ZEVS Forum

Iz megle v sonce, Vinji vrh (376m), 10.1.2008

Začel/a blazek, 10. Januar 2008, 23:19:38

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Tretji dan zapored v Družinski vasi vztraja megla, ki je na trenutke tako gosta, da se ne niti 50 daleč. Ko sem opoldne vračal iz Ljubljane, me je vse od Višnje Gore pa do Novega mesta spremljalo sonce. Bil je eden bolj sončnih dni v zadnjem mesecu dni. Sicer je bil en problem, ker se je megla razkrojila samo v Novomeški kotlini in pa v krajih zahodno in severno od njega. Razlog temu je bil šibak JZ veter, ki je na omenjenemu koncu segel do nižin.  Zato se je megla tudi razkrojila.Temperatura je  pognalo kar do 6,2°C. Od Lešnice naprej pa je megla vztrajala ves dan, slabe 2km vzhodno od Novega mesta. Bolj kot sem se bližal domu bolj gosta je bila megla in vse bolj temno je postajalo

tako je pri nas doma, megla, megla in samo megla

Nekaj mi je pravilo, če je bilo v Novem mestu sone, potem je moralo bit tudi pri nas, amapk 250m višje. Zato sem odšel na Vinji vrh, ki je ravno toliko gledal iz megle, da je vse skupaj izgledalo kot morje. Vsake toliko časa, pa se je s SV vetrom prelivala čez sleme. Občasno pa je bil tudi Vinji vrh poolnoma v megli, a le za kratek čas.

Pogled proti SV.

Sonce je počasi zahajalo. Rob megle je segal nekje do 330-350m.

Gorjanci obdani z morjem megle.

Prav lepo je bilo opazovat obalo oz zidanice z vinogradi in robom pasu, ki se je premikala kot valovi na morju.

Oranžno rdeče obarvan zahod sonca.

Tisti valovi od oblakov so nastali vrjetno zaradi šibkega JZ vetra.

Na tej sliki se lepo vidi, kako je megla ravno prehajala skozi sleme in ene doline v drugo oz iz severa proti jugu.

Celo enemu oblaku se je uspelo prikrast nad nas.

in naše vedno prečudovite Kamniško- Savinjske Alpe.

lp Blaž

Cumulonimbus

lepo blazek, tazadnja slika mislim da je pa brana :icon_question: :shrug:

lp
Član ZEVS :)

paradolf

Odlične fotke blazek :icon_wink:
Ja od leve proti desni na zadnji fotki so Turska gora in Brana, nato Kamniško sedlo v luknji, naprej pa Planjava in Ojstrica na desni.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Vremenko

Super  :icon_wink:
Lepe slike,posebej mi je všeč slika oblačka :icon_arrow:

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

Cumulonimbus

ubistvu sem zamešal brano ter planjavo jaa :drool:

lp
Član ZEVS :)

blazek

Dodal sem še komentarje.

Hvala za lepe besede.

POdoben prizor z meglo smo imeli 2leti nazaj. Ko je megla nastala pred mojimi očmi, pa še segala je bižje, do ene 270m.

Ledeni

Lepe slike. Še enkrat:  :clap: :clap: :clap:

V višinah jugozahodnik, pri nas v nižinah pa je včeraj popoldne pihal severovzhodnik, ki je gnal meglo nazaj proti Novemu mestu. Zna kdo to razložit?