ZEVS Forum

DOLGOROČNE NAPOVEDI

Začel/a TWISTER, 01. Oktober 2007, 22:45:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ThompsonPass

Je pa tudi neumno da obupavate, še preden je listje popadalo z dreves :icon_haha:

Pa gfs kaže vsaj suho ohladitev po 11.novembru. To je že nekaj.
the sky is the limit

adsl

LP!
Moje mišlenje je da bomo letos že novembra videli prvi sneg po nižinah! Ker se vse odvija tako kot se more!  :icon_wink:

markokorosec.net

Ja grdo se tale prodor okol Martina izmika vzhodneje... :icon_mrgreen: Kaj imaš od suhe ohladitve? Če že ne misli zlivat, snežit oz. kaj konkretnega padat...pol naj bo raje 20+ :icon_rolleyes: Ni ga čez poletje, vam povem :icon_lol: Sploh pa ni za obupat, sej se še začelo ni (zima) ...sam tist beli drekec sredi oktobra je zrajcal otročičke :icon_mrgreen:

Če mene prašate... je***ti podnebne spremembe :icon_cry: Lepše je bilo, ko je bilo še vse normalno...vsega po malem, da so bili vsi več al manj zadovoljni.

PS: Me zanima kolk mi bo ŽUPMART dolžan, če zadanem, da letos snega sploh ne bo? :icon_lol: :icon_lol:

paradolf

Citat od: ThompsonPass dne 05. November 2007, 12:25:18
Je pa tudi neumno da obupavate, še preden je listje popadalo z dreves :icon_haha:

Pa gfs kaže vsaj suho ohladitev po 11.novembru. To je že nekaj.

Res je. Listje je še na drevesih.
Je pa tudi res da smo lansko leto imeli ohladitev v začetku novembra če me spomin ne vara, nato pa se je začela "zimska" veselica v znamenju jugozahodnika.

Tokratna ohladitev ki jo lahko pričakujemo po 10.novembru bo kot kaže zelo kratke sape. Dva dni morda bomo imeli hladna jutra ko bo temperatura nekaj stopinj pod lediščem.
Če je verjeti kartam pa naj bi se z vdorom doline nad zahodno Evropo nad nami vzpostavila nato JZ cirkulacija. Verjetno nekaj mokrote in toplo vreme bi JZ veter prinesel iznad Sredozemlja. Hladen zrak se bo umaknil precej proti severu.
Karte mi niso všeč....sicer pa nikoli ni vsega za vse  :shrug: :icon_rolleyes:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

robir

Če kaj sovražim, je to JZ veter! Vse se je odvijalo prelepo da bi bilo res! Pa kaj čemo saj je komaj 5.11.
Sicer so moji starci v mladosti tak cajt že do kolen bli v snegu, meni pa je od tega ostalo do kolen listja na
dvorišču.
Bo pa vsaj kaj hladnega,tak da bo nekak.

lp    robi :icon_question:
Bo še kdaj čez meter snega v nižinah?

joze

Citat od: skywarn.si dne 05. November 2007, 12:40:06
Ni ga čez poletje, vam povem :icon_lol:

Tako je, se popolnoma strinjam... :icon_wink: :praise:

polo

Danes zjutraj je dežurni ARSO-vec za lokalni radio omenil,da se za vikend oz.začetku drugega tedna kaže zima :icon_eek:
Torej če si oni upajo napovedati za tako daleč potem bi znalo bit kaj...,je pa na koncu še dodal,da do takrat je še dolgo :shrug:

ŽUPMART

PS: Me zanima kolk mi bo ŽUPMART dolžan, če zadanem, da letos snega sploh ne bo? :icon_lol: :icon_lol:

Potem pa ne dobiš nič, ker tega se pa jaz ne grem! :icon_haha: :icon_haha: :icon_haha:
Ampak da nebi niti pobelilo?! Dvomim... No, upam. :icon_exclaim: :icon_eek: :icon_surprised:

janez24

Citat od: polo dne 05. November 2007, 15:52:01
Danes zjutraj je dežurni ARSO-vec za lokalni radio omenil,da se za vikend oz.začetku drugega tedna kaže zima :icon_eek:
Torej če si oni upajo napovedati za tako daleč potem bi znalo bit kaj...,je pa na koncu še dodal,da do takrat je še dolgo :shrug:
Arsovci majo zeliko veliko modelov kot jih mi mamo :icon_lol: :icon_lol:
letos pa bo

ThompsonPass

o Cirkulaciji ne vem veliko.. A so to te karte?

Tudi ta JZ je zelo daleč. Nekaj časa se je sneg napovedoval za tako daleč. Tak da mogoče pa JZ-a ne bo :icon_question:
the sky is the limit

H2o

Citat od: polo dne 05. November 2007, 15:52:01

Na valu 202 je 15 do 7h rekel, da se za konec tedna obeta sprememba: "v visjih legah sneg". Vceraj zvecer je pa dejal, da se bo po sredini tedna nadaljevalo suho vreme. Glede na trenutno dostopne karte, bi bolj verjel 2. trditvi (razen hitrega prehoda fronte). :icon_rolleyes:

stog

Na dolgoročne napovedi se jaz poserjem, ne morem drugače reči.
No kje imate zdaj vse te snežene pravljice, ki jih že tedne gledamo pri debatiranju v napovedi vremena? :icon_question:
Jaz tiste karte nad 180h že vsaj leto nisem niti pogledal...  :icon_rolleyes:
Kolikor toliko resno se splača jemat šele napovedi pod 160h.   :icon_arrow:
Če ne je pa potem jok ter na stotine babjih čenč, ki flancajo o snegu, ki naj bi bil napovedan. Zato tudi pravim, da bi bilo treba 10 dnevni vremenski napovedi "odžagati" zadnje tri dni.
Da ne bi začeli o pregovorih, kjer se mi kar pritisk dvigne...  :surprised:  :icon_exclaim:
(Se opravičujem za že standardno stresanje sitnosti, ampak ne morem si pomagati. :icon_redface:)

Za razliko od robirja bi si jaz želel JZ vetra saj ta prinaša padavine (k nam) pa četudi dež. (Zato pa višje veliko snega) Če ni padavin, tudi sneg ne more biti. Še vedno bolje veliko dežja kot to sedaj. Razumljivo ga pa oni na vzhodu države ne marajo, saj jim prinaša vreme, ki ni nič kaj podobno zimi.  :icon_wink:
Ampak Mare, poletje je res še najbolj  :drool:

Rotty

No to o tem kaj marsovci govorijo...Vreme na TV SLO...ob koncu tedna pa danšnje karte spet kažejo na suho vreme  :icon_exclaim:
Podarjenemu snegu se ne gleda v višino :icon_wink:

TWISTER

Če mene prašate... je***ti podnebne spremembe :icon_cry: Lepše je bilo, ko je bilo še vse normalno...vsega po malem, da so bili vsi več al manj zadovoljni.

sem včeraj gledal neko oddajo, da najnovejše raziskave že kažejo da se zalivski tok opočasnjuje in da veliko znastvenikov meni da se bo zemlja hitro začela ohlajat. V naslednjih 20ih letih naj bi bilo že okoli 4 stopinje hladneje :icon_rolleyes:
no ja, sej imam rad "optimistične" napovedi sam to je pa mal preveč :icon_question:
seveda pa bi šla ohladitev od severa proti jugu...

Mare pol boš pa poleti ko bomo imel 20+ rekel da imamo vročinski val :icon_lol:

paradolf

Citat od: TWISTER dne 05. November 2007, 19:55:35
sem včeraj gledal neko oddajo, da najnovejše raziskave že kažejo da se zalivski tok opočasnjuje in da veliko znastvenikov meni da se bo zemlja hitro začela ohlajat. V naslednjih 20ih letih naj bi bilo že okoli 4 stopinje hladneje :icon_rolleyes:
no ja, sej imam rad "optimistične" napovedi sam to je pa mal preveč :icon_question:
seveda pa bi šla ohladitev od severa proti jugu...

Mare pol boš pa poleti ko bomo imel 20+ rekel da imamo vročinski val :icon_lol:
Kje si ti to gledal(kanal/oddaja) :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2