ZEVS Forum

Trenutno vreme (16. 12. - 31. 12. 2014)

Začel/a ŠTROMAR, 16. December 2014, 08:11:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

tomazsta

VP Rakitna, 827m

Vreme: rahlo sneži in vetrovno. Max sunek 39,0 km/h ob 12:03 h

Temperatura: -5,9 °C
Tminimum: -5,9 °C
Tmaximum: -3,7 °C ob 2:59 h
Trosišča: -6,6 °C
Vlaga: 95 %
Zračni tlak: 1010,5 hPa raste
Veter: 8,7 km/h
Sneg: 23 cm

Lp Tomaž
VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

Mraz

Ponovno sneži, imamo okrog 25 cm snega (bom kasneje točno izmeril).

Temperatura je -3,5 °C, piha SV do 20 km/h

krispy123

Zelo zanimiva situacija tole danes, kljub pomiku ciklona krepko južneje smo na koncu le dobili svoje tudi severni Štajerci ob Pohorju. Sem si kar oddahnil, ker včeraj zvečer mi je mrak na oči pado in nisem pričakoval skoraj nič. Trenutno še rahlo sneži.
Temperatura: -3.0°C
Višina snega ob 17.00 uri: snega je blizu 25 cm, večinoma sem izmeril 23cm.
Merilna površina.

Sem pa prekolesaril po tej nori snežni idili okrog 6 km danes in moram povedati bilo je izjemno.

Lahko bi imeli komot preko 30cm, če bi le imeli dobro razmerje. Padlo je 15 mm padavin, kar je znašalo 23 cm snega(1:1,44), ampak je sneg bolj kompakten zaradi tega in se nebo tako močno posedel kot drugod kjer je razmerje 1:3 ali več. Opazil sem tudi v zadnjih poslabšanjih da imava z maxom iz Grižeja pri Žalcu ponavadi podobno razmerje med padavinami in snegom.

sasolaguna

Cestne kamere kaže pravi blizzard na V in JV Slovenije, tudi sestra poroča da je v Velenju podobno, ceste pa obupneker zaradi močnega sneženja in vetra plugi ne zmorejo slediti snegu.

mat89

Še rahlo sneži ,veter se krepi tudi temperatura pada
T:-3,7 stopinj C min danes
Tmax.0,2 stopinj C
Vlaga:89%
Veter do 20km/h ,na izpostavljenih legah do 40km/h+
Padavine:10,8mm
Višina snežne odeje ob 19:27cm suhega,spodaj rahlo ojuženega
Skupna kumulativa zapadlega snega:29cm

boro

Rahlo naletava sneg

T= -2,9°C
Tmin: -3,0°C
Tmax: -1,3°C
Vlažnost: 88%
Zračni tlak:1010,9hpa
Veter: 17,2km/h, smer SV
Najmočnejši sunek vetra: 42,6km/h (ob 11:33)
Padavine danes: 12,7mm
Višina snežne odeje: 28cm

Lazic

Stranje pri Kamniku
oblačno, veter se krepi, ampak nič posebnega
T= -3,1°C
tule je sneg ponehal že zjutraj, tako da je že kompakten. Na merilnem mestu v zatišju ga je še 21cm (zgolj 1cm manj kot ob 7h), na odprtem pa različno zaradi vetra zjutraj.

mihav

Tudi Korosci smo naposled prisli na svoj racun.
17 cm snega, mocan severni veter ki v visjih predelih dela velike snezne zamete. Pravo zimsko vreme  :icon_wink:
Global warming is a lie;)

sasolaguna

Citat od: mihav dne 28. December 2014, 20:56:18
Tudi Korosci smo naposled prisli na svoj racun.
17 cm snega, mocan severni veter ki v visjih predelih dela velike snezne zamete. Pravo zimsko vreme  :icon_wink:
Kar velika razlika tokrat, sošolka iz Velenja je izmerila 26 cm, baje ga je pa pa okol Dravograda le okoli 10 cm.

paradolf

Pretežno oblačno (lunca že sveti tu in tam)
-2.8°C
Vlaga 88%
Rosišče -4.8°C
Veter se je umiril. Okoli hiše skoraj mirno, na polju pa še malo pihlja.
Hja, moje merilno mesto na polju je fuč. Nemogoče je izmeriti višino snega. Na merilnem mestu le 5 cm, malo stran pa čez 30  :icon_haha:
Zameti vsepovsod :icon_rolleyes: Takih zametov tule ne pomnim res pa je da v Podgorju živim šele dobrih 10 let.

Tole danes je bil res zanimiv pravi zimski dan. :icon_wink:

No snežno odejo sem tako izmeril v bližini hiše. 18 cm v povprečju.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

indijanc

Se naprej piha, v sunkih obcasno tudi mocneje. Kar precej je povecan obcutek mraza. Smeg se poseda, preobraza. Kjer je ostalo se kaj plundre in luze, je sedaj ze prakticno led, ostalo je suh severnik lepo posusil. Res enkratna idila, skoda, da moram jutri ze navsezgodaj v sluzbo in te idile ne bom mogel v celoti izkoristiti.

Ledeni

Sneženje je že skoraj ponehalo in lepo slišati od kolegov s severa, da se že luna vidi. Pri nas na JV je še ves dan rahlo do zmerno snežilo. Od 8h zjutraj je padlo še 10 cm novega snega, vendar skupna višina snega ni kaj dosti narasla - iz 23 na le 25 cm. (=posedanje in topla zemlja. Računam da ga bo zaradi tega na novega leta dan le še cca 10 cm).

Temperatura ves dan počasi pada, sedaj smo na -2,6°C, če se pokaže luna, pa bo šlo strmo navzdol.
SV veter do 15 km/h.

Lluka

Fantastičen dan...katerega sem pa izkoristil z izdelovanje proge  z otroško sankanje in smučanje.....tako da bodo lahko cel teden uzivali naši z okoliškimi otroci  na snegu...... Juhuuuuuuu že danes je bilo noro dobro.. (no ja ob tem pa pomoje še najbolj jaz užival.....), da lahko potem vidiš otroški nasmeh na ZRAKU.

Tren stanje...... huh.. zelo vetrovno....preko dne je za trenutek se naredila po okoliških hribih vidljivost nič.

Planina pri Rakeku ob 21,30h

tren temp = -2,8°C
tren občutek temp= -14°C
tren vlaga = 71%
tren veter = 20-30 km/h, v sunkih do 50 km/h (lahko tudi več)

t min = -0,7°C
t max = -2,7°C

t min občutek temp = -17,5°C
povprečna temp občutka temp = -8,8°C

Lazic

Citat od: paradolf dne 28. December 2014, 21:08:51
Veter se je umiril. Okoli hiše skoraj mirno, na polju pa še malo pihlja.

Tule se je pa veter ravno sedaj okrepil...sunki preko 50km/h, sneg prenaša po zraku, vidljivost na nuli  :zajec:

snowfrick

Citat od: sasolaguna dne 28. December 2014, 19:06:00
tudi sestra poroča da je v Velenju podobno

Fajn ga piha ja.Jaz drugače tega vetra ne občutim,saj sem zelo zavarovan pred njim.Ko pa stopim pred hišo in ko slišim to hučanje vetra pol kilometra stran in te ogromne zavese ,ki jih nosi veter naokrog,šele takrat vidim, kako dejansko piha v naših koncih.Prej je moral biti en super sunek,saj so te zavese prekrile cel osrednji del Velenja.