ZEVS Forum

Trenutno vreme (16. 12. - 31. 12. 2014)

Začel/a ŠTROMAR, 16. December 2014, 08:11:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Serpentinšek

Zjutraj skidal in izmeril kar 26 cm snega.   :zaba: Kar veliko za tale trikotnik.

Bočna ga je dobila 34 cm, isto kot Sp.Kraše  :) 
Nepričakovano veliko je padlo v LJ kotlu ter osrednjem delu in razmeroma malo na Notranjskem in Kočevskem (15-20 cm).

V Domžalah je že malo posvetilo sonce skozi oblake in piha mrzel SV veter.
LP
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

matic19

Na Rakitni rahlo sneži puhast "orografski" sneg. Zjutraj sem nameril v povprečju 23cm snega, na odprtem pa so zameti zaradi močnega SV vetra. Maksimalni sunek izmerjen z ročnim anemometrom je bil 44,8km/h, občutek mraza je bil -20°C.

max

Griže pri Žalcu

Sneženje prenehalo, temp -1,4°C, veter vzhodnih smeri
Sneg se konkretno poseda(v treh urah za 2cm)
Trenutna višina snežne odeje 32cm(max. 34cm)
Padavine - danes 29,5mm, včeraj 2mm

tomazsta

VP Rakitna, 827m

Vreme: sneži in vetrovno. Max sunek 39,0 km/h ob 12:03 h

Temperatura: -5,7 °C
Tminimum: -5,7 °C
Tmaximum: -3,7 °C ob 2:59 h
Trosišča: -6,1 °C
Vlaga: 95 %
Zračni tlak: 1006,1 hPa raste
Veter: 9,7 km/h

Lp Tomaž
VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

paradolf

Oblačno, občasno še rahlo sneži.
-0.8°C
Dopoldan smo šli v pozitivo za kratek čas ko še ni tako pihalo. Tmax. +0.4°C
Zelo vetrovno. Max. sunek 31 km/h, na polju sem nameril 52.6 km/h.

Dopoldan smo se že nasankali in nakidali, sedaj pa še eno rundo sankanja, potem pa kak kuhanček  ;)

Edit: Pravo viharno vreme je na mengeškem polju. Nekaj se je matral en "kajtar" pa je ugotovil da je vetra preveč. Cele zavese snega so v zraku na trenutke. Me zanima koliko bo pokazla merilna palica na polju zvečer. Ali ga bo nad 30 ali pa pod 10  :icon_haha:
Danes pa bo nekaj vindrun-a kar bo neznačilno za moje merilno mesto ki je večinoma v zavetrju.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

računalnik

Pravkar znova v negativi. Dopoldan je bilo max 2,4 stopinje.

Mraz

Rahlo sneži pri -4 °C

Snega je okrog 20 cm.

mat89

Vreme preseneča,že od 10 zmerno do močno sneži. Od 8 pa do zdaj(14:15)smo dobili novih 14cm,skupaj kar 27cm :buttrock:
Je pa res da zdaj pada suh sneg in se hitro nabira ,saj padajo velike snežinke. Tudi ohlaja se ,zdaj smo pri -2,7 stopinj C.
Vetromer sem moral s palico očistit,ker je bil zasnežen,veter so 15km/h,smo v zaveterju. Od jutra do zdaj je padlo 2,6mm ,ki je dalo cca 14cm,je pa res da je sneg zelo suh in ga veter nosi mimo dežemera,tako da cifra verjetno ni čist točna,ampak bolj točna od Arso Ptuj,kjer vleče bolj veter.

Trocki

Tukaj pa se je sneg še malo posedel, tako da smo sedaj na 20cm.  :shrug: Kot kaže bomo mi največji osmoljenci tega poslabšanja. Nekdo pač mora bit.  :icon_lol:
Se pa trenutno ohlaja. Temperatura je -3,1°C. Vlaga 79%.
Vreme bo! :)

Vrbičan

Krepi se burja  ki dosega sunke do 100 km/h
T. -2.4°C
Vlaga: 74%
Burja se še krepi na izpostavljenih  mesti krepko preko 100 Km/h
VP Vrbica pri Ilirski Bistrici-
Davis vantage pro 2
Davis vantage vue

Gorazd

Pri meni padlo 24 cm snega, ki pa je bolj moker kot suh, prenehalo pa je že ponoči. Včeraj cel dan pod 0°C, danes pa je pogrelo do 3,6°C, tako da se je sneg kar posedel in postal dokaj težak za kidanje. Sedaj se hladi in smo na 1.8°C. Max sunek vetra 56 km/h.

Mejte se radi

bbator

Novo mesto: sneži -3°C. Snega pa na oko kakih 30cm.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

sasolaguna

Ja J in V od LJ kotline lepo sneži, sestra je poveda da je tudi v Velenju danes čez dan zapasdo vsaj 10cm zraven. V Zalogu oblačno, piha, tu pa tam pa od bogvekje prnese kakšno snežinko.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Rahlo sneži, T = -2,5°C.

Višina snežne odeje: 21cm (max danes - 23cm)

Padavine do 7h: 19mm
Padavine od 7h do 15h: 0,5mm

Danes je pogosto rahlo snežilo, od jutra do zdaj je padlo še okoli 2cm snega, vendar se je nekoliko tudi posedel ali pa ga je odpihnil veter, saj v sunkih piha zmeren veter.

Lp, Nejc

računalnik