ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

grizli

Zanimivo res naj bi bilo na Božični dan... :icon_rolleyes:

lpP
grizli ma vas rad

matootam

Citat od: skywarn.si dne 12. December 2007, 22:16:47
A si ti gledal sondažo za LJ danes? Temp je bila pod ničlo šele nad ~1350m :shrug:
Ojoj, se opravičujem, sem gledal temperaturo rosišča, sem bil še malo zaspan takrat :D

Pomoje bo tudi osrednja Slovenija dobila kak cm ta vikend!

kristijan

Snow-forecast.com napoveduje rahlo sneženje od vzhoda Slovenije pa tja do Ljubljane nekje od sobote zjutraj do nedelje zvečer :clap:

robi14

snow forecast napoveduje 10 cm po JJV Sloveniji... bomo videli!

GFS pa rahle padavine z maksimumom iz sobote na nedeljo vse do ponedeljka... tudi GEM je soliden, medtem ko je JMA nadpovprečno optimističen  :icon_eek:

Ne bi blo slabo, da bi tut Japončki kdaj zadeli  :icon_lol:

paradolf

Citat od: robi14 dne 13. December 2007, 15:04:13

medtem ko je JMA nadpovprečno optimističen  :icon_eek:

Ne bi blo slabo, da bi tut Japončki kdaj zadeli  :icon_lol:

Fantje nekateri še vedno niste dobro pogledali model JMA :icon_rolleyes:
Padavine so akumulirane v 24-h urah. Sedaj pa pogledat skalo in boš videl da je v 24-urah vsega skupaj 1-2mm. Računati je treba tudi na to da je karta z zelo nizko resolucijo in popači obseg padavin. Sploh pa...a Japonci vedo za naše Gorjance in ostalo verigo na JV ki ustavi padavine na poti k osrednji SLO.

Drugače pa je moje osebno mnenje da bo tole ta vikend največ kar lahko dobimo meseca decembra in s tem v prvi tretjini zime..žal  :shrug: Upam sicer da se kaj zgodi okoli Božiča naprej :icon_smile:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Halda

Citat od: paradolf dne 13. December 2007, 16:04:14
Fantje nekateri še vedno niste dobro pogledali model JMA :icon_rolleyes:
Padavine so akumulirane v 24-h urah. Sedaj pa pogledat skalo in boš videl da je v 24-urah vsega skupaj 1-2mm. Računati je treba tudi na to da je karta z zelo nizko resolucijo in popači obseg padavin. Sploh pa...a Japonci vedo za naše Gorjance in ostalo verigo na JV ki ustavi padavine na poti k osrednji SLO.

Drugače pa je moje osebno mnenje da bo tole ta vikend največ kar lahko dobimo meseca decembra in s tem v prvi tretjini zime..žal  :shrug: Upam sicer da se kaj zgodi okoli Božiča naprej :icon_smile:
Mogoče se ponovi scenari iz pred dveh letih :icon_wink: :icon_lol:

medovreme

Pozdravljen!

Kakšen scenarij? Pred 2 letoma je bilo že 25.11. v LJ precej snega....malo bolj natančno prosim, ne kar na pamet. Če pa sem slučajno kaj zgrešil, se pa opravičujem v naprej.

lp, Medovreme
Kaj je na obzorju?

wannabe

sedaj pa kaze za okoli božiča kr pošteno sneženje ... zgleda da nekaj bo saj je že nekaj zagonov pokazalo da se nekaj pripravlja za takrat :icon_biggrin:

zigarrdo

Citat od: wannabe dne 13. December 2007, 18:49:07
sedaj pa kaze za okoli božiča kr pošteno sneženje ... zgleda da nekaj bo saj je že nekaj zagonov pokazalo da se nekaj pripravlja za takrat :icon_biggrin:

iz tvojih ust v božja ušesa!
Everywhere you go you always take the weather with you

Elessar

Lp, Tilen

Ledeni

Citat od: medovreme dne 13. December 2007, 17:16:30
Pozdravljen!

Kakšen scenarij? Pred 2 letoma je bilo že 25.11. v LJ precej snega....malo bolj natančno prosim, ne kar na pamet. Če pa sem slučajno kaj zgrešil, se pa opravičujem v naprej.

lp, Medovreme
Halda ima prav. Dve leti nazaj nas je med 26. in 30. decembrom zajelo obilno sneženje. Ponekod so izmerili rekordne decemberske višine snega.

Sicer pa za vikend še vedno dobro kaže in še bolje za prve dni prihodnjega tedna. Včeraj sem napisal 10 cm in danes zjutraj Brane na radiju reče da ga bo med 5 in 10 cm. Danes pravim, da ga do ponedeljka lahko dobimo 15 cm. Vse bolj kaže da bomo kidali  :clap: :bouncy: :icon_biggrin: 

mihav

Ja!!! Naj se tvoje napovedi uresničijo :clap: Tako da moram počasi pripraviti snežni plug na delovni stroj pa zašibamo skozi vas in sčistimo ceste. Tega že dve leti nism delu :icon_smile: sedaj pa upam da bom spet :icon_wink:
Global warming is a lie;)

Ledeni

Mislil sem jugovzhod Slovenije, še najbolj kraje pod Gorjanci in Belo Krajino. Kako bo v tvojem koncu, ne bi vedel.

alexkp

Jst osebno nikjer ne vidim nekih konkretnih snežnih padavin :shrug:

pomoje je 5 cm maximum kar lahko zapade na Jv Slo, drugje pa bodo naletavale snežinke

ŽUPMART

ALex, napiši v svoj profil starost! A ste eni res nepismeni, al kaj?! :banghead: :icon_evil:

Glede snega pa...JV lahko dobi nekaj cm, do 10 jaz rečem, višje več (no, pregrade sem izvzel, te lahko dobijo precek več kot četrt metra). Od forumašev bo spet najbolj vesel Polo. Mislim, da ima lahko tudi čez 15 cm. Ostali V (oz. SV, Koroška, Štajerska) mislim da do 5 cm, osrednja mogoče kakšen cm. Kar je bolj zahodno od Kranja oz. Postojne, bo pa videlo kakšno poplesavanje snežink, več ne. To je to!
Za dneve okrog božiča sem pa optimističen. :icon_wink: