ZEVS Forum

Snow chase 2.2.08 (Lj-Krim-Cerknica-Mašun-skoraj Sviščaki-Postojna-Lj)

Začel/a ŽUPMART, 03. Februar 2008, 19:06:42

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŽUPMART

Včeraj, ob skoraj idealni postavitvi sekundarca in fronte (več lahko pove Twister) smo jaz, Twister, Tađiki in Bismarck krenili na snow chase. Pot je potekala takole: Lj - Krim - Cerknica - Mašun - skoraj Sviščaki - Postojna - Lj.  :clap:

Start iz Kosez proti Krimu ob 17h. Mešanje snega se pričenja pri nekje 700m, čisti sneg začne padat pri 1000 m. Na vrhu čisti sneg, novozapadlega nekje 2cm. Naredimo prvi pistanek.  :icon_wink:

Pot do notranjskih hribov je potekala tudi prek Rakitne. Večinoma je padal dež s snegom, nad 800 - 900m pa je snežilo.  :icon_rolleyes:
Bili smo lačni, zato smo se ustavili v Cerknici, kjer je bila pustna zabava.  :drool:

Pričeli smo se vzpenjati proti našemu cilju - Sviščakom, po poti je padal močan sneg.  :praise: :buttrock: :icon_mrgreen:

Pot nas je pripeljala prek Mašuna. Tudi tu smo si privoščili krajši postanek. :icon_biggrin:

Satan? :icon_lol:

Višje smo se vzpenjali, več snega je bilo po cesti in drugje. Tja do 15cm, vsaj nazaj grede. Kmalu so se začeli problemi in malo je bilo treba stopit iz avta in porinit. Pa še ni bilo sile.  :icon_smile:

Kmalu pa smo naleteli na težave...pred nami je bila ozka pot, polna 30-40 centimetrskih zametov, za nami pa 100 metersko klanec. Kaj sedaj? Nič, treba bo nazaj. In smo šli. Obrnit se seveda ni dalo, vse je drselo, zato je bilo treba pošteno porinit, da smo se kam premaknili.  :icon_eek:

Ampak tudi to ni bilo dovolj. Avto je lezel le levo - desno. Tađiki in twister sta se zato začela matrat z verigami. Verige gor dat je cela umetnost, bismarck pa verjetno misli, da jih je še večja umetnost dati dol, glede na to, da jih je pri snemanju tako navrtel okoli osi, da smo se jih komaj rešili.  :icon_exclaim: :icon_haha:

Končno se lahko premaknemo! Sicer smo verjetno izgledali malo čudni, ampak smo vsaj preživeli. Twister dodaja gas na voznikovem sedežu, Tađiki sedi na oknu in usmerja avto, ker se zaradi sneženja v ogledalih ni videlo nič. Midva s Bismarckom pa tečeva za avtom.  :icon_lol:

Pomirjeni malo poslikamo okolje. Je lepo, ane? :praise: :love:

Nazaj grede gremo direkt na avtocesto in domov. Sneži tudi po "nižinah" tj. Postojna in okoliški kraji. Šele pri Vrhniškem klanci se prične vmes mešati dež.  :icon_wink:

Ob povratku v Ljubljano ob pol treh ponoči je padal rahel dež, le sem in tja se je vmes primešala kakšna snežinka.  :icon_wink:
Tako, toliko tokrat. Pa saj je dovolj, a ne? :icon_wink:

Cumulonimbus

super fotke fantje, sam nekaj si jih dal po večkrat župi, drugače pa super :clap: :clap: :clap:

lp
Član ZEVS :)

ŽUPMART

Joj, delal sem sedajle 2 uri reportažo, se mi ne da popravljat. Bom kasneje. :icon_wink:

ablak

st@jler

paradolf

Sem rekel Twisterju da ne boste mogli prit do Sviščakov. Kaj šele če bi bil ciklon res tisti pravi. :wise:
Drugače pa zanimia reportaža in dobre forke. A to si z roke slikal ali si imel tudi stojalo :icon_question:
Škoda ker nisem bil z vami :shrug:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

MaRkUš

Ja ni kj rect.Postena reportaza, pa lepe fotke , verjetno katere slikane tudi s stojalom. :icon_wink:

markokorosec.net

Haha zanimiv trip, čestitke :icon_haha: :icon_wink: @župi... po kateri cesti ste šli na tistih zadnjih fotkah, predno so fotke na črpalki (Ravbarkomanda najbrž?)?
In ja, škoda se fronta in ciklon nista prav poklopila, to bi šele bilo veselja :drool:

ŽUPMART

Ne, ne, vse je slikano iz roke.  :icon_smile:
Sicer sem imel s sabo tudi stojalo, ampak v metežu stopalo posavljat...sicer pa tudi nebi bilo nekih blaznih razlik, ker je ponekod pihala burja s hitrostjo 15m/s. Večinoma sicer ne, ampak bisvoje dodalo še pogrezanje snega. Težki pogoji so bili... :icon_wink:

Skywarn, sedaj si me pa ujel. To ti bosta lahko povedala Tađiki in Bismarck, ki nista spala. S twisterjem sva pa malo potegnila.  :icon_wink:
Sicer je pa na črpalki potegnilo do 8,5 m/s.  :icon_wink:

robi14

bravo fantje... le kje so tisti časi, ko se nam za kaj takega ni blo treba v hribe vozit...

Sicer pa en predlog, bi blo dober patentirati vaš način "rikverc" vožnje  :icon_lol: :icon_lol: Mogoče ga uporabijo še v risanki A JE TO  :icon_haha: :clap:

Bravo še enkrat!  :icon_wink:

TAĐIKI

Dobro sem se nasmejal  :icon_lol: :icon_lol:

Tule je pa še moja varianta iz CM foruma: http://www.crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?t=3970&highlight=

Točno po kateri poti smo šli ne ve nihče. Vozil smo dokler je šlo po tem pa nazaj.

TWISTER

Citat od: paradolf dne 03. Februar 2008, 19:38:46
Sem rekel Twisterju da ne boste mogli prit do Sviščakov.

Robi prišli bi do Sviščakov če bi šli iz smeri Ilirske Bistrice, tako so nas pa na čisto lokalnih cestah ustavili zameti(verjetno še od prej tudi) ker cest tam niti ne plužijo :icon_wink:

@mare
to so bile ene lokalne ceste okoli Mašuna... v bistvu smo šli po isti cesti nazaj kot smo gor prišli.

Župi pozabil si ometi enega motenca, ki smo ga srečali ko smo avto iz zametov spravili in je še točno tja kjer smo mi obstali...pa smo mu rekli da se ne da naprej niti nazaj, pa je bil čist moten in je rekel da bojo zihr prišli čez...ampak je bil sam v avtu...no razen če ni imel koga v prtlažniku :icon_exclaim:

drugač pa dobra reportaža Župi :icon_wink:

blazek

ŽUPMART

Pa tiste ljubeznive DARSovke tudi nisem omenil. Nas je tako lepo odslovila...Ajmo odj***** s tem fotoaparatom!... :icon_exclaim: :icon_lol:
No, saj jo vidite na crometeo forumu.  :icon_wink:

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si