ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 01. 2019 - 31. 01. 2019)

Začel/a komar, 01. Januar 2019, 00:08:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

Zopet močno sneži, 25 cm snega ;)@

@Goldhor....dejte malo bolj preverit predno pišete neumnosti. Arso VP Blegoš 1188m , ki se nahaja tik pod smučiščem Cerkno, je trenutna temperatura - 4 °C in 55 cm novega snega :banghead:

johnb

Sneži že od zjutraj, nahitro se je nekaj nabralo zdaj ga je pa skoz manj. Še sploh nwm če bo tale sneg docakal te mocne ohladitve. Vse tece in kaplja. Kot aprilski sneg. Fuj. Če je to idila....
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

goldhorn

Citat od: Oblak69 dne 18. Januar 2019, 14:27:08
Zopet močno sneži, 25 cm snega ;)@

@Goldhor....dejte malo bolj preverit predno pišete neumnosti. Arso VP Blegoš 1188m , ki se nahaja tik pod smučiščem Cerkno, je trenutna temperatura - 4 °C in 55 cm novega snega :banghead:

Na spletni strani SC Cerkno je naveden tak podatek. S kamer ni razvidno, da bi bilo toliko novega. Edino če so stari posnetki.

http://www.ski-cerkno.com/sl/index.html

bbator

Zmerno sneži, ko bi se moralo že jasniti...
Temperatura spet leze navzdol. Smo na 1,5°C.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

tomazsta

VP Rakitna, 827m

Vreme: sneži. Višina snežne odeje 29 cm. :buttrock:

Temperatura:       -0,8 °C
Tminimum:          -0,8 °C
Tmaximum:          5,0 °C ob 0:36 h
Trosišča:              -1,4 °C
Vlaga:                 96%
Zračni tlak:       1016,6 hPa rahlo raste
Veter:                    3,2 km/h
Veter max.sunek   33,8 km/h ob 0:27 h

Padavine danes:    25,2 mm (16,4mm kot sneg)
Padavine to poslabšanje: 31,0 mm
Vešina snežne odeje: 29 cm
VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

Tržičan

Gosta megla, T = 0°C.

Tmin = -0,4°C
Tmax = 3,4°C

Višina snežne odeje: 6cm

Ko sem se peljal s Krope domov, od Krope do Podtabora malo pobeljeno, potem od Podtabora do Tržiča kopno, potem pa spet 50m nad Tržičem belo, no pri nas malo več kot 100m nad Tržičem pa 6cm snega, nekako spodnja meja pričakovanega. Za silo bo, je pa sneg moker in izjemno težek.

Kar po pričakovanjih današnje dogajanje bi rekel, največ snega v višjih legah Z in J Slovenije, presenečenje je edino Šmartno pri LJ zame :)

Še ena slika izpred ene ure:

najed

Če imaš možnost iti iz službe domov čez Pokljuko, pač greš   :shrug:  pa vmes iz snega v ovinku potegneš še Hrvate z rent-a-car z letnimi gumami  :clap:

Roger

Tu je pred kratkim prenehalo snežiti. S posedanjem ga je vse skupaj 8cm.Lp

Edit:sem se sprehodil malo višje in ga je na 600m okoli 25cm :)

paradolf

Pozdrav iz Bermude.
Oblačno
+0.7°C

Tokrat je Bermuda zatajila vsaj v našem koncu. Glede na nekatere dele Slovenije smo jo še dobro odnesli. Koliko ga je bilo zjutraj ob 7h ne vem, ker sem bil v službi. Tako čakam na podatek od žene ki je zjutraj pogledala.
Na snegomeru za nov sneg sem očistil 11 cm snega. Se pravi ga je moralo biti še malo več, saj se je čez dan že talil in posedal.

V bistvu sem kar malo pozitivno presenečen, ni pa ravno da bi skakal od veselja. Zimske idile je nekaj, otroci se že sankajo in ustvarjajo na snegu. Upam da se sneg obdrži vsaj nekaj časa.

Ogrevanje sem vklopil šele sedaj, tako da bo čez kako uro jasno koliko dejansko je bilo padavin. Od polnoči zaenkrat kaže 17 mm, verjetno pa bom moral prišteti še ene 10 mm.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Cimet

Pri nas padlo ene 4-5 cm snega. Skupaj danes 33,5 mm.

Trenutno oblačno pri 0,8 st.C.
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

Smučar

Največja debelina odeje je bila 7cm, nato se je sesedlo na 6cm, kljub zmernemu sneženju popoldne...
Trenutno +0,8°, rosišče -0,4°

Na dežemeru se še vedno ni stalil ves sneg, do zdaj kaže 25mm, ampak je zagotovo padlo preko 30mm.

krispy123

Tule se počasi jasni, sem pa prišel iz sprehoda in zanimivo 1-2 cm na okoliškem travniku (max 3 cm) še ostaja pri 100% pokritosti po dolini. Priokus rahlo zimski, tanka snežna odeja pa je pomrznila. No vsaj statistični dan s snežno odejo bomo jutri vpisali.
Kumulativa padavin v snegu od novembra dalje: 52 cm (19 cm, 18 cm, 15 cm, po mesecih).
Temperatura: 0,6°C
Vlaga: 89%
Veter: brezveterje

Ledeni

Pri nas je zapadlo 4 cm snega, ki se je sesedel na 3 cm. Bolj kot ne razočaranje. Že 100 m višje je snega 10 cm.
Se pa je sedaj nekoliko zjasnilo, tako da bo sneg vsaj malo pomrznil.
Temperatura +0,7°C.

Trocki

Sneženje ponehalo, temp -1,2°C, 25 cm snega. Idila!  :buttrock:

Vreme bo! :)

Serpentinšek

Apokalipsa v Domžalah  :icon_mrgreen:

Tokrat je LJ in "bermuda" kar prišla na svoj račun. Zjutraj je preklopilo v sneg in nato močno snežilo kakšni dve uri.
V Domžalah sem iz hellmana iztisnil 42,9 mm, danes ob 7h še ni bilo snega, jutri zjutraj pa bo malo drugače, kakih 6 cm.

V Ljubljani je samo med 7h in 8h padlo 11 mm padavin, res pravi metež.  Skupaj pa 43,2 mm po AMP.
Od 7h pa do konca padavin 17 mm, snega pa zaradi pozitvnih temperatur seveda precej  manj kot bi ga lahko bilo.

V Gornjem Gradu po AMP 41,1 mm padavin, a baje samo 5 cm snega. Za Bočno še ne vem.
Radegunda (760m) že 25 cm.

Kaj okoli Lesc in že od Litije dalje ob Savi res ni snega?  :zaba: Ta naša kokoška je neverjetna. Skoraj vsaka občina drugače.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg