ZEVS Forum

Nadgradnja foruma

Začel/a matic19, 31. Oktober 2024, 22:59:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

Saj imamo na dnu "Poglej zadnje objave na forumu". In se ti pojavijo za branje vse najnovejše objave pa vse do najstarejše.
Meni to povsem zadostuje.

komar

Citat od: Oblak69 dne 26. Marec 2025, 08:56:31Meni to povsem zadostuje.

Dokler @podgorc ne začne strašiti, ja... ;)

Matic, tole je pa samo zate. Potrebno je bilo klikniti na tekst čisto na dnu slike. Bodisi enega (pokaži neprebrane prispevke od...) ali drugega (pokaži nove odgovore na...).

Matejp

Je možno dodati "dark" mode skin za ta forum?

matic19

Že obstaja. V svojem profilu si lahko nastaviš temo "repulse", ki ima tudi dark mode :)

komar

Meni ni uspelo. A je komu uspelo? Ker na seznamu barv jaz ne najdem črne. ::)

hudi

Citat od: komar dne 26. Marec 2025, 09:25:29Dokler @podgorc ne začne strašiti, ja... ;)

Matic, tole je pa samo zate. Potrebno je bilo klikniti na tekst čisto na dnu slike. Bodisi enega (pokaži neprebrane prispevke od...) ali drugega (pokaži nove odgovore na...).

Dejansko najbolj uporabna zadeva. Tudi jaz sem vedno pregledoval forum le na tak način (neprebrani prispevki od zadnjega obiska). Sem si sedaj naredil kar link v brskalnik od povezave, ki jo je objavil komar v enem od prejšnjih postov. Hvala, @komar  :buttrock:

komar

Citat od: hudi dne 27. Marec 2025, 21:27:41Sem si sedaj naredil kar link v brskalnik

Točno to sem tudi sam naredil.

hudi

Drugače pa vsekakor tudi pohvale @matic19 za opravljeno delo! V splošnem velik napredek z novim forumom  :buttrock:

Smučar

Še eno vprašanje, a je kakšen poseben razlog, da strežnik ne uporablja secure HTTPS povezave?

komar

Citat od: komar dne 27. Marec 2025, 19:47:00Meni ni uspelo. A je komu uspelo? Ker na seznamu barv jaz ne najdem črne. ::)

Na mobilni verziji v Samsung Internet Browserju celo privzeta tema (torej grafična predloga, ki jo uporabljamo skoraj vsi) deluje v temnem načinu. Bi rad uporabljal tudi sam, a mi zaradi zastarelosti ne prikazuje slik. Ostalim bi pa moralo delati.

matic19

Temno temo se da nastaviti v zgornji vrstici teme "repulse":
dark theme.png

@Smučar Https-ja ne uporabljamo, ker ga nihče (še) ni nastavil. Jaz približno vem kako naj bi se ga nastavilo, ampak se nisem poglabljal preveč v to. Morda enkrat ob priliki probam postavit tudi to.

khirsher

Citat od: matic19 dne 29. Marec 2025, 16:59:36Temno temo se da nastaviti v zgornji vrstici teme "repulse":

Jaz žal nimam dostopa do "Select Theme Mode (Light|Dark|System)", kjub temu da imam "Repulse" temo.

komar

Jaz tudi ne. Zdaj, ali je kriv brskalnik ali pa Windows 11? Tudi v vrstici nižje ima on 6 gumbov, jaz pa samo 5 (Domov, Išči, Moderiraj, Koledar, Člani). To pa Windows 11 ne bo kriv. Matic, imaš mogoče ti kakšno drugo verzijo enake teme?

EDIT: aha, peti gumb je namenjen moderatorjem, šesti najbrž administratorjem

matic19

Vidim ja, očitno imam(o) samo admini možnost spreminjanja dark/light teme. Sem malo gledal v izvorno kodo in se preverja, če določen uporabnik ima dovoljenje za to, tu pa mi malo zmanjka znanja od kod točno se dobijo ta dovoljenja. V nastavitvah foruma tega ne vidim, lahko samo vsem spremenim barvo, ne pa dark/light. Prav tako tega ni zapisanega v bazi. Bom še malo gledal, če uspem ugotoviti kako je s tem. Če pa ima kdo idejo, pa na plan z njo :)
Zagotovo pa to nima veze z brskalnikom ali operacijskim sistemom.

komar

Jaz imam idejo. ;)  A med tremi možnostmi lahko nastaviš oz. izbereš System Mode? Če imam prav, bi bil potem prikaz odvisen od nastavitev v brskalniku.