ZEVS Forum

Nadgradnja foruma

Začel/a matic19, 31. Oktober 2024, 22:59:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matic19

Takole, nadgradnja je uspešno končana!  :laugh:
Pregledal sem večino funkcionalnosti in zadeva očitno deluje. Nekaj novosti, ki se jih spomnim iz glave:

1. uporabniki si lahko nastavijo svojo temo iz izbora 4 različnih, če vam privzeta ne odgovarja. Tema "Repulse" je temna tema, ki pa se meni osebno ne dopade preveč.
2. Posodobil sem emojije in pustil nekaj starih, ki so se mi zdeli zanimivi. Ostale sem skril, kar pomeni, da se bodo prikazali v prejšnjih sporočilih, na novo pa se jih ne bo dalo dodajat v sporočila
3. Obveščanje po mailu o prispelih zasebnih sporočilih (ZS) spet deluje, prav tako tudi obvestilo o pozabljenem geslu.
4. Ob registraciji novega člana sem dodal "captcha" preverjanje in dodatno še anti-bot niz črk in številk. S tem bi se moralo nehati ustvarjanje tone fake profilov botov.
5. Omembe uporabnikov v sporočilih s pomočjo @ sedaj dejansko deluje. V kolikor se omeni uporabnika, bi ta moral dobiti obvestilo v forumu, ko se prijavi oz. obišče forum. Tega nisem še zares stestiral in če bo slučajno prišlo do kakšnih zlorab tega, bomo to ugasnili.
6. Uporabnik Tapatalk-a naj sprobajo, če zadeva deluje. Trenutno smo na beta verziji plugina, ker ga še niso povsem pripravili za našo verzijo foruma. Neuradno pa naj bi zadeva delala.
7. Obstajata dve različni metodi odgovorov na sporočila. Hitri odgovori ne omogočajo vstavljanja slik, samo pisanje teksta. Za dodajanje slik in priponk je potreben klik na "odgovori". Tam se lahko dodaja slike kot priponke ali direktno v sporočilo. Tu velja opozorilo, da se te slike shranjujejo na naš strežnik. Trenutno imamo prostora dovolj, če bo prišlo do prevelike količine tega, bomo morali razmisliti o tem. Omejitve glede velikosti ostajajo enake kot do zdaj. 500kB na sliko (priponko) in 4MB na sporočilo.
odgovori.jpg
8. Priponke oz. slike se lahko dodajajo kot priponke pod post tako kot do sedaj, ali pa se jih doda direktno v post med tekst. To se da s klikom na modro puščico pri priponki. Ko nas vpraša za velikost pustimo prazno in klik na "vstavi".
Priponke.jpg

Toliko zaenkrat, če kdo najde še kakšno pomankljivost ali ima kak predlog pa naj mi prosim javi v to temo ali na ZS. Vseh želja ne bomo mogli upoštevati, zagotovo pa tiste, ki bodo konstruktivne :)
Matic

komar

Nekaterih pogosto uporabljenih smeškov (emoji-jev) po nadgradnji torej ni več (med temi so predvsem animirani). Večino bo možno ročno dodajati (kopirati iz odložišča ali Beležnice), čisto vseh pa žal ne.

P. S.: če je kdo po nadgradnji pripravljen pomagati pri urejanju videov naših najljubših ptičev, naše najljubše glasbe in t. i. timelapsov (npr. nevihtnih celic), naj se javi tukaj ali na ZS, da ne bomo drug drugemu v napoto. Seveda če in ko od administratorja za to dobimo soglasje. ;D

:icon_wink: :icon_kavabanga: :icon_cry: :icon_banned: :praise: :icon_kava: :clap: :banghead: :police: :wavey: :bouncy: :icon_question: :suspicious: :beerchug: :smash::shrug::icon_bird: :angel: :love: :drool: :icon_arrow: :icon_lol: :icon_confused: :icon_acro:

khirsher

Gumba "Pridruži se" in "Jezik (SLovenščina, English)" se prekrivata drug drugemu v mobilnem brskalniku ???

Ter isto na Android tabličnem računalniku se prekrivata gumba "Pridruži se" in "Jezik (SLovenščina, English)" enim za drugim (v pokončnem položaju, ne pa tudi v ležečem položaju). ???

Mraz

Po skoraj 20. letih se bo zelo težko navaditi na nov forum.. :)

ŠTROMAR

Nekako ne najdem gumba za pregled NEPREBRANA SPOROČILA ?

krispy123

Všeč mi je, bravo Matic19 za trud. Pa še različne sloge foruma lahko izberemo. :)

Oblak69

Citat od: Mraz dne 23. Marec 2025, 12:57:33Po skoraj 20. letih se bo zelo težko navaditi na nov forum.. :)

Ah dej no... za vas mlade pa res ne bo problem. Meni je bolj všeč in verjamem, da se ga bom hitro navadil.
Sicer pa pohvale Maticu za ves trud, ki ga je vložil v to nadgradnjo :buttrock:

matic19

Citat od: ŠTROMAR dne 23. Marec 2025, 13:23:37Nekako ne najdem gumba za pregled NEPREBRANA SPOROČILA ?

To mi je že Paradolf sporočil. Iskreno tega jaz nisem uporabljal, bi pa rekel, da je to ostalo v zgodovini in z nadgradnjo tega ni več. Kot razumem obstajata dva nadomestka za to:
- klik na oblačke ob temah. Če so polni, so tam neprebrana sporočila, v praznih pa ne.
sporočila.jpg

- druga možnost pa je, da si nastaviš obvestila v svojem profilu. Probaj malo pobrskat po svojem profilu oz. nastavitvah. Predvsem nastavitve za obvestila si malo poglej. S tistim se da precej narest in verjamem, da boš našel to funkcionalnost ki jo iščeš :)

ŠTROMAR

Citat od: matic19 dne 23. Marec 2025, 13:46:24To mi je že Paradolf sporočil. Iskreno tega jaz nisem uporabljal, bi pa rekel, da je to ostalo v zgodovini in z nadgradnjo tega ni več. Kot razumem obstajata dva nadomestka za to:
- klik na oblačke ob temah. Če so polni, so tam neprebrana sporočila, v praznih pa ne.
sporočila.jpg

- druga možnost pa je, da si nastaviš obvestila v svojem profilu. Probaj malo pobrskat po svojem profilu oz. nastavitvah. Predvsem nastavitve za obvestila si malo poglej. S tistim se da precej narest in verjamem, da boš našel to funkcionalnost ki jo iščeš :)

Hvala Matic, našel kar sem iskal.
Vsekakor pa je novi izgled foruma super in se nanj navaditi res ni problem !  :clap:  :clap:  :clap:

matic19

V vednost vsem, naredil sem preusmeritev iz www.zevs.si (kjer se je nahajal naš portal) direktno na forum. Glede na to, da je portal povsem neuporaben in neskončno počasen sem se odločil, da je najboljše, da ga obiskovalci zaobidejo, dokler se ne najde nekdo, ki bo postavil nov "portal" oz. predstavitveno spletno stran društva. V trenutni obliki nam je bolj v sramoto kot kaj drugega...

@khirsher To je očitno problem s temo in ne neka globalna nastavitev. Načeloma bi se to dalo popravit, ampak se bo treba zakopat v kodo teme in ročno popravit zadevo. Bi rekel, da je to zaradi "responsive" značaja teme, ki se prilagaja širini zaslona.

komar

Citat od: ŠTROMAR dne 23. Marec 2025, 13:23:37Nekako ne najdem gumba za pregled NEPREBRANA SPOROČILA ?

http://forum.zevs.si/index.php?action=unreadreplies (odgovori na tvoje prispevke)
http://forum.zevs.si/index.php?action=unread (neprebrani prispevki)
http://forum.zevs.si/index.php?action=unread;all (vse neprebrane teme)

Pa pri citiranju se zdaj z miško (ne pa tudi s prsti!) lahko enostavno označi samo določen del teksta. Prej je bilo treba odvečen del citata ročno brisati. Primer:

Citat od: ŠTROMAR dne 23. Marec 2025, 13:23:37Nekako ne najdem gumba

Trocki

Se da kje nastavit da zraven objave pri uporabniku piše njegova lokacija?
Tako kot je bilo prej...
Vreme bo! :)

Smučar

Saj piše lokacija?

Sicer pa hvala za trud, občasno je pač treba posodobiti zadeve, že zavoljo varnosti. Se bomo že navadili.

Smučar

Citat od: matic19 dne 23. Marec 2025, 13:46:24To mi je že Paradolf sporočil. Iskreno tega jaz nisem uporabljal, bi pa rekel, da je to ostalo v zgodovini in z nadgradnjo tega ni več. Kot razumem obstajata dva nadomestka za to:
sporočila.jpg

Jah, tista neprebrana sporočila so bila tudi meni všeč, ker ti je zlistalo vse nove objave, sedaj se moraš prebijati po temah in gledat kaj je novega. Pa bomo že.

H2o

Saj je že @komar prilepil povezavo neprebranih tem: http://forum.zevs.si/index.php?action=unread

Pohvale za nov forum in za trud  :clap: