ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 2. 2022 - 28. 2. 2022) 

Začel/a komar, 01. Februar 2022, 05:28:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 3 Gosti gledajo to temo.

komar

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642m

Jasno, megla do 620 m, "recept" za nizke temperature :icon_wink:
T= -4,2 °C Tmin
Vlaga= 97 %

Smučar

Včeraj je padalo nekaj med dežjem in snegom, postaja je pokazal 3mm, odčitati moram še ročni dežemer. Včeraj Tmax+0,4, polizalo je še zadnje ostanke snega, ki so v senci vztrajali praktično cel januar.

Danes pa Tmin še nismo dosegli, temp. še pada in je zdaj -0,7°. Oblačno in suho.

lesce

prebudil se je veter in odpihnil meglo..očitno pred nami vetroven dan
EDIT: v Žirovnici sunki preko 80km/h...

gradiščan

Pretežno jasno jutro
Tmin:  -6,3 °C ob 07:00

Zunaj ledeni oklep po včerajšnih skromnih padavinah vse zamrznilo.  :icon_cry: Januar gre v zgodovino rekordno suhega mesca s 6 mm padavin.  :icon_kava:

Mraz

Perice

Ni nam lahko... :)

Neurje123

Pri nas je med 7:20-9:30 rahlo snežilo, med 8:50-9:10 tudi nekoliko močneje. To sneženje me je kar presenetilo, padlo je 0,5mm v snegu, snežilo je pri +0,5°C.

Zapadel je dober 0,5cm snega, kar je največ po 26.12.  ;D Sicer januar topel ni bil, a so bile omembne vredne padavine le enkrat v začetku januarju.

Posamezni kupi snega so pri nas še od konca novembra, kar je dokaz, da doslej ravno topla zima ni bila.

H2o

Tukaj delno jasno in precej vetrovno.

Res zanimiva situacija. V Kranju (natančneje Britof) kjer je ponavadi v takem primeru tudi vetrovno zaradi fena, pa megla.

T = 4.4°C
63%

lesce

temperatura gre na +7°C zaradi fena smo najtoplješi v državi..sedaj pa sunki tudi že v LEscah preko 70 km/h

komar

Pa preko 84 km/h tudi že na letališču Lesce, saj gre za 3-sekundno povprečje.

lesce

Citat od: komar dne 01. Februar 2022, 11:56:29
Pa preko 84 km/h tudi že na letališču Lesce, saj gre za 3-sekundno povprečje.
kva praviš a bomo šli čez 100...kler prej ko sem hodil na odprtem sem se naslonil na veter pa me je postavil nazaj :):)

komar

Mogoče bi še šli prek 100, če bi med naslanjanjem imel v roki merilnik. ;D
Sončno obsevanje pa danes že preko 590 W/m2. Saj bo, saj bo... :icon_cool:

Storm89

Seveda pri plus 4.5 stopinje z lahkoto naletava sneg. Ob strani sonce sije in naletava... Dober mesec nazaj pa pri plus 1 stopinji gladko dež.

Tržičan

Pri nas trenutno zmerno oblačno, v osojah je še vedno nekaj snega.

Januarja je padlo 39,4mm, kar je 46% povprečja (2007-2022), povprečje za januar znaša 85,4mm. V januarju smo imeli 9 dni s snežno odejo in 2 dneva s sneženjem. Maksimalna višina snežne odeje je bila 5cm.

Lp, Nejc