ZEVS Forum

WMR 928

Začel/a kire, 09. Februar 2008, 15:02:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Citat od: Pihe dne 11. Februar 2008, 19:23:17
A je to res?tega pa nisem vedel. :icon_question: :icon_redface:

Pihe, ne mi rečt, da tega nisi vedel? :icon_rolleyes:
Tule piše vse:
http://www.oregonscientific.de/prod_wettermess-systemmittouch-screen.htm

Auswertung und graphische Darstellung von Wetterdaten am PC
PC Software und RS232 serielles Schnittstellenkabel inklusive

Sumani

Citat od: max dne 11. Februar 2008, 19:11:00
Pa še to, v tujini je vključen software, kar v SLO ni!

Jaz sem svojo wmr-jevko kupil v evropi (sicer ne direktno pri zastopniku), ter sem dobil zraven tudi software :icon_wink: - Weather Display.
Sicer v okrnjeni verziji  :icon_redface: :icon_biggrin: (pa tudi prav zadovoljen nisem z njim :drool:), ampak software je pa le  :icon_haha: :icon_haha:.
Tako, da če dobiš takega zraven se ga ne rabiš prav dosti veselit. :icon_lol: :icon_lol: 

Pihe

Citat od: max dne 11. Februar 2008, 22:43:07

Auswertung und graphische Darstellung von Wetterdaten am PC
PC Software und RS232 serielles Schnittstellenkabel inklusive

@max. Nisem vedel, da v Sloveniji NI vključen! Za Nemčijo mi je jasno, da je. :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Pihe

Zdaj lahko najavim, da sta forumaša @kire in @lolcho bogatejša za dve novi VP in sicer @kire za WMR 968, @lolcho pa za WMR 928 NX. :bouncy:
Upam, da bosta postaji čimprej spravila v življenje in seveda na net! :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

t-storm

Hoj!

Malo sem gledal za vremensko postajo (ja sedaj prihaja pa čas aktivacije tudi moje postaje, ki je zimo preživela še na suhem  :icon_lol:) Oregon weather station WMR 928 NX NEW , na ebayu za ceno cca 190 GBP oz. 375 USD, kar se mi zdi kar ugodno. Kaj menite vi? Problemov z njo nimate toliko, kolikor sem prebral, ane?
LP

TgT

t-storm, immam jo dve leti in pol in nisem imel nikakršnega problema,niti ob nevihtah ker  bližnji električni drog omili zadeve.  Postaviš in pustiš.  :icon_wink:

Pihe

Citat od: t-storm dne 03. Marec 2008, 08:29:47
Hoj!

Malo sem gledal za vremensko postajo (ja sedaj prihaja pa čas aktivacije tudi moje postaje, ki je zimo preživela še na suhem  :icon_lol:) Oregon weather station WMR 928 NX NEW , na ebayu za ceno cca 190 GBP oz. 375 USD, kar se mi zdi kar ugodno. Kaj menite vi? Problemov z njo nimate toliko, kolikor sem prebral, ane?
LP

Če je v ceni všteta tudi poštnina, je cena še kar v redu. Za informacijo naj ti povem, da sem prejšnji teden zrihtal postaji za dva forumaša in sicer WMR 928 za 260 € ter WMR 968(ameriška verzija WMR 928) za 240 €.Pri obeh z všteto poštnino in carino(za WMR 968).
Ti je že TgT napisal, da težav s to postajo(vsaj takih kot jih imajo lastniki WS 2300  :icon_exclaim:) običajno ni.
www.bovec-vreme.si

uti

Najbolj smešno od vsega pa je da WMR968 nima radijsko vodene ure, ali pač? :surprised: :icon_biggrin:

Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

joze

Citat od: TgT dne 03. Marec 2008, 13:04:32
t-storm, immam jo dve leti in pol in nisem imel nikakršnega problema,niti ob nevihtah ker  bližnji električni drog omili zadeve.  Postaviš in pustiš.  :icon_wink:

Moja bo kmalu eno leto, pa me zanima, če si že kaj menjal baterije?

TgT

Samo 1x in to v notranjem temp/higro/baro senzorju.

t-storm

Hoj, Pihe!

A še vedno obstaja kakšna možnost, da bi zrihtal še kakšno postajo WMR 928 za 260 EUR? To je še ceneje kot na ebay-u?  :icon_biggrin:
Hvala za info.
LP

Pihe

Citat od: t-storm dne 05. Marec 2008, 12:06:43
Hoj, Pihe!

A še vedno obstaja kakšna možnost, da bi zrihtal še kakšno postajo WMR 928 za 260 EUR? To je še ceneje kot na ebay-u?  :icon_biggrin:
Hvala za info.
LP

Piši mi na ZS, da se dogovoriva in vidiva možnosti. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

Spc

Citat od: uti dne 03. Marec 2008, 14:32:22
Najbolj smešno od vsega pa je da WMR968 nima radijsko vodene ure, ali pač? :surprised: :icon_biggrin:

Seveda ima radijsko vodeno uro.
Zakaj pa bi je nebi imel ?
:shrug:

Edino če uporabljate ameriško verzijo ima za ameriški stanrard, ki pa ni na 77.5kHz ampak na 60KHz

Tukaj imate več o tem:
Europe: DCF 77 (77.5kHz)
USA: WWVB (60kHz)

Citat od: joze dne 03. Marec 2008, 14:36:55
Moja bo kmalu eno leto, pa me zanima, če si že kaj menjal baterije?
Jaz imam baterije že 5 let pa še niso crknile.
:icon_smile:

uti

Ameriško verzijo mam, torej bolj težk da bi funkcjoniralo zgleda...Sej ni problem nastavt ure 2x na let, sam zanimal me je..
Vremenska postaja Žiri  - http://freeweb.t-2.net/anze/vreme/index.htm

Froš

kako daleč kaj nesejo senzorji pri tejli postaji? okvirno?

in kako je glede sten (pri meni bi bila samo ena stena vmes)
WMR 928-NX