ZEVS Forum

Polnjenje baterij......Velika planina 19.03.2016

Začel/a paradolf, 24. Marec 2016, 20:40:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Ko sva bila zadnjič z Dejanom na mali planini, sem vedel da se bom še enkrat vrnil in obiskal še Veliko planino. Tokrat je izgledalo da bo vreme ta prava "šajba". Povabim še Dejana in Matica, a ima Dejan službo, Matic pa se je že zmenil za smučarijo. Tako odidem sam.
Budilka zvoni ob tretji uri, a ni problem vstajanje. Opremo sem imel že pripravljeno, tako da ob četrti uri že pešačim od Kisovca navzgor pod čudovitim zvezdnatim nebom. Vidim tudi nekaj meteorjev, čeprav ni trenutno nobenega aktivnega roja.
Na malo planino prispem malo čez pol peto in ujamem ravno prve znake jutranjega svetlikanja. Že tukaj naredim nekaj fotk.

Pogled na Ljubljano in rimsko cesto

Malo se igram  :icon_mrgreen:

Dani se precej hitro in zato se odpravim naprej, da ujamem prvo sončno svetlobo na Veliki planini. Ko sem nekako na pravem mestu, počakam še slabe pol urce in nato se prvi sončni žarki priplazijo na vrhove Kamniških alp. Sicer koprena na skrajnem vzhodu ukrade najlepšo svetlobo, ampak čez 5 minut je zopet sonce na svobodi in prikazuje se mi tale pogled ki me ne pušča ravnodušnega.

Nato odidem bližje in naredim še veliko fotografij in uživam v pogledih in tihoti zasnežene pokrajine.

Koče so še vedno lepo pokrite s snegom. Le tega je verjetno okoli pol metra.

Kapelica Marije snežne

Ponekod so nastali zelo veliki snežni zameti.

Še malo vršacev

Nazajgrede pa sem med smrekami pri Črnuškem domu zaslišal pravo tekmovanje kdo bo lepše pel. Slavček se mi zdi. Na vsakem vrhu v razmaku 200 metrov je sedel eden in pel ko navit.  :)

In še ena z male

To je prava podoba zime. Če že ni bila decembra, pa naj v hribih bo vsaj marca. Z veseljem jo še kdaj obiščem.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mat89

JaniS

medovreme

Kaj je na obzorju?