ZEVS Forum

Napoved vremena (01.01.2008-15.01.2008)

Začel/a TWISTER, 30. December 2007, 13:05:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TWISTER

Citat od: Pihe dne 04. Januar 2008, 20:01:39
S. Edino kak nenaden udar JZ (s katerim me Twister že dva dneva pod****va in ,ki bo ziher pihnil v Prekmurju jutri popoldne oz.zvečer :icon_arrow: :icon_haha:) bi lahko situacijo obrnil.

opa...nisem rekel da ne bo pihal, pod...am unih prek 80km/h ki si jih napovedal :icon_arrow:

drugače pa mogoče tiste srednjeročne napovedi to vohajo :icon_arrow:

TWISTER

ali pa tole...

ni samo Genova to kar je na karti, bolj pomebno bi bilo da se AC postavi kot izgleda tukaj in da se odpre cesta v sredozemlje...prvič nam ni usoelo...da vidimo če bo drugič :icon_arrow:

vsi modeli imajo trenutno na kartah spremembe, samo v drugačnih terminih...mislim če se pa zdaj ne naredi kaka spodobna genova, pol jo tudi marca ne rabim, ker so zadnje čase se neki navidile marca k nam prihajat :icon_haha:

Jovi

Padavin je nekaj kajne??hihi.Pa poglejmo kako bo na 850hPa

Po nižinah še ni čisto vse ok.

Padavine naj bi bile do jutra in še zjutraj,ohladilo se bo v višinah in nižinah pod ničlo.Pričakujemo trenutno sneg kajti kot vidim tudi je blizu ciklon AC-ja ni vidit,vsaj avtoceste ni.Kot je bilo sedaj že.Prodora toplega zaraka trenutno tudi ni opaziti.

Ta vikend bomo pa preživeli kajne?? :icon_question: :icon_question:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

matootam

Citat od: MaRkUš dne 04. Januar 2008, 20:31:24
Zivjo.Kdaj pa lahko potem jutr pricakujemo padavine? :icon_question:
Okoli polnoči se bodo začele pojavljati padavine na zahodu, do 6. ure zjutraj bodo že zajele osrednjo Slovenijo.
Pomoje bo  v osrednji Sloveniji že od začetka deževalo.

Jovi

Ne vrjamem da bo že od začetka deževalo.Jaz pričakujem dež okoli desetih pa do dvanajstih...potem pa cela nedelja.Ponoči pričakujem rahlo sneženje.Upam pa da nam ne bo vsega pobralo kar imamo.Vsaj 1 cm nam pust :icon_biggrin: :icon_biggrin: za drug tedn
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

tesovnik

mal sem gledal na metheoblue in se mi zdi da se bodo padavine pričele tam nekje med polnočjo in tretjo uro zjutraj, od začetka kot je že bilo povedano bo seveda sneg v malih količinah potem pa dež, ki ga naj bi bilo vsaj enkrat več kot dežja :icon_wink:

kot opozorilo bi še dal da bo velika nevarnost lomljenja dreves ob cestah na višjih predelih, zato obstja možnost naleta  :suspicious:

govorim iz izkušenj :icon_wink:

lp

paradolf

Lepi večerni zagoni ECMWF in GFS-ja :icon_wink:
Gfs po tistih kartah sploh ni skop s snežnimi padavinami. Pri takih kartah bi ga lahko komot padlo....cm...rajš ne napišem  :icon_biggrin:

Zadnja karta ki jo je kolega Twister pripopal pa je tisto o čemer sem jaz že enkrat razlagal. Taka postavitev pa je prava za možne prodore v Sredozemlje in aktivacijo tudi Adria tief-a...... potem pa zavihati rokave lopate in freze v roke in akcija. Mamuta bi pa žena pogrešala doma ker bi nadure na cestah tolkel :icon_wink:. Nikoli ni dobro za vse  :shrug:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Cumulonimbus

ker sem bil danes na smučanju, ni blo časa pregledat karte bolj podrobno kaže pa da bo v drugi dekadi januarja bolj naklonjeno zimoljubcem :shrug: bomo videli, za jutri pa tko kot že nekaj dni govorimo sprva sneg v zgodnih dopoldanskih urah pa bo sneg večinoma prešel v dež :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

paradolf

Citat od: ana dne 04. Januar 2008, 21:49:28
Zopet bo Urša ponorela ker sanjate, o vremenu za en teden naprej.Kot ciganka na štantu ste;" Gospud, še kej? Ja, 80 centi snega 30 februarja :icon_lol: :icon_lol:
1. Zgolj komentiramo zadnje zagone :icon_rolleyes:
2. Do omenjajočega poslabšanja je le dobrih 5 dni. :icon_smile:
3. Tvoj prispevek pa bi jaz dal v rubriko smetenje :icon_arrow:

Jasno pa je da ob takem lepem snežnem zagonu vsak pravi snegoljubec pokaže vsaj malo navdušenja. Ane MaVeRiCk  :icon_smile:

Ko že ravno pišem. Ens-ji GFS-ja 12z imajo tudi kar nekaj podobnih scenarijev. Terminsko sicer malo različno a mislim da sem naštel 4 Genovce + 2-3 prehode front kjer se ohladi ravno dovolj za mejo sneženja do nižin ob koncu padavin.
Polovica ENS-jev pa je več ali manj ali bolj suhih ali pa toplejših. Jasno, do tam je vseeno še 5 dni. Verjetno dosti bolje v scenariju ne more iti, zato sem pripravljen na "downgrade".
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

hrošč

18z gre zaenkrat v podobni smeri kot 12z kar se tice prihodnje srede oz. cetrtka. Bomo vidli ko se odpre do konca :)

fisher

Citat od: hrošč dne 04. Januar 2008, 23:22:03
18z gre zaenkrat v podobni smeri kot 12z kar se tice prihodnje srede oz. cetrtka. Bomo vidli ko se odpre do konca :)
Ja kar se tiče padavin podobno, kar se tiče pa temperatur pa še bolje  :clap:
Za v petek pa kaže na še en ciklon. Joj, da bi se to uresničilo...  :drool:

indijanc

Fischer si me prehitel ja...Za petek 18Z riše novo poslabšanje, sodeč po temperaturah naj bi snežilo...Je pa nekoliko hitreje brcnil stran padavine v četrtek...

Mislim za petek se pa je gfs spomnil...Rekel bi da kar obilno sneženje po Sloveniji po zagonu 18Z...Ampak za vreme je do tja še daleč-morda predaleč...

ana

1.če, komentiraš, podaj vse možnost, ne le tebi ljube
2.do 10. januarja je še 6 dni
3.v kolikor ti pa drugačna miselnost ni všeč, me pa daj v kanto :icon_cry: 

Zima mora imeti sneg,želim si ga.A vseeno bi lahko ekstremne količine snega lahko povzročile še hujše posledice kot jesensko deževje.Poleg standardnih problemov(ceste,elektrika itd) bi se lahko dogodilo še marsikaj drugega kot so plazovi,novi nakupovlni centri so grajeni na obtežbo streh 80kg na m/2 itd, :suspicious:

Pa lepo noč vsem, tudi cestarjem

Ciklon

Tole kar kaže GFS za naslednji teden pa zelo dobro zgleda za sneg. Obsežen AC na vzhodu Evrope raztegnjen tudi daleč na sever (zapre klasično pot ciklonom Z-V), in stabilen AC nad atlantikom, obdata ciklone in jim ustvarita tobogan naravnost v Srednjo Evropo in Sredozemlje. :icon_wink: Posledice so pa potem sekundarci, ki majo bistven vpliv na vreme pri nas.  :icon_wink:
Če dobimo enega od teh dveh, ki jih kaže GFS 18Z (sreda, petek) bomo pa lahko zadovoljni, - seveda da za njim ostane par dm blega. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Cumulonimbus

fantje ne se preveč zaletet v trenutne karte, dejstvo je da so bile karte pred kakim tednom prav tako sanjske za ta termin a je realnost drugačna kot vidite... najprej je kazalo na kar lepe količine snega od srede naprej potem se je z vsakim zagonom poslabšanje premaknilo za kak dan zdaj smo pa še brez snega ostali in dobimo v večini dež :icon_arrow: nima smisla govorit kako kaže pa sekundarci, genovci... dokler se nekaj v sami postavitvi anticiklona ne premakne snega tukaj ne bo! je pa res da so karte že kar preveč dobre da bi bilo res, samo ciklon je pač preveč S-SZ od nas zatorej pušča prosto pot toplemu rdečemu azorskemu "prascu" če pa bi se AC pomaknil bolj na JV kot kažejo sedaj karte za drugo polovico januarja... taka postavitev bi odprla možnosti za prodore v zahodno sredozemlje in posledično nastanka "genovcev" oz sekundarcev, dokler pa bo sibirski AC tako daleč na severu pa se ni za "bat", da bi dobili kak konkreten prodor ki bi pustil kaj beline :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)