ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Vreme

Super!! Vidim,da ti je uspelo, upam, da ti bo tako delovalo brez problema. Pri takem obisku tvoje spletne strani se spodobi,da ti teče vse tako kot treba!!!  :icon_wink:

max

max

Citat od: Vreme dne 27. Januar 2008, 18:37:14
Super!! Vidim,da ti je uspelo, upam, da ti bo tako delovalo brez problema. Pri takem obisku tvoje spletne strani se spodobi,da ti teče vse tako kot treba!!!  :icon_wink:

:icon_question: Kje pa vidiš obisk :icon_question:

Vreme

max

max

Kot sem obljubil včeraj :icon_smile:
Na vrhu hiše osje gnezdo :icon_haha: 1m nad njim pa anemometer, 3m nad slemenom, cca 11m višine.

max

Že par dni opažam, da mi zjutraj pri vzhodu sonce za krajši čas posveti na termo/hygro senzor. To se lepo vidi na današnjem mini grafu :icon_arrow:, ko mi temperatura skoči v 1h kar za več kot 6°C :icon_exclaim:

Iz tega, se vidi kako je pomembna prava postavitev senzorja in njegova zaščita pred vplivom sončnih žarkov :icon_arrow:

Bo treba en začasni shild nardit in pohiteti s hiško.

Pihe

Na žalost so termohigro senzorji od WS 3600 in WMR 928 (ti dve poznam, ker sem jih imel sam) zelo slabo zaščiteni pred vplivom direktnega sonca.Pri obeh postajah nabije temperaturo navzgor takoj, ko jih sonce obsveti. :icon_sad:
Tega pa pri Daviski ni(vsaj zdaj pozimi ne).Svoj senzor imam na soncu in ni praktično nobene razlike med mojo izmerjeno in ARSO Bovec izmerjeno temperaturo. :icon_wink:
Več denarja= več muzike.Pravilo, ki velja vedno. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Zaradi težev z WsWin-om podatki nekaj časa ne bodo dosegljivi :icon_exclaim:

Max

max

Kot sem že pisal v temi "Vremenska hiška" o lastni izdelavi, mi jo je sedaj uspelo dokončati :icon_smile:.
Ni profi, bo pa začasno zadovoljivo. Izdelati moram še notranje lamele, da ne bo prepiha :suspicious:

Žal mi je samo to, da je sprednja stran nad vrati malo previsoko prišla :shrug:
Bom pa naslednjo bolje naredil :icon_wink:, samo malo pavze moram nardit :wise:

gradiščan

Čestitke MAX... odlično izdelano  :icon_wink: :clap:

Astra

Bravo, zelo dobro narejeno in pohvale za vztrajnost. Ni original, je pa zelo dober približek, saj si postavil zajetno število lamel, da jo bo luftalo.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

max

Dodal bom še notranje lamele za zaščito, da ne bo prepiha ob močnejšem vetru :icon_rolleyes:.
Tisto kar je z rdečim narisano:

max

Dne 21.03.2008, bo občasno moten prenos podatkov na strežnik, ker so pri sosedu ob izvajanju gradbenih del poškodovali glavni telefonski kabel in morajo narediti spojko. :shrug:
Še dobro, da niso moje parice :icon_smile:

Max

max

Danes, od 8:00h do 12:00h ne bodo dosegljivi podatki zaradi prekinitve dobave el.energije :shrug:

Max