ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 01. 2019 - 31. 01. 2019)

Začel/a komar, 01. Januar 2019, 00:08:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

urko

Tukaj zapadlo na oko cca. 20 cm. Trenutno se rahlo snezi.

mat89

Tukaj sedaj rahlo do zmerno sneži brez učinka. Ob okoli 4:30 je dež prehajal v sneg.
T:0,9 stopinj C
Padavine:9,2mm

Upajmo da bo kaj drug teden

Tržičan

Citat od: lesce dne 18. Januar 2019, 07:54:38
pri nas prešatlatlo v sneg ob 5:50 trenutno sneži in imamo cca. 3 cm snega

Sem vesel zate ;)

V kropi sedaj rahlo sneži in 1-2cm snega. Povsem drugače je kakih 100m višje proti jelovici, kjer mora biti okoli 5-10cm s snega. Me zanima kako je pri nas na brezjah, bom videl šele okoli 15h ::)

Smučar

Še na drobno sneži, vendar s precej manjšo intenziteto kot zjutraj. Izmeril 6cm na ravni deski. Moram priznat, da sem pričakoval več, vsaj 10-15cm pri nas... No za idilo bo, pa za malega snežaka, kaj več pa ne.

Trenutno +0,6°, rosišče -0,4°, počasi se spet ogreva. Švoh je tole zaenkrat...

Korošec

Še rahlo sneži pri +0,3°C. Padlo okoli 10cm snega. :shrug:

Lazic

Stranje pri Kamniku
Po začetnem močnem sneženju vseskozi zmerno sneži, občasno bolj občasno manj. Temperatura žal v plusu tako da je sneg seveda moker in težak in v višino le počasi raste...vseeno trenutno dobrih 10cm. Avtomarsko postajo v Kamniški bistrici pa je očitno spet zasnezilo glede na to ze od jutra ne beleži praktično nič padavin...višino snega pa tako ali tako niti ne gledam na teh avtomatskih postajah...zadnjič je bilo vse zeleno po podatkih AP pa skoraj povsod po SLO 1 ali 2 cm snega. Ko pade sneg se pa tudi ma nekaterih postajah praktično nič ne spremeni.

lesce

Citat od: Tržičan dne 18. Januar 2019, 09:48:54
Sem vesel zate ;)

V kropi sedaj rahlo sneži in 1-2cm snega. Povsem drugače je kakih 100m višje proti jelovici, kjer mora biti okoli 5-10cm s snega. Me zanima kako je pri nas na brezjah, bom videl šele okoli 15h ::)

k pridem domov zmerim in dokumentiram:)
EDIT: sneženje se je ponovno okrepilo

bbator

Malo čez 7 je preklopilo v sneženje. Nekaj časa je močno snežilo in zapadlo nekje 3cm, nato je zmerno snežilo in padlo še 2cm. Imeli smo 5cm, zadnjo uro pa občasno pada tudi dež s snegom pri 1,2°C. Tmin zjutraj 0,8°C.
Trenutno še vedno nekje 5cm ali celo kake pol cm manj snega. Južno obrobje barja tokrat precej manj snega kot že jug Ljubljane, kjer trenutno močno sneži.

Edit 13.00: večinoma rahlo dežuje pri 1,7, občasno pa se ob močnejših padavinah vsuje sneg. Ohladitev v višinah je bila ponovno za kakšno stopinjo preslaba za kaj večjega danes očitno.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

grajbos

Sem se pred kako uro peljal v Ruše. Spodaj na ravnini vse zeleno, pri meni rahlo pocukrano, medtem ko je recimo na 500 mnv že pravo zimsko vzdušje. Če bi bile naše nižine na 500 mnv, bi imeli bistveno več zime kot je imamo sedaj.
Je pa v zadnji uri kar močno snežilo oz. še sneži, tako da je pobeljeno povsod, tudi po dolini.

Še ena slikica:

ŠmarnogorčaN

Po Ljubljani je od 3 do 5 centimetrov snega. Sneži, ampak se ne prijema. Pri nas v Šmartnem (okolica LJ) je zgodba drugačna. Pri +1.3 stopinjah sneži tako močno, da se sneg ponovno prijema. Snega je za okoli 10 centimetrov, če ne še kakšen centimeter več. Pa smo končno prišli na svoj račun! :buttrock:.

EDIT: Še ena slika za boljši dokaz o količini snega. Še vedno močno sneži, padavine bodo pa po trenutnem radarju še kar vztrajale kakšno uro, če ne celo dve. To je sploh prvo sneženje v tej zimi, da smo imeli več kot 2 centimetra snega. Dokler bo Šmarna gora v oblakih, ni bojazni da bi nehalo snežit.

krispy123

Trenutno stanje
Rahlo sneži. Ravno, ko sem že čisto obupal, je prej bilo presenečenje, kot je že sosed Grajbos omenil. Za pol ure je močno snežilo (z nula vidljivosti) pri 0,2°C, padlo nekje 2-3 cm mokrega snega. No za nekaj-urno vzdušje je. Sneg se bo težko obdržal do jutri. Situacija, ki je precej obetala, če bi le še imeli bolj konkretno in pravo ohladitev.
Padavine: 20 mm (od tega 10 mm v snegu, razmerje izjemno slabo)

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642m

Močno sneži, v zadnji uri 6 cm novega snega. Trenutno smo na 23 cm  :buttrock:
Temperatura -1,0 °C

Lazic

Stranje pri Kamniku
Trenutno rahlo sneži pri 0,8C, po radarju sodeč naj bi se pa okrepilo iz zahoda...morda pade še kak cm snega, drugače smo zaključili pri 11cm...po pričakovanjih nekje

Smučar

Eh, žalost, sedaj se še dež meša vmes, kakšna ohladitev neki... Itak pa smo očitno več ali manj zaključili s padavinami. Zaenkrat je na deski 7cm mokrega snega, vse se tali in teče  :icon_cry:
Zgleda da moramo biti že s tem zadovoljni, glede na trende podnebja čez 10 let še tega ne bomo dočakali.

Trenutno +2°, rosišče +0,6°.