ZEVS Forum

Jesensko- zimski pohod na Trdinov vrh, 2.11.2007

Začel/a Ledeni, 02. November 2007, 18:39:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ledeni

Tako, danes sem se tudi jaz odpravil na Trdinov vrh, da vidim stanje 12 dni po obilnem sneženju. Moram reči, da je kljub stalni odjugi na vrhu še vedno precej snega.
Avto sem pustil malo nad podgorjansko vasico Gabrje na višini 500 m in se po markiranih poteh napotil proti vrhu. Sončno vreme je pričaralo lepe jesenske barve, ki me niso pustile ravnodušnega. Zaradi tistega snega, ki ga tu ni več, čez pot marsikje ležijo polomljene veje, zato je treba bodisi delati ovinke ali pa plezati po vseh štirih.

Jesensko listje in v daljavi moj cilj.

Na Gospodični so prvič malo bolj vidni ostanki snega, sicer pa se prve zaplate snega najde že malo nižje.

Takoj nad Gospodično se pot malo bolj strmo vzpne. Po tleh je polno novega listja, pod listjem pa še vedno - sneg. Res nenavadno, da pod plastjo listja leži še okoli 5 cm snega. Nadmorske višina: 900 m.

Na višini 1000 metrov se mešajo jesenske in zimske barve. Snega je vedno več.

Tukaj bi morala biti markirana pot. Znajdi se kakor moreš: okoli po globokem snegu. Mi je postalo žal, da nisem vzel gamaš, ker je sneg ponekod globok kar 40 cm.

Na vrhu: čeprav je temperatura nad 0°C, pa je občutiti pravo zimo. Sneg je debel od 20 do 30 cm, je južen in zbit, tako da skoraj nosi težo človeka. V senci je sneg rahlo pomrznjen. Tistega avtobusa ni več  :icon_haha:

Merjenje snežne odeje.

Sonce in sneg

Schengenski policaj je ob glavo  :icon_haha:

Preveril sem, če se je zimazakon zares vpisal v knjigo  (Tomaž Zlobko) :icon_haha: :clap: :clap:

Kljub nepretrgani odjugi po tistem sneženju je snega še vedno veliko in če le ne bo kakšnega trdovratnega jugozahodnika, bo v kakšnih zatišnih legah ostal do spomladi.

Sončni zahod in hm, altokumulusi? :icon_question:

gradiščan

Davor

Čestitam tudi jaz! :clap:
Odlično (pravi fotografski mojster) :icon_wink:
Brez oblakov ni ciklona!

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

alan

markokorosec.net

Kul fotke.

Citat od: Ledeni dne 02. November 2007, 18:39:06
Sončni zahod in hm, altokumulusi? :icon_question:

Jup, Ac len - Altocumulus lenticularis :icon_wink:

ablak

Ledeni, zelo lepo in hvala za prekrasne fotografije. :icon_wink:

Cumulonimbus

Član ZEVS :)

blazek

Tristo vragov je še snega na Trdinovem vrhu, Super reportaža Ledeni. :icon_wink:

tesovnik

blazek

Ledeni, še moj podpis si ujagal v tisti knjigi.

Ledeni

Joj, pa res. Sem bil pozoren samo na 21.10., ko ste šli gor polo, zimazakon in ti, pa je bil na sliki zimazakon kako se vpisuje v knjigo.

Slk22