ZEVS Forum

Napoved vremena (01.02. - 15.02.2008)

Začel/a paradolf, 01. Februar 2008, 07:16:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TWISTER

no ASTRA jaz sem bil osebno tam na ARSO in zgodba je dokaj podobna. On pravi da dvomi tudi da bi LJ pobelilo, Štajerska in Prekmurje brez snega sploh, morda Notranjska in Kočevsa okoli 10cm.
Zadnji modeli so čisto porazni kar se tiče snega...dejansko tudi kar se padavin tiče, tako da je g.Velkavrh rekel več sreče prihodnjič. :shrug: No jaz sem mu vseeno dejal da za LJ manj kot 10 ne pričakujem in da sem siguren v to... Malo smo se nasmejali in bežno preleteli situacijo po 10.2, saj so naznake da bi se morda kaj lahko dogajalo

GregorS

Slabo, mislim da jutri bo samo še Severna Slovenija do nižin, ker z vsakim zagonom gre vse skupaj severneje.

ARSO:

Ponoči bo oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bodo občasno manjše padavine. Ob morju bo pihal jugo. Jutri se bodo nekoliko okrepile in popoldne postopno zajele vso državo. Popoldne bo zapihal severovzhodnik, zvečer na Primorskem zmerna burja. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo proti večeru večinoma spustila do nižin. Temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 10 stopinj C.

Obeti

V nedeljo bodo padavine oslabele in povečini ponehale. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. V noči na ponedeljek bodo padavine od zahoda spet zajele vso državo, v ponedeljek čez dan pa v glavnem ponehale. Po nižinah bo deževalo. V noči na torek bo spet deževalo in dež bo v torek dopoldne ponehal.

Elessar

Pa to je res neverjetno, še včeraj so karte kazale prav lepo zimsko pravljico medtem ko pa so se danes spremenile SPET na precej mejno situacijo. Kot vidimo bo zgleda Arso spet počasi, počasi umaknil sneg iz nižin in jih bo po mojem mnenju preselil samo v nižine severnega dela SLO. Tako bomo verjetno kot kaže spet odnesli ta kratko :surprised: :surprised:

Dobro no, pa recimo da ostajamo optimisti in upajmo da nam vsaj pobeli če že ne dobimo konkretne odeje! :icon_rolleyes:
Lp, Tilen

Astra

Citat od: TWISTER dne 01. Februar 2008, 18:58:58
no ASTRA jaz sem bil osebno tam na ARSO in zgodba je dokaj podobna. On pravi da dvomi tudi da bi LJ pobelilo, Štajerska in Prekmurje brez snega sploh, morda Notranjska in Kočevsa okoli 10cm.
Zadnji modeli so čisto porazni kar se tiče snega...dejansko tudi kar se padavin tiče, tako da je g.Velkavrh rekel več sreče prihodnjič. :shrug: No jaz sem mu vseeno dejal da za LJ manj kot 10 ne pričakujem in da sem siguren v to... Malo smo se nasmejali in bežno preleteli situacijo po 10.2, saj so naznake da bi se morda kaj lahko dogajalo

Twister, hvala za informacije iz prve roke. Madona, bi bilo fino, da nas enkrat vsi tele modeli zaj**ajo in ga pade povsod po Sloveniji. :icon_haha: Pobožne želje, ni kaj.

Torej, JZ, JV in notranjska je prava smer za soboto ponoči in nedeljo zjutraj, sicer pa kraji nad 500 metrov v večjem delu Slovenije v soboto ponoči. Izbira je še vedno pestra, gremo mi po sneg. Od nedeljskega opoldneva dalje se sneg poslovi povsod, razen nad 1000 metri ne. :icon_haha:

Menda lahko organiziramo protest in iz višje ležečih krajev prinesemo protestno kepo snega pred vsako občinsko hišo v Sloveniji. Onaj tamo gore nas više ne sluša. Mi tamo dole globalno zagrijavamo okoliš.  :icon_haha:

SkyWarn - tvoje analize so kot poezija. Res strokovne razlage kart.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

zigarrdo

joj ne s pesimizmom  :icon_cry: no sej vem da slabo kaže, ampak res ni še vse izgubljeno...ne more bit!! bi blo pa tole res razočaranje, jaz bom ostal v upanju : SNEG bo! :icon_lol: :icon_lol:
Everywhere you go you always take the weather with you

jaka

sicer na tole poslabšanje gledam bol tako, ne preveč optimistično, ampak tega kar so pa TWISTERJU na arsu rekli pa spet nisem pričakoval...vsaj pobelilo bi pa lahk večji del Slovenije (razen skrajne SV Slovenije in primorske) :shrug: no počakajmo še na naslednje zagone...in če poslušaš Cegnarjevo zdejle na RTV SLO zgleda kot da bo jutri proti večeru začelo snežiti in bo snežilo do nedelje dopoldne :banghead: in pol že vsi pričakujejo pol metra snega :surprised:...ne vem zakaj ne pove kakšne so resne možnosti za sneg ter kakšna je situacija

Pihe

Za spremembo se bom osredotočil samo na moje kraje.Že to, da je v celem petku, pri viharnem JZ vetru v višinah in ob vsej znani orografiji uspelo naslinit ušive 0,6 mm dežja, meji preprosto na vremenski škandal! Sicer je že @urša čez hrib ugotovil enako. :icon_exclaim:
V kolikor do jutra temperatura ne pade vsaj še za stopinjo in pol, pri meni ne bo od snega ničesar! Vse napovedi bodo bob ob steno! Ker če ne začne snežit takrat, ko je intenziteta padavin največja, potem snega tudi takrat, ko pride ohladitev od vzhoda, sneženja pri meni ni! In to že iz večkrat povedanega razloga, da pri meni ohladitev od vzhoda dejansko pomeni OTOPLITEV! Burja ima pri meni učinek toplega fena in je za moje nižine snegomorna. :icon_arrow:
Z zanimanjem bom tako spremljal jutrišnje dogajanje.Če sneg ne začne padat zgodaj popoldne, potem ga tudi ne bo! Farsa je ta, da bo povsod po Sloveniji ohladitev prinesla nekaj snega do tal, pri meni ga bo pa odnesla, saj burja v hipu odnese snežno mejo navzgor.
Eh, to je pa moja kurja rit. :shrug: Je že dobro za kaj tudi to. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

zigarrdo

twister@  ne vem zakaj tok verjameš ARSOTU in g, Velkavrhu...sej veš da se vedno zmotjo, sej gfs 12z še vedno riše sneženje od sobotnega večera do nedeljskega jutra! 18z bo kar veliko povedau! ni smo še izgobili bitke,  :icon_wink:  :icon_haha:

TWISTER

Citat od: zigarrdo dne 01. Februar 2008, 19:53:14
twister@  ne vem zakaj tok verjameš ARSOTU in g, Velkavrhu...sej veš da se vedno zmotjo, sej gfs 12z še vedno riše sneženje od sobotnega večera do nedeljskega jutra! 18z bo kar veliko povedau! ni smo še izgobili bitke,  :icon_wink:  :icon_haha:
še enkrat preberi moj post :icon_arrow:

sej zato pa je tako kot je ker vsi površno berete  :icon_arrow: najbolje da drugič sploh nič ne napišem, jaz sem vam samo pšovedal kaki so zadnji modeli na ARSO :icon_wink:

zigarrdo

Citat od: TWISTER dne 01. Februar 2008, 20:03:46
še enkrat preberi moj post :icon_arrow:

sej zato pa je tako kot je ker vsi površno berete  :icon_arrow: najbolje da drugič sploh nič ne napišem, jaz sem vam samo pšovedal kaki so zadnji modeli na ARSO :icon_wink:

Vem Twister, brez zamere, sam mal pogrešam tvoj optimizem...ponavadi ga najdeš ne glede na vse :icon_wink: :icon_wink:

dolenc15

No zdaj govorite samo za nižine. Kaj pa 600 metrov plus okolica starega vrha?

Ledeni

Pa da napišem še pričakovanja za Dolenjski konec.
Jutri dopoldne bo še pretežno oblačno in suho, vmes bo tudi nekaj sončnih žarkov in pihal bo jugozahodnik, temperatura 10°C. Popoldne se bo oblačnost povsem zgostila, zapihal bo SV veter in počasi se bo hladilo. Začelo bo deževati, dež pa bo pozno zvečer prešel v sneg. Do nedeljskega jutra bodo padavine že oslabele če ne povsem ponehale in pričakujem največ 5 cm mokrega snega.
V nedeljo čez dan bo oblačno s temperaturo od 3 do °5°C, tako da bo sneg po večini pobralo. V noči na ponedeljek pa spet rahel dež, ki se bo s presledki nadaljeval do srede. Mejo sneženja bo odneslo višje od Gorjancev.

Če je to vse kar ta zima zmore,...  :banghead: :banghead:

urša

Za Bohinj vsak dvom o snegu odpade.Jutri vam priklopim kamero s pogledom na zasipajoči se snegomer :icon_wink: :drool:

Pihe

Citat od: URŠA dne 01. Februar 2008, 20:40:35
Za Bohinj vsak dvom o snegu odpade.Jutri vam priklopim kamero s pogledom na zasipajoči se snegomer :icon_wink: :drool:

Zate pa res ne dvomim.Zakaj te pa ni več na pregledu?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Astra

Urša, v verigi Julijcev pa v gornjesavski dolini imate defenitivno zagotovljeno snežno pošiljko, potem sledi sneg pozno popoldne na Korošem in v verigi Karavank. To je vse na višini nad 500 metrov nadmorske.  :icon_arrow: Sicer pa zvečer nekajurna ohladitev z zamikom proti JZ. Vendar potem padavine hitro oslabijo od severa. Proti jugu se padavine zavlečejo tja v nedeljsko dopoldne, kjer bo sprva še snežilo do nižin (JV, Kočevje, notranjska).

Počakam še malo na napoved, da jo lahko v miru posodobim še na Krtini.  :icon_haha:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si