ZEVS Forum

Napoved vremena [ 1.11 - 15.11.2007]

Začel/a Ciklon, 01. November 2007, 00:43:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 3 Gosti gledajo to temo.

jaka

Citat od: Thunder dne 10. November 2007, 13:22:48
Mam tak občutek da bom spet napisal da se lanjska zima nadaljuje.... :suspicious: :icon_rolleyes: A nam bo tokrat usojeno?

pa dejte no...november je še, ne še jamrat...men je zaenkrat prov kul, vsaj ohlaja se mal vse skup, če pa nam konec tedna prinese še kej snega pa toliko bolše, ni še pa zdej treba objokavat zimo ko se še začela ni

janez24

Citat od: zimazakon dne 10. November 2007, 13:24:09
Je jutranji, podatki pa so zdaj stari več kot 12 ur, saj so jih vnesli že ob 24.00. Okoli 20 ure zvečer bomo dobili nove podatke, ki so bili vnešeni pred približno eno uro. Tako nekako sem razumel Twisterja ,ko mi je razlagal o tej evropski karti. ARSO pa te podatke dobiva na vsakih šest ur :banghead:
Če se motim, me naj kdo popravi :icon_wink:
Men se zdi da je enkrat pisal da arso dobi vsake 3h nove podatke tk je enkrat Twister pisu :icon_wink:sam te karte nam niso dosegljive
letos pa bo

walter76

Prijatelj vremena !

markokorosec.net

Citat od: zimazakon dne 10. November 2007, 13:24:09
Je jutranji, podatki pa so zdaj stari več kot 12 ur, saj so jih vnesli že ob 24.00. Okoli 20 ure zvečer bomo dobili nove podatke, ki so bili vnešeni pred približno eno uro. Tako nekako sem razumel Twisterja ,ko mi je razlagal o tej evropski karti. ARSO pa te podatke dobiva na vsakih šest ur :banghead:
Če se motim, me naj kdo popravi :icon_wink:
Zagoni modela ECMWF so 2x na dan - 00z in 12z. Časovna resolucija modela, ki jo ARSO vidi, je 3h. Javno dostopne ECMWF karte so s časovno resolucijo le vsakih 12 oz. 24h. Model GFS se zaganja 4x na dan - 00z, 06z, 12z in 18z, časovna resolucija modela pa je 3h. ARSO ima potem še vgnezdene modele za manjša območja aka. ALADIN, DWD/LM, NMM4, itd, ki seveda javnosti spet niso dostopni :icon_mrgreen:

Ciklon

Lepo kaže ARSO.

Zdaj je najbolj važno to, da se ohlaja.  :icon_wink:
Kar se pa tiče snega: časa zanj je še dovolj  :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Lazic

Spet smo potegnili takratko...v četrtek kaže na pravo zimo na Balkanu.Imam slab občutek da bo zima v slogu novembra.Pri nas suhe ohladitve,severno in južno od nas ga bo pa medlo.Avstrijo je že zamedlo,del Balkana tudi,v četrtek ga bo pa verjetno spet.Mi pa le sanjamo lahko o parih snežinkah če se nas bog usmili... :shrug:
12Z je "poden" za sneg...

kristijan

Če bo že v novembru preveč snega, kaj bo šele pozimi.... :icon_haha:

kristijan

gfs 12z je res slabši, vendar je do srede še daaallleeečččč!!! Možno bo še marsikaj, zato se ne vžigajte!! :icon_smile: :icon_smile:

Lazic

Citat od: kristijan dne 10. November 2007, 18:28:33
gfs 12z je res slabši, vendar je do srede še daaallleeečččč!!! Možno bo še marsikaj, zato se ne vžigajte!! :icon_smile: :icon_smile:

Balkanc je balkanc...letos smo enega že imeli ko je v Gorskem kotarju in v višjih legah Dolenjske padlo 40cm snega,v osrednji Sloveniji smo pa 3 snežinke našteli.Za četrtek napovedujem podoben scenarij.

matootam

Citat od: Lazic dne 10. November 2007, 18:40:21
Balkanc je balkanc...letos smo enega že imeli ko je v Gorskem kotarju in v višjih legah Dolenjske padlo 40cm snega,v osrednji Sloveniji smo pa 3 snežinke našteli.Za četrtek napovedujem podoben scenarij.
Ubistvu je osrednja Slovenija fasala samo močan severozahodnik in velko luknjo na sredi radarja :D
Bomo vidl kaj bodo napovedal čez 15 minut na SLO 1 ;)

zigarrdo

Za četrtek res kaže nekoliko slabše, vendar se nakazuje tudi nekaj ob koncu tedna, nedelja bi lahko bila tudi zanimiva, takrat bi lahko bilo tudi veliko padavin, vendar je zadeva še zelo daleč  :icon_confused:

Everywhere you go you always take the weather with you

zigarrdo

Citat od: matootam dne 10. November 2007, 18:43:34
Ubistvu je osrednja Slovenija fasala samo močan severozahodnik in velko luknjo na sredi radarja :D
nas je pa dosti iz Lj. Polje ! :icon_wink:
Everywhere you go you always take the weather with you

Lazic

Citat od: matootam dne 10. November 2007, 18:43:34

Vbistvu res...je pa glede nas podobno kot pri Balkancu.SZ je pač ena najlabših stvari ki nas lahko doleti.Najprej sneži severno od Alp,nato nas prav na hitro preskoči in niti do prave ohladitve ne pride,nato pa sneženje nadaljuje svojo pot po Balkanu.Tako da letos je zaenkrat vse v znaku balkanca in SZ situacije ki sta za snegoljubce po Sloveniji katastrofa.Resda se zima še začela ni,ampak po novembru se zima pozna  :icon_smile:

alan

Tudi mene spominja na lansko leto, sam pa vem da ne bo tako, kot lani. Če v Avstriji mede bo tud pri nas v kratkem. No ne smem preveč filozofirat, če ne bom postal Maverick 2  :icon_haha: