ZEVS Forum

Les2Alpes (Francija)

Začel/a jaka, 23. December 2007, 11:39:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

jaka

no minuli teden sem preživel na smučanju v Franciji in sicer v LES2ALPES...tu je nekaj mojih slik...

med potjo smo v Italiji videli celo snežinke :icon_biggrin:

te prve slike so slikane iz avtobusa med vožnjo po Franciji, zato so nekoliko zapacane...

del ledenika...

in pa LES2ALPES ter smučišče in okolica...

snega je bilo na 1650 m okoli 50 cm, na najvišjem delu smučišča (na 3600 m) pa dober meter (precej spihano in se težko oceni)

pogled z balkona našega apartmaja...

in pa okolica slikana s smučišča...

to je bilo slikano na okoli 3500 metrih...v ozadju se vidi Mont Blanc...

smučarsko središče Les2Alpes, ki leži na 1650 m...

pogled na spodnji del smučišč...

nekaj ledenih "struktur" iz Grotte de glace

vreme pa je bilo ves teden prekrasno, sončno, vendar kar mrzlo...na 3200 m je bilo prve dni okoli -13°C, na 1600 m pa okoli -5°C, nato pa je bilo vse topleje...

jaka

ali lahko prosim nekdo izbriše ostali dve moji temi, ki sta isti kot ta (le da je ta popravljena)...mi ni niti malo jasno kako mi je uspelo to nardit :icon_redface: nalaganje slik na ta forum je res čudno...

EDIT:sm že sam naredil to  :icon_wink: se opravičujem za brisanje nekaterih postov v zbrisanih temah

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

ablak

Lepo, Alpe v pravem pomenu besede. :clap:

Cumulonimbus

Član ZEVS :)

gradiščan

paradolf

Alpe so zakon :icon_wink:
Res lepe fotke pa kot kaže tudi sreča z vremenom :clap:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

tesovnik

lepe fotke si naredu :icon_wink: :clap:,gotovo si užival v smučanju in lepem vremenu, ki ti je bilo naklonjeno :icon_wink:

kapo dol :icon_biggrin:

lp

alan

jaka

hvala za pohvale :icon_biggrin: ja vreme smo meli res neverjetno lepo...sam en dan je blo nekaj oblakov, ki so vidni na slikah, to je pa tut vse...res pravo vreme za smučanje :icon_wink:

markokorosec.net

Super fotke...sploh tiste iz višjih predelov...noro, kaj naredi suh in redkejši zrak :drool: Tole moram enkrat pogledat :icon_wink:

Serpentinšek

:icon_eek: Hudo!

Sicer nisem za sneg in smučanje, ampak take ekstremne kraje mam pa vseeno rad.  :icon_biggrin:  Mora bit zanimivo živet v takih krajih, na 1650m...kristalen zrak pa z nizko oblačnostjo in balkanskimi cikloni nimaš problemov.  :clap:

Zanimivo ime Les2Alpes..le kaj tista 2 dela vmes?  :icon_question:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

nik

blazek

Citat od: Serpentinšek dne 31. December 2007, 11:23:44
:icon_eek: Hudo!

Sicer nisem za sneg in smučanje, ampak take ekstremne kraje mam pa vseeno rad.  :icon_biggrin:  Mora bit zanimivo živet v takih krajih, na 1650m...kristalen zrak pa z nizko oblačnostjo in balkanskimi cikloni nimaš problemov.  :clap:

Zanimivo ime Les2Alpes..le kaj tista 2 dela vmes?  :icon_question:

Vrjetno ne zna napisat po francosko 2. Vsekakor pa mora bit tisto tam-beri francosko. :icon_biggrin:

medovreme

Citat od: blazek dne 07. Januar 2008, 17:21:03
Vrjetno ne zna napisat po francosko 2. Vsekakor pa mora bit tisto tam-beri francosko. :icon_biggrin:

No, da malč'k pomagamo: "Les Deux Alpes" ali pa trendovsko (tudi v Franciji) "Les 2 Alpes" - torej ej vse OK.

lp, Medovreme :icon_smile:
Kaj je na obzorju?