ZEVS Forum

Nevihtno dogajanje 23.-25.6.2017

Začel/a Mraz, 27. Junij 2017, 16:47:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mraz

Uh, zadnji teden pa je bil res pester. Letošnja nevihtna sezona je brez dvoma ena izmed boljših, vsaj na našem koncu. Pa smo šele ob koncu junija.

Žal sem bil od četrtka do nedelje zdoma, zato sem zamudil nekaj odličnega dogajanja. Bom začel kar po vrsti. Na radarskih slikah je označen tudi moj kraj.

1. Supercelična nevihta v petek sredi dneva. Glede na fotke, ki sem jih videl je imela izjemne strukture in za to nevihto mi je res žal, da je nisem mogel videti v živo. Nevihta se je pozneje pomikala iz Murske Sobote preko Ljutomerja in na to v Sloveniji oplazila še Središče ob Dravi.

2. Še isti dan je proti večeru naše kraje oplazila še ena nevihta, kolikor sem videl tudi ne tako švoh. Kakšen lep shelf je zagotovo bil, pa tudi strel verjetno ni manjkalo.

3. V noči iz sobote na nedeljo, nas je obšel sistem neviht z lightshow-om. Glavnina je sicer šla čez severni del Prekmurja, kjer so bili tudi maksimalni odboji na radarju.

4. V nedeljo dopoldne sem se vračal domov in po naključju sem pri Postojni prestregel rob nevihtne linije, ki se je pomikala od zahoda proti vzhodu in je sicer v trenutku, ko sem se ji približal že precej oslabela. Nič posebnega, pa vendar.

5. Glede na to, da se je v nedeljo tudi doma pričakovalo kar pestro dogajanje, pa do mojega prihoda domov ni bilo še nič posebnega, zato sem upal, da bo zvečer še kaj nastalo. In res je, proti večeru se je nad naše kraje pomikala nevihtna linija, ki je prinesla lep shelf, in pa precej cg razelektritev. Kot zanimivost naj povem, da so nekatere trajale tudi več kot sekundo, kar je sicer zelo redko videno.

6. Dodajam še ene par fotk iz otoka Krka na Hrvaškem, kjer sem bil v omenjenem obdobju. Vreme je bilo jasno in zelo vroče, je pa v nedeljo zvečer zaradi neurja tu umrl ribič, ki se mu ni uspelo rešiti. Jutri se ponovno vračam na Krk in glede na karte tokrat pričakujem tudi nekaj nevihtnega dogajanja.

Nanika1991

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320