ZEVS Forum

Nadgradnja foruma

Začel/a matic19, 31. Oktober 2024, 22:59:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

komar

Citat od: matic19 dne 23. Marec 2025, 11:33:055. Omembe uporabnikov v sporočilih s pomočjo @ sedaj dejansko deluje. V kolikor se omeni uporabnika, bi ta moral dobiti obvestilo v forumu, ko se prijavi oz. obišče forum. Tega nisem še zares stestiral in če bo slučajno prišlo do kakšnih zlorab tega, bomo to ugasnili.

Sem bil po e-pošti obveščen, da me je nekdo omenjal, torej zadeva dejansko res deluje. Jo pa mora vsak omogočiti v svojih nastavitvah.

@Smučar : Trocki misli na mobilno verzijo; če bi bilo več prostora v podpisu, bi lahko še tja pisali svoje lokacije, a...

gore

Se lahko pisave (fonti) kaj povečajo? Tole je res majhno za nas, ki smo že bližje cipresam.  >:D
Vem, da lahko v brskalniku, ampak bi človek raje imel rešitev na nivoju foruma.

komar

Za začetek lahko spremeniš temo v SMF Default Theme - Curve2. Sicer boš pa moral počakati na Matica.

matic19

Citat od: gore dne 24. Marec 2025, 13:14:12Se lahko pisave (fonti) kaj povečajo? Tole je res majhno za nas, ki smo že bližje cipresam.  >:D
Vem, da lahko v brskalniku, ampak bi človek raje imel rešitev na nivoju foruma.

Hja, žal ni enostavnega načina za to, ker tema nima ene nastavitve za velikost fonta, ampak bi se bilo treba prekopat čez izvorno kodo in zadevo ročno povečat in pazit, da se ne podre vse skup še na mobilnih napravah. Tam pa bi povečan font bil že prevelik in se ne bi videlo nič oz. bi bili teksti en čez drugega. Sem za eno malenkost povečal pisavo, ampak verjetno zate ne bo naredilo bistvene razlike.
Zaenkrat obstajata dve rešitvi, torej da si povečaš ročno v brskalniku, ali pa zamenjaš temo na eno od drugih treh, če ti bolj ustreza.

MINIMAX

Na tablici je velikost kar OK, na PC je pa res malo drobno. Se bo že treba navaditi in v očala investirati.
MINIMAX
Lj-Polje

komar

Pri meni je na 100 % že kar preveliko.

https://www.ks-zdole.si/forum/index.php?topic=5.0

Če kdo pozna še kakšen drug forum na enaki zasnovi, torej SMF 2.1.4 © 2023, Simple Machines, se priporočam.

matic19

@Ledeni kolikor se spomnim ti uporabljaš Tapatalk. Si ga slučajno že sprobal? Ali deluje kot bi moral? V logu vidim precej nekih napak in me zanima, če moram ukrepat :)

komar

Če jaz še prav vidim, je Maticu uspelo povečat pisavo. Zdaj je pisava v prispevku večja od pisave v citatu. Tako je bilo že na starem forumu, če se spomnimo. Je pa zdaj na mobilni verziji še manj pregledno, nisem pa opazil, da bi se kaj prekrivalo.

EDIT: ja, super, Matic, zdaj se precej lepše vidi pisavo; tudi temnejša je, ne samo večja
Tapatalk pa še nekdo uporablja (@TgT), ne samo Ledeni.

http://forum.zevs.si/index.php/topic,3516.0.html

komar

A se mogoče da ta glavni meni nekako spremeniti tako, da bi bil ves čas zožen, dokler ne klikneš na gumb, da se ti razširi, torej obratno, kot je zdaj? Zdaj se ga sicer da zožiti, samo kaj, ko se nazaj razširi takoj, ko greš nazaj ali naprej.

ŠTROMAR

Citat od: komar dne 24. Marec 2025, 22:16:52A se mogoče da ta glavni meni nekako spremeniti tako, da bi bil ves čas zožen, dokler ne klikneš na gumb, da se ti razširi, torej obratno, kot je zdaj? Zdaj se ga sicer da zožiti, samo kaj, ko se nazaj razširi takoj, ko greš nazaj ali naprej.

Naj kar ostane tako kot je!
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

matic19

Citat od: komar dne 24. Marec 2025, 22:16:52A se mogoče da ta glavni meni nekako spremeniti tako, da bi bil ves čas zožen, dokler ne klikneš na gumb, da se ti razširi, torej obratno, kot je zdaj? Zdaj se ga sicer da zožiti, samo kaj, ko se nazaj razširi takoj, ko greš nazaj ali naprej.
Če ni možnosti same po sebi v osebnem profilu ali kje drugje na forumu, bi bilo treba predelati kodo teme, kar pa se mi iskreno ne počne. Ker bo potem ob vsaki nadgradnji zadeva spet šla nazaj kot je bila. Torej, pustimo tako kot je. Meni recimo ni moteče.

hrošč

Citat od: komar dne 23. Marec 2025, 23:20:48http://forum.zevs.si/index.php?action=unreadreplies (odgovori na tvoje prispevke)
http://forum.zevs.si/index.php?action=unread (neprebrani prispevki)

Pa pri citiranju se zdaj z miško (ne pa tudi s prsti!) lahko enostavno označi samo določen del teksta. Prej je bilo treba odvečen del citata ročno brisati. Primer:

Hvala za tole! Sam sem vedno uporabljal to funkcijo, ker te pač vrže na neprebrano, običajno itak pač aktivne teme. Brez tega sem že skoraj obupal nad branjem foruma, ker mi je brskanje, oblački so/niso, kar mukotrpno..

gore

Citat od: matic19 dne 24. Marec 2025, 19:57:15Hja, žal ni enostavnega načina za to, ker tema nima ene nastavitve za velikost fonta, ampak bi se bilo treba prekopat čez izvorno kodo in zadevo ročno povečat in pazit, da se ne podre vse skup še na mobilnih napravah. Tam pa bi povečan font bil že prevelik in se ne bi videlo nič oz. bi bili teksti en čez drugega. Sem za eno malenkost povečal pisavo, ampak verjetno zate ne bo naredilo bistvene razlike.
Zaenkrat obstajata dve rešitvi, torej da si povečaš ročno v brskalniku, ali pa zamenjaš temo na eno od drugih treh, če ti bolj ustreza.

Za sedaj sem ročno povečal v brskalniku. Bom ob priliki pogledal, ali je na voljo kakšna rešitev. Obstoječe je v mojem primeru nepotrebno mučenje (že tako utrujenih) oči.

Mislim, da obstajajo neki vtičniki v ta namen.

matic19

@gore Po občutku sodeč se mi trenutna velikost fonta ne zdi nič drugačna kot na prejšnjem forumu. Ti je bila tam ok, ali si imel kako drugače nastavljeno?

Lahko bi se tudi poiskalo eno temo, ki ima že privzeto večje fonte in jo pač dam med možnosti izbire.

Glede na to, da je precej povpraševanja za "pokaži neprebrane prispevke" me zanima, kako je bilo to dostopno na prejšnjem forumu? Je bila kakšna povezava, gumb? Kje se je to nahajalo? Kot pravim, tega nisem uporabljal zato tudi sprašujem, da vidim, kaj se da narediti :)

komar

Obe povezavi sta bili tekstovni, v vrstici skoraj čisto na vrhu foruma, tik pod logom foruma. Mogoče kasneje prilepim še slikco.