ZEVS Forum

Viševnik 2050m in Ojstrica (pri Bledu) 23.2.2014

Začel/a stog, 24. Februar 2014, 09:25:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

stog

(Se opravičujem zaradi prevelikega števila slik  :icon_redface:)
Sem šel danes na Pokljuko pa sem si rekel, da se bom gor odločil kam bom šel. Še prej sem skočil na griček Ojstrica nad Bledom.
Na smer pristopa se je podrlo mnogo drevja in precej se je treba pomatrati da vsega obhodiš in preplezaš potem se ti pa še v snegu ugreza...
No na vrhu je trud poplačan:

Pa malo od jezera:

Na Pokljuko:

Mravljišče proti Viševniku:

Smučišče ima glede na eno progo odiraške cene:

Opasti:

Ablanca, Tosc in V. Draški vrh:

samo V. Draški vrh

na vrhu Plesišča:

na sedelcu pod njim:

Mater je lepo:

Triglav:

Viševnik:

Nova proga bodočega smučišča ob bivši Kobli:

Proti Sp. Bohinjskim goram:

igre snega:

Proti Pokljuki:

Planina Javornik:

Plesišče:

Proti vrhu:

Spomladi bo za grmelo ko se bo tole odpeljalo proti Pl. Konjšica:

Pod vrhom:

Pogled proti Debeli peči:

Viševnik 2050m z vrha:

Mali Draški vrh, Triglav, Rjavina:

pogled nazaj na greben:

V. Draški vrh:

Lipanski vrh, Brda, Debela peč, Debeli vrh, V. Selišnik, Dovška Baba in pol Kepe in Golice:

Kredarica:

Luknja peč:

Triglav:

Vogel:

Ob vračanju v dolino:

Nazaj na Rudnem polju:

Ustavil sem se še pri Hidrološki postaji Bodešče - Sava Bohinjka

Še ena panoramca:

snowflake

super slike, koliko časa si pa hodil?(si imel smuče)  snega je pa tudi ogromno...
Snow4All!

najed

Sam ena pripomba - tisto ni proga novega smučišča ampak trasa novega daljnovoda. Drugače pa lepe fotke.  :clap:

gradiščan

Smučar

Eh, mi smo bli pa na Straži, ker sem nekje prebral, da zgornji del smučišča Viševnik ne dela. Kaj veš, koliko stane dnevna karta?
Si mi pa lušte naredu z uno fotko turnosmučarskih vijug...  :drool:

P.S.: folk kar malo preveč zaupa snežni podlagi, Viševnik ni nedolžen glede plazov. Malo nad zgornjo vlečnico so ljudje že umirali pod plazom.
Sicer vidim, da je stopnja plazov 3, ampak jaz brez žolne in lopate vseeno ne bi hodil naokoli.

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

max

Fantazija :bouncy: :buttrock:
Par "orgazmičnih" slikic pa le nalimaj za fotko meseca Februarja  ;D :icon_wink:

.sonček.

Si šel brez krpelj. Včeraj sem mislil it pa sem zadnjič narajmal na kaos na cesti.
Brez vremena ni življenja.

stog

Imel sem gojzarje in gamaše. Brez smučk in krpelj. Več opreme tudi nimam (no imam ene slabe dereze) saj pozimi skoraj ne hodim v hribe. Sem si rekel, bom šel dokler se bo zdelo varno in se bo dalo s to opremo.
Najprej sem mislil, da bom zadovoljen če pridem do Plesišča. O Viševniku sploh razmišljal nisem. Pod sedlom se ja malce udiralo a nič resnega. Na sedlu zlasti pa na Plesišču je močno pihalo da je hotelo na trenutke človeka kar prestaviti. Ko sem videl da je nadaljevanje grebena proti Viševniku idealno za pešake in ko sem videl da tudi drugi hodijo v pancerjih, smučkah in gojzajih proti vrhu, sem si rekel grem še malo za kakšno boljšo fotko.
Bolj kot sem hodil bolj sem videl da je razmeroma varno če odštejem majhno možnost za kak plaz. Cel dan nisem videl ne slišal niti enega. Nov sneg se ne plazi (vsaj včeraj), razen če bi se vse do tal odpeljalo. Proti vrhu in na vrhu mirno in toplo. Nevarnih je bilo samo zadnjih 15m pod vrhom kjer je strmina že velika in je ponekod dokaj trd led brez novega snega na vrhu. A dalo se je ta del malo obkrožiti po sledeh predhodnikov po novem snegu. Pa grebenu se ni za prebliževat na manj kot 5m.

.sonček.

Mislim, da ˝ni panike˝, Viševnik kr ˝dobro poznam˝, če se kje sproži je to tam, kjer se ˝ne˝ hodi. Zarad visokih temperatur pa res postane bolj nestabilno, talni rušilni plazovi, ko se bo meja sneženja dvignila nad 2500m, takrat bo še posebaj veselo. Plazovi niso tko hitri, lezejo, to sem tudi že doživel.
Ampak previdnost ni odveč, kjerkoli, saj res ne veš, kje te kdaj preseneti.
Sneg se sedaj bolj spreminja, preobraža, pozimi pri minusu dlje časa traja.
Če ne bo dost padavin in kake sončne dni bo sneg postal trd, takrat pa obvezne dereze in cepin s tem sem se po gorah učil po dolincah.

1x mi je celo kolega padu na strmem poledenelem terenu in ga je v trenutku zmanjkalo izpred mojih oči, mene je sam oblil pritisk, ker nisem vedel kaj je z njemu, kje in kako, .... :icon_eek:...

Zdaj več ali manj hodim solo, kot zadnjič an Triglav in grape nad Ljubeljem. Lani večinoma hodil brezpotja, zelo zahtevna, iskanje prehodov...
Brez vremena ni življenja.

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

stog