ZEVS Forum

Napoved vremena (01.02. - 15.02.2008)

Začel/a paradolf, 01. Februar 2008, 07:16:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

lolcho

sem med škofjeloškim  hribovjem pa ne računam na veliko padavin v obliki snega čeprav je temp. 2,6°C

kaj vi pravite :icon_question: :shrug:

je pa zanimivo da je pred nekaj časa padala podobno sodri :icon_eek: :shrug:
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

Pihe

Citat od: Uroš dne 04. Februar 2008, 17:55:29
kaj pa na višini 530m, če se bodo temperature malo znižale, ali bi bilo lahko kaj beline zjutraj?

Na sneg zjutraj lahko v teoriji računajo samo Rateče, pa še kaka zaprta alpska dolina( Loška Koritnica, Zadnjica, Zapoden, Pišnica, Vrata,Krma, Kot).Proti centru pa bo te možnosti vedno manj. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

rokee

Citat od: lolcho dne 04. Februar 2008, 20:52:46
sem med škofjeloškim  hribovjem pa ne računam na veliko padavin v obliki snega čeprav je temp. 2,6°C

kaj vi pravite :icon_question: :shrug:

je pa zanimivo da je pred nekaj časa padala podobno sodri :icon_eek: :shrug:

po domače povedano, so bile padavine pač tako močne, da se sneg ni stopil do tal, in je padala po domače plundra  :icon_wink:

paradolf

A se samo meni zdi da se to z vsakimi novimi kartami odmika in ostaja v "varni" razdalji. :icon_evil:

Gfs je postal suh kot poper  :icon_rolleyes:...no vsaj z glavnim zagonom. Sicer pa ENS-ji ne kažejo na kakšno spremembo skoraj do konca kart. Tisto kar je še nekaj dni nazaj zbujalo upanje za dneve po 10. februarju je kar izpuhtelo. :icon_sad:

Počasi bom lahko "zimo" označil kot slabo kar se nižin tiče. Če ni snega si ne zasluži svojega imena. :shrug:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

GregorS

EC res za vsak dan poslabša poslabšanje, 2.2. ga je dal na 12.2 kot GFS, včerajšnji in današnji pa sta kar identična:

Edino kar je dobro, ne bi bilo nič računanja in kravžljanja živcev ali bo sneg ali ne, kar tale karte pomeni le sneg, z malo boljšo postavitvijo tudi obilen in močno burjo na Primorskem.

Pihe

Ne sanjat o kakih padavinah naslednjih sedem do deset dni, kajti njegovo kraljestvo rdeči azorski prasec bo prevzelo oblast nad nami.Edino vzhodnjaki lahko računajo na kake mimohode oslabljenih motenj, pa še to le s pomanjšanim vplivom(kak oblak sem ter tja).
Bo treba začet pripravljalna dela za vrt, vreme bo povsem prikladno. :icon_wink: :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Rotty

Roko na srce....takšna poslabšanja kot je bilo tole oz. takšen nateg kot je bil tale...tudi če jih ni. Seveda govorim za nižine. Vsekakor bo pa za nas smučarje v naslednjih 10 dneh vreme dokaj idealno. Nobenih padavin, T na 850 hPa -, ~ 50cm (-/+ 50 cm  :icon_haha:) novega snega, lanskega dopusta še 25 dni, popolnoma nove dile, babe ni več :icon_wink:
Podarjenemu snegu se ne gleda v višino :icon_wink:

Thunder

Eh ja....zima se je končala pa se še začela ni.  :icon_haha:  Sedaj lahko mirno trdim da je letošnja zima enaka kot lanjska, oz. še slabša. Pa še to: Gledanje in opazovanje narave in zdrava pamet 1 : Buljenje v karte 0.  :icon_arrow: Če ne verjamete začnite brat vse od novembra naprej, pa boste videli da kar sem govoril je držalo in še drži. Ko pa berem kake poste od "kartoljubcev" pa se mi kar smejat začne, primer: zunaj mrčes, toplo za majco, kartoljubec pa "uaaaaaa čez 3 dni kaže na ful sneg" :clap::clap: Fantje vsaka muha ki prileti mimo pove več kot 10 gfsjev. Zapomnite si to. No drugače pa želim nam več sreče prihodnjo zimo.
VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

zigarrdo

Citat od: Thunder dne 05. Februar 2008, 11:50:02
Eh ja....zima se je končala pa se še začela ni.  :icon_haha:  Sedaj lahko mirno trdim da je letošnja zima enaka kot lanjska, oz. še slabša. Pa še to: Gledanje in opazovanje narave in zdrava pamet 1 : Buljenje v karte 0.  :icon_arrow: Če ne verjamete začnite brat vse od novembra naprej, pa boste videli da kar sem govoril je držalo in še drži. Ko pa berem kake poste od "kartoljubcev" pa se mi kar smejat začne, primer: zunaj mrčes, toplo za majco, kartoljubec pa "uaaaaaa čez 3 dni kaže na ful sneg" :clap::clap: Fantje vsaka muha ki prileti mimo pove več kot 10 gfsjev. Zapomnite si to. No drugače pa želim nam več sreče prihodnjo zimo.

Temu lahko rečem le da imaš očitno srečo saj gre zima v tvojo smer, tako da si meu prav, čeprav me moti to da se oglašaš samo takrat ko je slabo in imaš vedno iste poste,  :wise:
Kar se pa kart tiče, pa halo!!! :icon_eek: Zakaj pa so karte, vsak ki ga zanima kakšno bo vreme si jih ogleda, saj karte kažejo prav le zamiki so in pa učasih tud mau kiksnejo, tako pač je ane!
Everywhere you go you always take the weather with you

Ledeni

Ko več dni spremljam karte, kako bo s poslabšanjem drug teden, vidim trend, da dolino z vsakim dnem odnaša bolj proti vzhodu in premakne za 1 dan vnaprej.  Nazadnje bo tako, da nas bo azorc pojahal točno s sredino in bo res 10+ dni suhega vremena. Še Balkanci ne bodo dobili nič.

Thunder ma prav. Karte nas nategujejo že celo zimo, saj za 7 do 10 dni naprej vedno kažejo sneg in mraz. Tudi danes. A sedaj že vemo, kaj bo: en velik NIČ.

umetnik

Ta post nima nobene veze z napovedjo vremena za prihodnje dni.

Sicer pa do nadaljnega kaže na suho zgodnjepomladno vreme.

paradolf

Verjetnost da se sfiži je seveda velika. Naša deželica leži na področju kjer se mora vse poklopit da imamo mraz in sneženje v enem kosu.
Letošnjo zimo se nikoli ni izšlo za sneženje po nižinah v osrednjem delu(vpliv balkanca okoli Božiča ne štejem). Parkrat je lepo kazalo pa se je vse zadnji trenutek obrnilo. To dokazuje kako delikatno lego ima Slovenija. V primeru pa da se postavi vse na svoje mesto ob pravem času pa lahko kar naenkrat doživimo par genovcev in to sneženih genovcev po vrsti. To se je že dogajalo a na žalost se sedaj vedno redkeje. Nekaj pripomorejo tudi tiste nekaj višje temperature severne poloble in imamo kar imamo. Mislim da ta dvig vsaj nekoliko vpliva tudi na to da je zimskih postavitev manj od običajnega števila.

No ECMWF sedaj drugi zagon zapored riše skoraj identično situacijo ( ta zadnja je boljša od prejšnje  :icon_smile: ) a je žal preveč oddaljen termin da bi lahko kaj približno govorili o tem. Mogoče bo Mare postregel s kako informacijo kako ENS-ji kažejo za tiste termine. Ali je kako upanje.
Kot je že GregoS omenil pa bi morebitna taka situacija z malenkostno korekcijo ciklona proti severu pomenila zimo takšno kot jo čakamo.

Thunder a ti ne gledaš kart :icon_question:
Davis Vantage PRO2

max

Ne morem se ubraniti, da ne bi komentiral:
1. @umetnika boš spravil ob živce s svojo slovenščino :icon_haha:
2. nekateri se vsaj trudijo obrazložiti situacije, ki jih trenutno kažejo karte :icon_arrow:
3. iz tvojih postov je razvidno, da si v otroštvu imel precej težav z uveljavljanjem svojega jaz-a :icon_redface:
4. kje pa ti živiš, da imate toliko muh okoli hiše :icon_eek:
5. hvala za želje v zimi 2008/2009 :clap:

Max

paradolf

Tole sem našel med ENS-ji GFS-ja.
Padavinsko sicer ta karta za nas ne pomeni ravno juhuhu snega a lepo je videti ko se ciklogeneza (če sem narobe uporabil izraz se opravičujem  :icon_redface:) usidra nad Sredozemljem. Malo je takih kart kaj šele resničnih scenarijev. Azorc lepo izrinjen nad Atlantik  :icon_wink:

Davis Vantage PRO2

tesovnik

za ta teden smo kot kaže zaključili z padavinami, vendar drugi teden po 13.2. se kaže na 1500mnm kar konkretna ohladitev( do -17°C ) v nižinah bi v tem primeru dobili kar solidno ohladitev, ki bi bila že zdavnaj primerna za zimski čas. v tistem času se kaže tudi nekaj padavin vendar bo vsega skupaj bore malo.

skratka dobili bomo nekaj hladnih in nažalost dokaj suhih dni,vendar to je še saj 10 dni naprej!

lp tesovnik