ZEVS Forum

Napoved vremena (01.02. - 15.02.2008)

Začel/a paradolf, 01. Februar 2008, 07:16:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Trocki

Hvala bogu! Tako zimo če imamo ali pa ne. Če res ne bo kakega presenečenja, bo to naj naj najslabša zima v mojem življenju! 1cm snega decembra + 2cm prejšnji teden.  :icon_haha:

Naj nas greje sonce, cvetijo rožice, juhuhu......

Vreme bo! :)

zigarrdo

JA res slabo kaže tole....edino mi malo upanja uliva lanska zima, ko nas je konec marca zamedlo, se pravi da nekaj upanja pa vendarle je,  :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Everywhere you go you always take the weather with you

paradolf

Trenutne karte so malo da ne porazne če bi hoteli nekaj dogajanja.
Vse se počasi fiži.
Tale višinska jedrca tudi če jih ni, saj od nobenega kaže ne bo kaj haska. Na primorskem vseskozi nekaj burja. Malo oblačnosti na vzhodu in to je to.
Prva možnost kakega poslabšanja je šele okoli 18.februarja. Se pravi se nam lepo odmika. Seveda pa je to le majhna možnost, saj je pred dnevi kazalo precej bolje. Le nekaj ENS-jev kaže na možen prodor v Sredozemlje od SZ.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

walter76

Dolgčas......... :icon_exclaim:

mogoče ,pa je čas ,da naredimo kako reklamo za vreme in ZEVS ? :icon_confused:

http://forum.zevs.si/index.php?topic=897.msg32504#new
Prijatelj vremena !

kristijan

Halo, pridem po enem tednu z Rogle kjer sem doživljal obilno sneženje kakšni 2 uri v soboto , sem dol, pa pogledam karte pa ta naš forum.... ena sama žalost :icon_haha: Karte bolj porazne za februar ne morejo biti, imam pa občutek, da se bo kaj kmalu zadeva hitro obrnila v drugo skrajnost, ker to ne more biti res, kar se trenutno vidi( vsaj upam). Min. 10 dnevno lepo vreme s krajšimi obdobji oblačnosti vse tja do konca februarja?! :icon_question:

TWISTER

no ja fantje, zakaj toliko pesimizma... kakor so karte odmaknile vsa poslabšanja jih lahko tudi spet narišejo...ok, za 5 dni ni res nič pametnega, samo za naprej je pa isto kot če kaže ful zimo...če je na kartah zima čez 10dni jo nihče resno ne jemlje, prav tako pa ni treba resno jemati pomladi :icon_wink:
drugače pa poglejte novi ECMWF...nekaj se že dogaja počasi :icon_wink:

TWISTER

Citat od: bismarck dne 07. Februar 2008, 10:26:43
se čisto strinjam...februar je (skoraj) izgubljen...in s tem tudi meteorološka zima :(

ma dej...to je isto kot če bi 5ega avgusta rekel da ne bo več vroče :icon_rolleyes:

Pihe

Citat od: TWISTER dne 07. Februar 2008, 20:49:15
ma dej...to je isto kot če bi 5ega avgusta rekel da ne bo več vroče :icon_rolleyes:

To je res @Twist, ampak pri takem orjaškem azorcu od optimizma ravno ne moreš pod strop skakat.Vsa tista morebitna odcepljena višinska jedra so en navaden prdec za takega orjaka za katerega kaže, da bo kraljeval nad nami še vsaj 10, da ne rečem 14 dni!
Nek premik na bolje se kaže šele v zadnji tretjini februarja, prej lahko res samo ples šalčk gledamo.In pa seveda jasno vreme. Tudi to je lepo, ampak manjka tista belina na tleh.Pol bi bilo pa že preveč lepo.
Ajde, sadje špricat in obrezovat počasi! :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Astra

Citat od: Pihe dne 07. Februar 2008, 21:45:17
To je res @Twist, ampak pri takem orjaškem azorcu od optimizma ravno ne moreš pod strop skakat.Vsa tista morebitna odcepljena višinska jedra so en navaden prdec za takega orjaka za katerega kaže, da bo kraljeval nad nami še vsaj 10, da ne rečem 14 dni!
Nek premik na bolje se kaže šele v zadnji tretjini februarja, prej lahko res samo ples šalčk gledamo.In pa seveda jasno vreme. Tudi to je lepo, ampak manjka tista belina na tleh.Pol bi bilo pa že preveč lepo.
Ajde, sadje špricat in obrezovat počasi! :icon_wink:
Sem že šprical z modro galico pred dvema tednoma, ko je bilo ravno tako suho in "toplo". Za zamudnike pa le, da jih pomlad ne prehiti.  :icon_haha:

Aja, vreme bo v naslednjih dneh delno jasno, ponekod po nižinah bi znala nekaj časa trajati tudi megla. Jutra bodo hladna, med -3 in 2°C, dnevne pa med 4 in 9°C. Na primorskem in ob morju bo še topleje, pa kakšen šibak SV veter oz. šibka Burja bo pucala vremena našim primorcem.  :icon_haha:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

tesovnik

zima še ni izgubljena, je pa res da si je ta azorc dal kar mal preveč prostora! :shrug: :icon_surprised:

vse je za nekaj dobro :icon_question:

lp tesovnik

Ciklon

Tale modelska napoved ARSOvcev še zdaleč ne izgleda dolgočasna. :icon_arrow:

Samo na kartah modelov res ni videti kaj takega. No sicer se najde kakšna izjema in kaže padavine, ampak šele ob koncu naslednjega tedna. Mogoče se pa res odcepi kakšen višinc ki bi vplival na vreme pri nas. :shrug:
Raj je v naravi :buttrock:

zigarrdo

jah to je pa ecmwf, tudi hrvaška "7 dana" napoved daje sneg že v torek...se bojim da bo to že jutri pozabljeno, bomo videl  :icon_confused:
Everywhere you go you always take the weather with you

Serpentinšek

Ja, ECMWF-u se je čist strgalo  :icon_surprised:  Od torka naprej daje samo oblake in nekaj snega dan za dnem...
Verjetno je to le en preblisk, vsaj jaz upam tako  :icon_biggrin:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Pihe

Glede na slikovne napovedi, ki jih ARSO lepi za od torka naprej, bi resnično rad vedel, od kje jim taki prebliski? :icon_question:
A se je komu strgalo tam, al kaj? :icon_arrow:
Očitno se bo spet en model osmešil za udret se v zemljo! Moje mnenje je, da v torek in tam okrog niti slučajno ne more bit kakih padavin.In se tudi presenetit ne bom pustil, ker mislim, da je mARSOvska napoved kompletno zgrešena. :icon_exclaim:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Lazic

Citat od: Pihe dne 08. Februar 2008, 18:54:06
Glede na slikovne napovedi, ki jih ARSO lepi za od torka naprej, bi resnično rad vedel, od kje jim taki prebliski? :icon_question:
A se je komu strgalo tam, al kaj? :icon_arrow:
Očitno se bo spet en model osmešil za udret se v zemljo! Moje mnenje je, da v torek in tam okrog niti slučajno ne more bit kakih padavin.In se tudi presenetit ne bom pustil, ker mislim, da je mARSOvska napoved kompletno zgrešena. :icon_exclaim:

Tudi mene zanima od kod jim tele snežinke.Zanimivo pa je da jih rišejo tudi Hrvati na svoji 7 dnevni prognozi.Kot kaže gledajo isti (neznani) model.Do sedaj sem mislil da je 7 dnevna prognoza na meteo.hr narejena na podlagi GFSa,ampak vidim da GFS ne namenja prav nikakršnih padavin.Res pa je napoved narejena na podlagi včerajšnjih kart ki sem jih pa jaz zaradi obveznosti zamudil.Tako da tisti ki jih niste veste kakšen je bil kaj včerajšnji GFS...