ZEVS Forum

Napoved vremena (15.12.2007-31.12.2007)

Začel/a georges, 16. December 2007, 19:57:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 3 Gosti gledajo to temo.

TWISTER

hmmm danes je Merše rekel da ne pričakujejo beline niti za Božič niti za Novolo leto :shrug:

res je da so glavni zagoni obup, ampak ob takem scenariju imamo temp. celo podpovprečjem...v nižinah seveda :icon_haha:

Mare a ni bilo prejšnič ravno obratno glede temp. na 850hPa :icon_question:

no sej se bojo karte še spreminjale, čeprav je res grdo gledat ko se niti nad 300 nič ne dogaja :icon_exclaim:

janez24

Pomoje je še vse od porto od božiča dalje, saj dve leti nazaj nobeden ni pričakoval tak  čas snega po božičo, enkrat je bila odjuga drugič pa suho vreme :icon_wink:
letos pa bo

Trocki

Jaz sem tudi skoraj siguren, da nas bo še pred novim letom pobelilo. Karte se bodo kot vedno obrnile, saj do tam je še skoraj dva tedna. Kolikokrat je že kazalo sneg za teden dni naprej pa smo potem ostali praznih rok. Zakaj sedaj ne bi bilo obratno!  :shrug:

Bomo pa vidli v naslednjih dneh kako se bodo karte spreminjale ane.
Vreme bo! :)

robi14

Bi znal mogoče kdo napovedati na kateri višini se bo usvarila inverzija in možna nizka oblačnost v prihodnjih dneh?
Nad Šaleško dolino se že ustvarja rahla meglica, katere višino ocenjujem nekje med 1000-1200 mnm. Pomagam pa si z našimi Šoštanjskimi dimniki... :shrug:

paradolf

Citat od: robi14 dne 19. December 2007, 12:34:10
Bi znal mogoče kdo napovedati na kateri višini se bo usvarila inverzija in možna nizka oblačnost v prihodnjih dneh?
Nad Šaleško dolino se že ustvarja rahla meglica, katere višino ocenjujem nekje med 1000-1200 mnm. Pomagam pa si z našimi Šoštanjskimi dimniki... :shrug:
Mislim da bo sondaža pravi odgovor.
Dobro si ocenil  :icon_wink:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

janez24

Sam okoli Božiča in Novega Leta je še vse odprto če mam prav naj me kdo popravi  :icon_idea:
letos pa bo

Ledeni

Ja, ja. Od božiča dalje je še odprto. Včeraj so bile karte povsem drugačne (polomija), danes pa za dneve okoli nove leta kaže skoraj sanjsko.

Lazic

Citat od: Pihe dne 18. December 2007, 18:16:03
Thunder.Zdaj pa resnično že malo utrujaš s to tvojo "zimo"! :icon_twisted:
Definiraj kaj je zate zima? En meter snega na Kongresnem trgu od konca avgusta pa do začetek junija?
Pa, ej človek! Poglej malo okrog sebe.Tričetrt Slovenije ima spodobno belino in mraz, ti pa da je pol zime mimo! :banghead:
Pa poglej si malo zemljepisne koordinate, kje živimo.In upoštevaj podnebne spremembe zadnjih nekaj let in pa še malo statistike za nazaj in boš videl, da je to kar imamo sedaj, čisto spodoben uvod v zimo.
Ma ne moremo kar na sploh trobit, da zime ni, če snega ni npr.: v Guncljah, no! :icon_arrow:
Daj se mal zresnit in raje komentiraj kak zagon v tej temi, ki je namenjena komentiranju in napovedim vremena in ne stokanjem, da zime v Ljubljani ni. :icon_arrow:
Peace! :icon_confused:

No ja se ne bi ravno strinjal da bi morali biti zadvovoljni z zimo.Govorim seveda za naš kraj,tisti ki imajo sneg so lahko povsem zadovoljni.Temperature so resda trenutno zimske ampak kaj ko pogled čez okno ni nič kaj zimski.Za naš kraj velja dolgoletno povprečje da je že novembra sneg,december pa je praktično cel pod snegom (in govora je več kot o 3cm kolikor je bil letos maksimum).Zima vsekakor je,ampak pri nas v vseh pogledih nadpovprečna in to me ravno ne veseli.Tudi pogled na karte ni ravno vzpodbuden do novega leta.Se pravi da bomo letos imeli vsega maksimalno 1 dan s snežno odejo,kar je gledano za moj kraj zelo slabo.Res pa je da z jamranjem snega ne bomo priklicali.
Kar s etiče kart pa,z vsakim zagonom je do novega leta manj padavin.Nekaj malega se nakazuje za Silvestrovo ampak to je še tako daleč da se s tem ne bom pretiroma ukvarjal.Najmanj do Božiča pa zaenkrat kaže na suho in kar hladno vreme.Za tiste ki imajo sneg dobra novica,za nas bolj kot ne žalost.

robi14

Citat od: Ledeni dne 19. December 2007, 16:17:13
Ja, ja. Od božiča dalje je še odprto. Včeraj so bile karte povsem drugačne (polomija), danes pa za dneve okoli nove leta kaže skoraj sanjsko.

Kaj ti dež sanjaš? :icon_question:

Lahko prilepiš kakšno sliko, da še mi vidimo od kod bo sneg padel?  :icon_confused:

janez24

Citat od: robi14 dne 19. December 2007, 16:27:12

Lahko prilepiš kakšno sliko, da še mi vidimo od kod bo sneg padel?  :icon_confused:
Vsak zagon je drgačen
letos pa bo

blazek

Citat od: robi14 dne 19. December 2007, 16:27:12

Ma kašen dež neki.

Ledeni misli v tem smislu, da se lahko zgodi nekaj podobnega kot imamo te dni. Blokada nad Britanijo in višinsko jedro hladnega zraka nad našimi kraji. To bi pomenilo sneg na vzhodu, burjo na Primorskem in temperature še nižje, kot jih imamo sedaj. PA vedar je to samo en zagon, ki ni prav nič podprt z ensembli. Me prav zanima, s kakšnimi kartami nas bo presenetil 12z.

robi14

sem že pobrisal napako... administrator pa tut naj zbriše tale post!  :icon_redface:

blazek

To je še 06z. 12z šele dobro prihaja ven. Bo treba še malček počakat, za tisto obdobje, da se bodo karte odprle.

TgT

robi14

zdj pa je GFS 12Z zunaj, pa se mi niti ne da slik lepit... še enkrat več bomo na obrobju in z dolgimi nosovi (vsaj glavni zagon je tak)  :suspicious:

ECMWF pa vsaj daje malo upanja in riše lep prodor