ZEVS Forum

Lov za nevihtami 23.6.2017

Začel/a mat89, 26. Junij 2017, 12:22:42

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

V petek je kazalo na pester popoldan, zato sva se z Jernejem dobila v Mariboru ob okrog 13:30. Radar je kazal močno linijo z smeri Gradca, ki je malo pred mejo prerasla v reight mover supercelico. Odpraviva se na letališče, kar se kasneje izkaže za napačno, saj je nevihta zavila v smeri Prekmurja. Če bi hitro šla na avtocesto v smeri Prekmurja bi jo še verjetno prestregla, ampak je bilo preveliko tveganje da naju dobi toča. Ujela sva wall cloud, vendar zaradi oddaljenosti in zelo slabe vidljivosti so se strukture slabo opazile.

Radar v času slikanja

To je vse kaj se je pametnega ulovilo od te nevihte. No sva pa slikala supercelico, ki je na območju Leibnitza vrgla manjši tornado ;D

Nad nama se je delal tudi shelf cloud

Odločiva se, da se odpeljeva po avtocesti v smeri Ptuja. Vendar je bila linija prehitra. Ustaviva se na območju Vidma, kjer nekaj časa opazujeva kipenje ter bliskanje v smeri Prekmurja.

Radar kmalu pokaže na nevihto na območju Avstrijske Koroške, ki se krepi, in ima smer proti Celju. Zato se odpeljeva do tja. Radar je vedno bolj obetaven, odpeljeva se do Žalca, kjer imava lep pogled na supercelično nevihto, ki je lomastila v Mozirju.

Supercelica ni imela bogve kaj zanimivih struktur, pa še vidljivost je bila zelo slaba.

Pod mezotom

Skočiva na pijačo. Pogledava radar, ki kaže lepo mrcino na območju Celovca. Odločitev je bila da se odpeljeva v smeri Domžal. Ko prispeva v Dob, žal nevihta razpade. Pokažejo se neki kvazi mammatusi in malo zagrmi, to je pa tudi vse.
Radar kaže na linijo, ki se pomika z Avstrije in ima smer proti severovzhodu. Hitro se odpeljeva nazaj. Na območju Slovenskih Konjic zagledava lep shelf cloud.
Radar

Žal sva bila malce prepozna, tako da sem par fotk naredil kar z avta

Na območju Rač, najdeva lokacijo kjer lahko poslikama shelf. Žal ni bil oveč tako lepih struktur.

Zopet hitiva v smeri Ptuja, da bi prehitela linijo, ki pa je bila zelo hitra.

Uspeva ujet shelf cloud na območju Tržca

Radar ne kaže več proženja zato se odločiva da končava z lovom.
Še dve sliki sončnega zahoda in mammatusov z okolice Maribora(Zrkovci)

Gorazd

Mejte se radi

mat89

Thor

zevs.si[move]

paradolf

Temu se pa reče pravi lov. Sem in tja po Sloveniji  :icon_mrgreen:
Tisto pri Žalcu sem tudi jaz lovil in fotkal pri Šentrupertu, potem pa bežal pred sumljivo zaveso do Žalca. Vmes je celo strukturo povsem zalilo.
Tole je bilo videti od mene. Malo preblizu in seveda preveč milimetrov  :icon_biggrin:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

max

Dogajanje na mojem dvorišču  :icon_wink: :icon_wink:, jaz pa nič  :P