ZEVS Forum

Napoved vremena [ 1.11 - 15.11.2007]

Začel/a Ciklon, 01. November 2007, 00:43:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

alexkp

jaja 18z je še povečal količino padavin ter podaljšal padavine vse do četrtka dopoldne!!! :icon_eek:

zigarrdo

Citat od: alexkp dne 13. November 2007, 23:01:23
jaja 18z je še povečal količino padavin ter podaljšal padavine vse do četrtka dopoldne!!! :icon_eek:

No lepo tole, sam k daje še vedno več padavin na jug slovenije? Radar pa tud zanimivo še čisto bele barve, je očitno gfs zadevo komplet npremakniu...počasi se bo moralo nekaj začet dogajat
Everywhere you go you always take the weather with you

ThompsonPass

the sky is the limit

alexkp

Citat od: zigarrdo dne 13. November 2007, 23:03:51
No lepo tole, sam k daje še vedno več padavin na jug slovenije? Radar pa tud zanimivo še čisto bele barve, je očitno gfs zadevo komplet npremakniu...počasi se bo moralo nekaj začet dogajat

ja največ padavi bo na jugu države, vendar po 18z bo nekaj snega tudi v LJ, rahlo bo snežilo tudi na S države :icon_wink:
Dogajat se bo začelo okoli 3h zjutraj, nato se bodo padavine krepile....oslabele naj bi šele v noči na četrtek :icon_wink:

georges

18Z zagon jaz vedno jemljem z rezervo. Bolj realen bo zagon ob 00Z. Sicer bomo pa videli kako se bo vse skupaj jutri odvijalo.
Z optimizmom pa zrem v začetek naslednjega tedna.

matejček

ŠTROMAR

Ustavite konje, zima se še začela ni, vi pa ste že vsi izsanjali svoje mokre-snežene sanje. :icon_haha:
Jutri in v četrtek v Ljubljani zastonj pričakujete omembe vredne snežne padavine, pa tudi verjetnost za soboto je nekje 50:50%.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

matejček

Citat od: ŠTROMAR dne 13. November 2007, 23:33:31
Ustavite konje, zima se še začela ni, vi pa ste že vsi izsanjali svoje mokre-snežene sanje. :icon_haha:
Jutri in v četrtek v Ljubljani zastonj pričakujete omembe vredne snežne padavine, pa tudi verjetnost za soboto je nekje 50:50%.

no sej je jasno ne da je še daleč, ampak slika je pa res fenomenalna....... za torek mislim

zigarrdo

Citat od: ŠTROMAR dne 13. November 2007, 23:33:31

zima še ni, je pa november, in sneg je pousem običajen za november, tudi pou metra nebi bilo ravno šokantno! lani smo ga imeli recimo 20 marca okoli 25 cm v ljubljani ko je bilo že vse v cvetju! tko da za torek je še daleč vendar so stvari pousem možne.
Everywhere you go you always take the weather with you

markokorosec.net

@georgers...samo toliko v vednost...12z je za jemat z veliko rezervo, ostali naj bi bili boljši :shrug: Zato so tud običajno 12z zagoni tako "lepi" od 90h naprej :icon_wink:
@twister...saj je bilo nekaj takih klasičnih globokih Genovcev, npr. 20.3.2007, 24.1.2007, 27.12.2004 in podobni...a še zmer premalo :icon_cry: Jst bi rad vsaj 3x na mesec, pa ne mislim na s** tokrat :icon_lol:
@Pihe, a ni s tem, ko omenim besedo "GFS karte", že vse jasno? Ok, mogoče bi raje uporabil "GFS razglednice" :icon_mrgreen:

Drgač pa zelo presenetljivo je GFS 18z precej povečal padavine! :icon_eek: Skoraj 2x več kot je kazal na ostalih zagonih danes, skor prekruto :clap: Center ciklona v Jadranu jutri celo na 993hPa popoldne in malce bližje nam, kot ga je prej kazalo, posledično povečane padavine. Da ne bo pomote, analiziramo 18z zagon za snegoljubce (sej vem, Pihe...zate burja in nič kaj resnega :icon_redface:); zdaj kaže kar 30-50mm padavin za južno SLO in preostala SLO 10-30mm. To mi je všeč, da tik pred zdajci drastično spremeni na bolje. Tudi tempe je rahlo spustil sneženju v prid, a še zmer zgleda hudičevo mejno za sneg, -2°C/850hPa ni ravno optimalno, da ne bo pol preveč solz :icon_smile:

Nisem vedel kako naj zaspim...sedaj mi je jasno...

:icon_lol: :buttrock:

Nevem al naj bom vesel za jutri ali ne, imam službeno pot v Krško sredi dneva...tole bo mogoče še pestro :drool:

O jao jao, seveda nima smisla kaj dosti debatirat za 5dni+...sam za torek, kako naj zdaj spim?? :icon_lol: :icon_lol: Zjutraj sem blatil model GEM, zdaj je GFS 18z zrisal precej podobno za isti dan...pod 985hPa južno od Istre je pač..kot pravi Štromar...mokre-snežne sanje :icon_lol: :icon_haha: Taka podobna situacija je bla 20. marca letos, saj še pomnite :icon_wink:

Ciklon

Tole sem moral prilepit, da ne bi kdo zamudu te sanjske postavitve  :icon_wink:: Je pa še daleč.

Nastanek Genovca...

... in lepo obrana pot

PADAVINE: :icon_eek:

Raj je v naravi :buttrock:

zimazakon

Bolj ko buljim v te karte, bolj me žena grdo gleda :icon_exclaim:
Madona, sej mogoče bi ji pa res lahko privošču en pošten prodor :icon_haha:

Fantje, mi smo za na psihiatrijo :icon_arrow:

Ja klinc kaj češ,  :shrug: Ene zanima  vreme , ene pa mladi fantki :drool:
Mi smo za vreme, pa za potrpežljive punce  :icon_wink
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

markokorosec.net

Citat od: zimazakon dne 13. November 2007, 23:55:43

Plis nehaj s takimi, zvilo me bo :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Drž raje pesti, da bo jutri smeh veselja in ne solze žalosti...pust zdaj karte, žena ne more čakat prodora do torka no :icon_lol: :icon_haha:

umetnik

Citat od: zimazakon dne 13. November 2007, 23:55:43

:icon_lol:

zimazakon

Nekaj zelenega kaže Lisca v Kvarnerju :drool:
Nekaj dogaja :clap:
Davis Vantage Pro2 Plus