ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 1. 7. - 15. 7. 2015 )

Začel/a uros1980, 01. Julij 2015, 14:02:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Smučar

Citat od: sasolaguna dne 02. Julij 2015, 22:17:20
Neverjetno, ampak LJ še vedno na kar 27!!!! V Zalogu sicer stopinja ali dve manj, a vseeno bo tole težka noč...
Je res, šele zdajle grem odpirat okna, še 1h nazaj je kar puhtelo ko sem pogledal ven. Tule med bloki po mojem še kakšna stopinja več kot pri Arsotu za Bežigradom. Bi šel skoraj stavit, da nas nocoj čaka tropska noč.
Raje si ne predstavljam, kako bo to od pon. naprej... :banghead:

Aquatic

Davis Vantage Pro2

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

računalnik

Citat od: snowfrick dne 02. Julij 2015, 22:55:51

Verjetno ste imeli takrat modro barvo na radarju in vemo kaj to pomeni.Ne samo tam,ampak povsod. ;)
V bistvu je bila zelena, ki je že vlekla na rumeno.

Gorazd

Včerajšnja nevihta je pustila 11,9 mm.

Mejte se radi

Smučar

Citat od: Smučar dne 02. Julij 2015, 23:46:24
Je res, šele zdajle grem odpirat okna, še 1h nazaj je kar puhtelo ko sem pogledal ven. Tule med bloki po mojem še kakšna stopinja več kot pri Arsotu za Bežigradom. Bi šel skoraj stavit, da nas nocoj čaka tropska noč.
Raje si ne predstavljam, kako bo to od pon. naprej... :banghead:

In sem uganil, Tmin v LJ točno 20,0°C. Še ob 1h ponoči je bilo čez 23°..  :icon_exclaim:

paradolf

Pri nas Tmin. +18.2°C
Včeraj pa T max. le +29.9°C  :icon_rolleyes:

Bomo videli če danes uspe vroč dan.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gregaM

Vem, da to najbrž ni ravno prava tema, sam tu je še največ obiska.

Imam samo eno vprašanje, ve kdo, kako dolgo časa bo trajal ta vročinski val?  :icon_question:

To sprašujem, zato, ker me skrbi če bodo krompir in ostale poljščine na njivi zdržale do morebitnih padavin. Vrt ni problem, ker ga lahko namakamo, njive pa ne moremo... Zadnji vročinski val je kar dobro zdelal rast poljščin, čeprav je potem bilo obdobje dežja in nižjih temp., sam vseeno. Tale drugi vroč. val je hujši od prvega, ker bodo temperature višje od 31C.

Hvala za odgovor.

p.s. moj prispevek za trenutno vreme: jasno nebo, nič posebnega, sonce močno žge in temperatura je že vsaj 27 C.

ŠTROMAR

Citat od: gregaM dne 03. Julij 2015, 10:06:24
Vem, da to najbrž ni ravno prava tema, sam tu je še največ obiska.

Imam samo eno vprašanje, ve kdo, kako dolgo časa bo trajal ta vročinski val?  :icon_question:

To sprašujem, zato, ker me skrbi če bodo krompir in ostale poljščine na njivi zdržale do morebitnih padavin. Vrt ni problem, ker ga lahko namakamo, njive pa ne moremo... Zadnji vročinski val je kar dobro zdelal rast poljščin, čeprav je potem bilo obdobje dežja in nižjih temp., sam vseeno. Tale drugi vroč. val je hujši od prvega, ker bodo temperature višje od 31C.

Hvala za odgovor.

p.s. moj prispevek za trenutno vreme: jasno nebo, nič posebnega, sonce močno žge in temperatura je že vsaj 27 C.

Pozdravljen Grega - glede na to, da so T že tri dni preko 30 stopinj in da bodo vsaj do srede krepko preko 33 stopinj, nato pa po dnevu ali dveh pod 30 stopinjami, verjetno sledijo nove vročine preko 30 stopinj, ti priporočam da krompir(če je zgodnja sorta) izkoplješ. Sam imam na njivi posajen krompir in ga je že prvi vročinski val dobro zdelal, naknadni dež mu ni prav dosti koristil in sedaj so štible že več ali manj suhe, zato gre jutri ali v nedeljo ven iz zemlje. 

Trenutna T= 31,1 °C
Toplotni indeks = 32,4 °C
Pihlja šibak vzhodni veter do 5 km/h.

Trocki

Sonce, vročina, vse super, samo soparno je pa za znoret. Kaj ne bo vzhodni veter prinesel suh zrak tako kot ponavadi?
Trenutna temperatura 31,1°C, rosišče kar 20°C.
Vreme bo! :)

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642 m

Pretežno jasno in nekoliko hladneje kot včeraj, za 1,5 °C. Tudi precej bolj vetrovno, piha JV z sunki do 18 km/h.

T= 26,1 °C
Tmax= 27,2 °C
Tmin= 18,5 °C
Vlaga= 59 %

mat89

pretežno jasno ,občasno delno oblačno in vroče. Bolj kot vročina moti velika sopara ,saj je vlaga nad 50%
T:29,2 stopinj C
Tmax:30,3 stopinj C
Tmin:18,4 stopinj C
Vlaga:55%
Rosišče:19 stopinj C
Rosišče max.21,7 stopinj C
Veter:10km/h
veter max:17,7km/h

Na območju Nove Gorice pa divja močna nevihta

alze

Na robu nevihte, ohladilo se je za 10°C

Nova Gorica - AOL ob 17:50

T = 22.7 °C
Tmin = 18.9 °C ob 05:45
Tmax = 33.5 °C ob 14:45

veter = 12.9 km/h
max sunek = 29.0 km/h ob 17:25

rosišče = 20.2 °C
vlaga = 86.0 %
pritisk = 1022.9 hPa
padavine danes = 10.8 mm

<- Klik

Serpentinšek

Blizu Nove Gorice je že od 17h dalje videt zelo pošastno  :zaba:  Kakšna poročila?

V Domžalah se kuhamo pri 31°c, KS Alpe so precej zabasane ravno nekje do sredine Menine.  :icon_cool: V Bočni Tmax. 29,5°c.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Oblak69

Toliko razelektritev na "enem" mestu že dolgo ni bilo  :o