ZEVS Forum

Odklop v planinskem raju male planine 10.03.2016

Začel/a paradolf, 11. Marec 2016, 17:24:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Letošnjo zimo smo morali dolgo čakati na sneg. Padavinsko povsem suh december, šele januarja pa se je snežna odeja v gorah pričela počasi debeliti, a še to le v visokogorju. V sredogorju je sicer občasno zapadlo nekaj snega, a je nato zopet skopnel. Tam se je sneg začel nabirati šele konec februarja in šele v marcu je bila snežna odeja solidno debela.

Potrebno je bilo še počakati na pravi trenutek za odhod v zasneženo pokrajino.
Dan pred tem sem imel pot v Nemčijo in na severni strani alp sem užival v razgledih na zasnežene alpe. Velika planina mi je zopet prišla na misel. V preteklih dneh je tam solidno snežilo in nabralo se je preko pol metra snega. Večerni Aladin je kazal, da naj bi se proti jutru delno zjasnilo. Tako je padla odločitev za odhod.

Povabim še Dejana, Matic pa je žal na bolniški. Odideva že zelo zgodaj. Dejan mora vstati že pred tretjo uro zjutraj. Malo čez pol četrto pa je že pri meni. Z avtom se odpeljeva preko Kranjskega raka do odcepa za planino Kisovec. Od tam pot nadaljujeva peš. K sreči je nekdo tam že vozil s motornimi sanmi in nama je prihranjeno gazenje v cel sneg.

Nebo je večinoma oblačno. Le tu in tam kakšna zvezda. K sreči ni megle. Veter tudi ni močan, je pa na poti veliko zametov ki segajo tudi čez meter visoko. Čez en tak zamet ni uspelo priti niti tistemu z motornimi sanmi, ki so zamedene ob poti. Opaziva jih šele na poti nazaj ko je bilo svetlo.  :)

Iz gozda prideva na prve travnike, ki so bogato zasneženi. Popolna tišina okoli naju in še vedno popolna tema. Na rob male planine prideva ob prvih znakih jutranjega svetlikanja. Žal je nebo še vedno povsem oblačno. Le nekaj malega jasnine na skrajnem vzhodu.
Nisva ravno navdušena nad vremenom, ampak vseeno uživava ob prvih pogledih na zasneženo malo planino. Strehe planšarskih koč so komaj vidne, saj so ponekod zameti tako visoki da se koč niti ne vidi.  :love:

Ko se vsaj malo zdani se zapodiva v cel sneg. Vsak išče svoje motive. Jaz grem med koče, Dejan pa gre malo nižje. Tako se fotke ne bodo tako podvajale kot pri nekaterih poletnih reportažah.  Dejan objavi svoje verjetno kar v to temo.

No pa da ne bom samo govoril (že tako sem preveč "naflancal"), pa naj še fotografije povejo svoje. Sprva kot sem že omenil, je bilo večinoma oblačno z le nekaj zarje na vzhodu. Kasneje pa se je začelo deloma jasniti.

No, temu pa se res že lahko reče pravi zamet  :love:

Nove zunanje tapete  :icon_biggrin:

Trojček v snegu

Človek bi kar gledal  :drool:

Dejan uživa v razgledih in polni baterije

Tri ure popolnega užitka v pravljični pokrajini te ne pusti ravnodušnega. Težko se je bilo posloviti in oditi nazaj v dolino. Še zadnji pogled na zasnežene travnike in nato spust do avta.

Sicer nekoliko utrujena ker sva bila brez kondicije in malo neprespana sva pred kosilom že doma. Če bo še kakšna možnost, pa bova tja z veseljem še odšla. Priporočava vsem  :icon_wink:
Po pogovoru z Dejanom sem rekel da bom objavil le nekaj fotografij, a kar nisem mogel končati.  :icon_biggrin: Naredil sem okoli 200 fotk, a prav vseh pa tudi ne morem objaviti  :icon_mrgreen:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

krispy123

Wow tole pa je res prava pravljica, kapo dol.  :praise:

JaniS

Odlično ! ! ! Se je splačalo zgodaj vstat.  :icon_wink:

Čakam še Dejana . . .

mat89

matic19

Pa sta končno dočakala zimsko situacijo z (vsaj delno) jasnim jutrom na Planini  :buttrock: Odlično, čakamo še Dejana in njegove fotke!

Thor

zevs.si[move]

gradiščan

Aquatic

Robi me je v tej reportaži postavil pred težko nalogo. V reportaži je podrobno opisal dogajanje na planini, jaz bom le dodal nekaj mojih fotografij. Ob obilici njegovih prekrasnih fotografij sem moral med mojimi izbrati takšne, ki se med seboj nebi podvajale. Torej, kako izbrati takšne motive, ki bi bili raznoliki in različni? Že na planini sva sklenila tihi dogovor, da greva vsak v svojo smer in poiščeva različne pozicije za fotografiranje. Upam, da sem izbral in naredil dovolj dobre fotografije, ki bodo dosegale Robijevo raven. Iskanje novih zanimivih motivov bo v prihodnosti najin prednostni cilj.

Davis Vantage Pro2

JaniS

medovreme

Rajsko ... upam da sta med "skritimi" fotkami prišparala še kakšno prek "kucla" nad Domžalsko kočo, s pogledi proti KSA :) in kapeli Marije snežne :) Tudi če ne, vsekakor lepi primerki fotolova ...

lp, Marko :beerchug:
Kaj je na obzorju?

tomaza

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."