ZEVS Forum

Začetek gradnje radarskega centra na Pasji ravan, jesen 2013

Začel/a Oblak69, 22. September 2013, 18:41:38

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

filak

Še ena iz arhiva, se mi zdi, da je bila resolucija boljša kot sedaj ali se motim  :icon_question:

krispy123

Citat od: filak dne 23. Maj 2014, 18:06:18
Še ena iz arhiva, se mi zdi, da je bila resolucija boljša kot sedaj ali se motim  :icon_question:

Motiš se, zdaj je dosti boljsa...

klemenstuhec

Smučar

Citat od: filak dne 23. Maj 2014, 17:32:08
Prve ugotovitve za moj konec. Kazalo je rumeno barvo, padlo je pa toliko, da niti asvalta ni zmočilo. Bo potrebno še malo kalibracije...
Poglej legendo, kaj sedaj pomeni rumena barva. Skala je logaritemska. Tistih 2mm/h zlahka izhlapi do tal.

lwzr

Sem kar vesel, da moram požreti svoje besede  :icon_cool:

Bravo ARSO, da držite besedo! :buttrock:

Spc

Evo jaz sem malo predelal mojo vremensko postajo / stran za nov radar, dodal sem tudi DBZ MAX ECHO.

http://www.vremenskapostaja.com

http://www.vremenskapostaja.com/SL/Radar.htm

:buttrock:

Citat od: filak dne 23. Maj 2014, 18:06:18
Še ena iz arhiva, se mi zdi, da je bila resolucija boljša kot sedaj ali se motim  :icon_question:

Malo boljša slika starega radarja:

filak

Capillatus

Vsekakor pohvale za ARSO za končni produkt.  :icon_wink:
Je pa za nevihte poleti vsaj zame dosti boljši dBZ kot pa mm/h. Ker je tudi sama interpretacija radarja potem drugačna, kar se tiče ocene dogajanja in recimo ocene potenciala takšnih ali drugačnih neviht in možnosti toče. Je pa v hladnejšem delu leta boljši mm/h ja, in pa za akumulacija za @Stog-a.  :icon_biggrin: Sicer obstaja enostavna formula za spremembo iz dBZ v mm/h ali obratno, je pa tudi takšna varianta ok kot je naredil @spc.  :icon_biggrin:

Samo še kak javni Doppler velocity spekter bi bil dobrodošel in pa kak VIL (vertically integrated liquid). :icon_biggrin:

računalnik

Spc

Citat od: računalnik dne 24. Maj 2014, 22:00:07
Popravek.
BB ni Podbrdo
Točno ja, to mam še jaz stara imena.
Kaj je točno BB, da spremenim ?

JaniS

hunter

RCZ performance

Gorazd

Mejte se radi