in je vse ok.

kire

No bom kar tukaj napisal.
Danes mi je začela postaja kazati temperaturo rosišča LLL.
Pa me zanima če mogoče veste kaj je vzrok?
lp
kire
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

max

Ne pokaže nižje od 0°C, WsWin ti ga zračuna glede na vlago in temp., nič ni narobe s postajo :icon_wink:

kire

No dobro potem :) Hvala @max.
Potem pa do dela že nekaj časa samo sem šele danes ugotovil. :banghead:
Moram ga že uštimat.
lp
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

Pihe

Citat od: max dne 27. November 2008, 18:31:31
Ne pokaže nižje od 0°C, WsWin ti ga zračuna glede na vlago in temp., nič ni narobe s postajo :icon_wink:

A ni -10? :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Ne  :angel:
Sem že tudi jaz enkrat mislil, da je s konzolo kaj narobe :icon_razz: