ZEVS Forum

Napoved vremena (15.12.2007-31.12.2007)

Začel/a georges, 16. December 2007, 19:57:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Vremenko

Prva polovica zime :icon_haha:
Zima se tukaj ne začne oktobra pa če se po glavi postavljate.
Pa čisto tko na V slovenije je že prava zima.Snega je od 10-30cm pa še mraza je dovolj (zaenkrat)
Zima ne pomeni samo da je 1m snega pa -20*C
Ne jamrat zdaj ko se šele začenja in vse kaže tudi na dokaj "lepo" zimo

Ledeni

Ah, koledarska zima ni velik zveze z vremenom. Še najbolj so jo zadeli s cestnim zakonom, tj. od 15. novembra do 15. marca.  V bistvu je en mesec zime že minil. Tudi žičničarji se ne bi strinjali, da se zima šele začenja. Kanin in Vogel bosta za praznike bržkone potegnila ta kratko.
Zame je prav sedaj "prime time" za zimo. Sonce je na najnižji trajektoriji in čez dan naredi le malo škode. Ob dolgih jasnih nočeh se pa fajn ohladi. In glej jo srečo, letos imamo sneg  :clap:

ECMWF 0z kaže do 26. decembra suho, pol pa jugozahodnik in nekaj dežja  :icon_cry:.Tale naš sneg bo po moje ležal še kakšen teden.

Aha, in pa to kar je zrisal gfs 12z za čas med prazniki in po novem letu, je polomija. Kaže na prevlado jugozahodnika.

Pihe

Thunder.Zdaj pa resnično že malo utrujaš s to tvojo "zimo"! :icon_twisted:
Definiraj kaj je zate zima? En meter snega na Kongresnem trgu od konca avgusta pa do začetek junija?
Pa, ej človek! Poglej malo okrog sebe.Tričetrt Slovenije ima spodobno belino in mraz, ti pa da je pol zime mimo! :banghead:
Pa poglej si malo zemljepisne koordinate, kje živimo.In upoštevaj podnebne spremembe zadnjih nekaj let in pa še malo statistike za nazaj in boš videl, da je to kar imamo sedaj, čisto spodoben uvod v zimo.
Ma ne moremo kar na sploh trobit, da zime ni, če snega ni npr.: v Guncljah, no! :icon_arrow:
Daj se mal zresnit in raje komentiraj kak zagon v tej temi, ki je namenjena komentiranju in napovedim vremena in ne stokanjem, da zime v Ljubljani ni. :icon_arrow:
Peace! :icon_confused:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

markokorosec.net

Ah boli te za teden naprej, če je mejno...pusti živce za drug teden. Glavno, da je enormna blokada nad velikim delom EU, pod njo zajeta obilica hladnega zraka...zimoljubci uživajo v dolgočasni megli in nizko oblačnosti in svojem mrazu...jst pa na burji :icon_mrgreen: Bolj me zanima, če in koliko se bo trgala nizka oblačnost do vikenda...blokada se s centrom postopno pomika proti JV nad vzhodno Evropo in šele v soboto veter počasi obrne. Da bi le potem postopno Azorca butnilo na sever proti VB, da bo še kak prodorček in kaj padavin...prekleta suša :icon_rolleyes:

Če hočete imet sneg na tleh, kar molite za nizko oblačnost čimdlje, pa bo...zgoraj bo itak skoraj pomlad :icon_lol:

Italijani so pa res super zadeli z napovedjo za december... :icon_wink:

Froš

jao jao jao, zakaj nemorete bit nekateri raje tiho kot pa da mečete ven bedarije ala "pov zime mimo"???

pa vsaka mala sled da nekaj bo takoj zacnete nekateri govorit o metrih skoraj... ko pa ni tako kot ste pricakovali pa kuj jokat da je letosne zime malo da ne konec  :icon_question:

pa sej ne morem verjet.. bodte rajsi tiho pa čičite pa čakite kot pa da kozle strelate na polno  :icon_smile: pa prepustite tistim ki vedo kaj govorijo da kej konstruktivnega in uporabnega spišejo, ne pa da bo po celem forumu samo jokanje... too much pateticno je ze to!!!  :icon_rolleyes:

pa sorry za off, samo me je pa res par postov "pogrelo"  :suspicious:
WMR 928-NX

TWISTER

sploh ne vem kaj se obremenjujete z enim človekom... če nekdo reče da so vsi okoli njega neumni in da je samo on pameten potem se postavi vprašanje če je to teoretično mogoče...  :icon_wink:
jaz sem zaenkrat zadovoljen z zimo saj so temp. v povprečju, padavin pač ni kot bi si želeli a to še ne pomeni da se po tem zima ocenjuje...to je isto kot če imamo poleti temp. vedno med 25 in 30, pa brez padavin, pa naredite anketo o zadovoljstvu na koncu(tukaj bi bila zihr depresija :icon_lol:)

v glavnem zdaj bo nekaj časa mir z vremenom in nekateri so to začutili in začeli bedaraije ven metat :shrug:
v naslednjem tednu nas pa zihr čaka sprememba, lahko celo taka da JZ samo prepiha nižine in nič drugega. Je pa veliko variant, vendar je še predaleč :icon_wink:

ŠTROMAR

Citat od: Thunder dne 18. December 2007, 17:40:55
Model ima prav. Vsaj en ki se ne oklepa "uradnega datuma zime" ampak razmišlja z glavo. Ljudje december je. Še novembra sneg nebi smel met najmanjših težav. Se čisto strinjam z njim, polovica (da vam bo lažje bom rekel sezone snega) je mimo, polovica še pride. In do sedaj je ta prvi del "sezone snega" popoušila po celi črti.
Kakšna polovica zime je mimo-halo?
Sneg je bil, je in bo tudi v prihodnje v SLO običajen pojav v novembru, decembu, januarju, februarju in marcu. Po tej logiki je minilo šele  cca. 30% časa optimalnega za sneg.
Je pa tudi letos sneg že zapadel oktobra, novembra in decembra. Ne sicer povsod. Danes je mislim 2/3 Slovenije pod snegom, mraz pritiska, res ne vem kaj je narobe?

paradolf

Do Božiča kakih pretresov ne bo to drži. Vprašanje se samo poraja koliko bo nizke oblačnosti po nižinah. V tistih dneh bo prijetno zaiti na kak vzpon nad inverzijo kjer bo prijetno toplo. Vmes pa še po možnosti prehod čez nizko oblačnost in s tem možnost ogleda lepih z ivjem obloženih dreves. :icon_wink:

ECMWF 12Z je tokrat le narisal nek bolj konkreten sredozemski ciklonček za dneve po Božiču.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Patrice

Hja, dogajanje po Božiču bo pestro, šanse za sneg ob teh kartah in ujemanjih modelov so. Kaj pa bo, je pa še vedno odvisno od Herschelovega ključa ( :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:). No, stavim vsaj 10% na sneg. Če pa bo, je pa moje pobožno upanje...

Marko

O marija. Da se pa to uresniči kar kaže za 27. december pa mamo po hitrem postopku pol metra friške smetane.

robi14

GFS 00Z nam je na glavo nakopal kar solidno blokado do novega leta...  :icon_exclaim:
Zaenkrat kaže, da ne bo nič beline, kvečjemu dež... :icon_confused:

indijanc

Hrvatje po ECMWFju napovedujejo za Ljubljano v ponedeljek in torek sneg... :shrug:

robi14

ECMWF je res boljši, je lepo zarisal ciklon nad J Italijo, po moje pa bi to lahko bilo za nas spet samo malo beline na JJV in pa konkretna burja na Primorskem in SSV pri nas...

*glej Paradolfovo sliko

Bomo videli, kaj bo, bolje je že kot dolgočasni GFS 00Z  :icon_haha:

Pihe

Tokrat sem pa pesimist.00Z mi deluje porazno in pravzaprav sploh ne vzbuja kakršnega upanja za sploh kake omembe vredne padavine do konca leta.Tisto, kar naj bi bilo v ponedeljek ali torek na zahodu se mi kaže več ali manj le kot kako rosenje, tisto kar pa naj bi se dogajalo kaka dva dni zatem pa je sploh out. takrat kaže na to, da se bo vzpostavila severozahodna situacija vetrov, ki za nas praktično nima padavinskega pomena, saj se vse dogaja severno od Alp.
Če se v naslednjih par dnevih kaj boljšega ne izriše, bo kriza s padavinami! :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

markokorosec.net

ECMWF ENSi imajo padavine 26. in 27.12., temps pa rahlo nad 0 na 850hPa...podobno flanca tudi GFS, le da ima mal nižje temps.