ZEVS Forum

DOLGOROČNE NAPOVEDI

Začel/a TWISTER, 01. Oktober 2007, 22:45:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ledeni

Saj so modeli kar usklajeni glede razporeda zračnih mas za naslednjih 10 dni. Odprla se bo severozahodna smer ciklonom in nad V Evropo bodo nastajale doline hladnega zraka (skoraj gotovo je le to, da ne bo jugozahodne situacije). Samo se bojim, da bo te doline odneslo preveč vzhodno in bo spet zasnežilo Balkan, nam pa bodo Alpe dajale zavetje pred severnimi in SZ vetrovi. :suspicious:

ThompsonPass

Tele dolince so se tud lani risale za 14 dni naprej.
Treba bo bit potrpežljiv in čakat :shrug: :wise: :icon_question: :icon_sad:
the sky is the limit

Vremenko

Ja izgleda da bo vse skupaj šlo preveč vzhodno,in bo pomoje podobna situacija kot zadnjič.če ne še slabša :icon_cry:

Tole je že malo bolj lepše :clap:

:icon_rolleyes: :shrug:

Ampak to je samo iz trenutnih kart in se lahko čisto vse spremeni :icon_surprised:

paradolf

No ta zadnja karta ni ne vem kako zimska. Ugodna za prodor toplega zraka proti severu prek naših krajev. 
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

paradolf

Gem je res zanimiv. Škoda ker ni še temperaturne in padavinske karte za te termine.
Davis Vantage PRO2

Vremenko

Citat od: paradolf dne 30. Oktober 2007, 09:55:26
No ta zadnja karta ni ne vem kako zimska. Ugodna za prodor toplega zraka proti severu prek naših krajev. 

Ja sej zato sem pa dal smejka k oči obrača.Res gleda mal čudno vendar se mi je mudilo in še pisal nism meu časa :icon_exclaim:
Res bi lahko malce bolj upisal karte.Ker res zgleda mal bedasto.Se bom naslednjič malce več časa uzel :drool:

paradolf

Datumsko sicer precej daleč a GFS06Z je narisal lepo zimsko situacijo od 10.novembra naprej pa vse do konca terminov.
Nekaj se definitivno bo zgodilo v roku 10 dni kot je že Twister napisal.
Če se bo dolina vdrla na pravem mestu nam Genovc lahko prinese prve bele padavine po vsej notranjosti države.
Če bo šla vzhodneje dobimo verjetno le suho ohladitev, vdor v zahodno sredozemlje pa bi bila po mojem mnenju najslabša varianta, sploh če bi tam ciklon še malo zaciklal (vrgel sidro). Potem nam ostane le jugozahodnik in kako rosenje na gorskih pregradah. Najslabše vreme za primorce  :shrug:
Davis Vantage PRO2

Davor

Sem zdajle gledal Svet, pa je bilo v dolgoročni napovedi narisano za kar nekaj dni sredi prihodnjega tedna slikic z znakom sneženja.

Mislim, da je preneumno kazati takšne napovedi širni Sloveniji za toliko dni naprej. Napovedi na TV so lahko po moje samo za 3-4 dni. Ne pa za kar cel teden.

Zdaj je naprimer to napoved videl nek zagret smučar,ki komaj čaka sneg in bo šel po praznikih takoj kupiti smuči (če jih še nima) ali ostalo opremo za smučanje. Potem bo pa v ponedeljek gledal Svet pa bo lepo voditeljica rekla, da se bo ohladilo, vendar snega še ni na vidiku. Tisti smučar bo zdaj za opremo plačal morda celo nekoliko več kakor, kakor če bi šel kupiti čez kakšnih 10-14 dni (nisem smučar, zato se ne spoznam kdaj je ta oprema poceni (razen na razprodajah)).

Lp 

P.S.: Mislim, da sem zgrešil temo, ampak vendarle sem Vam moral to povedati. :shrug:
Brez oblakov ni ciklona!

markokorosec.net

Citat od: Davor dne 30. Oktober 2007, 19:26:18
Sem zdajle gledal Svet, pa je bilo v dolgoročni napovedi narisano za kar nekaj dni sredi prihodnjega tedna slikic z znakom sneženja.

Mislim, da je preneumno kazati takšne napovedi širni Sloveniji za toliko dni naprej. Napovedi na TV so lahko po moje samo za 3-4 dni. Ne pa za kar cel teden.

Maverick sindrom?  :icon_surprised: O količini snega je tudi govoril, kajne? :icon_lol: Je*entiš, da sedaj lahko že vsaka opica Kranjcem soli pamet...le kam to pelje... :icon_question:

Serpentinšek

Citat od: skywarn.si dne 31. Oktober 2007, 00:25:58
:icon_lol: Je*entiš, da sedaj lahko že vsaka opica Kranjcem soli pamet...le kam to pelje... :icon_question:

Se strinjam, Mare  :icon_wink:
Poln kufr imam  vremenskih bedarij in napovedi (ki jih dobijo bogve kje) po raznih TV info programih pa še kje. Kr neki...in potem so vremenarji krivi, ker ne znajo nč napovedat :surprised:  Bi bilo treba nekaj ukrenit.

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Duzek

Sej pomoje tudi zakon kršjo, kaj vse počno samo da so gledani :icon_exclaim: :icon_exclaim:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Ciklon

Se strinjam.
Zdajle je bilo pri 24urah rečeno (novica o terenutnih poplavah v BIH), da meteorologi napovedujejo v prihodnjih dneh še več dežja v BIH.  :icon_question:

Preberejo to kar imajo napisano pa če je res al ne. :icon_haha:
Naj raje dajo take novice prej preverit meteorologom.
Raj je v naravi :buttrock:

Ledeni

Žal se sanje o snegu z vsakim dnem bolj odmikajo v prihodnost. Še več, sedaj kaže, da se bodo po Martinovem vetrovi postopoma obrnili v zahodno in nato še v jugozahodno smer.

Od vseh ugodnih kazalcev, SST-jev in drugih indeksov sem ugotovil, da pri naših zimah velja samo en zakon, in sicer Murphyev:   :banghead: :banghead: :banghead::

Če se napovedi o sneženju v naslednjih 10 dneh niso uresničevale, pa žal verjamem, da se napoved o jugozahodni situaciji v naslednjih 10 dneh bo.

Trocki

Ja super ane!  :icon_sad:

Sej se mi je kar zdelo da bo tako. Po moje snega novembra ne bomo vidli, če bo sreča v decembru kako snežinko. Tudi zime niso več to kar so bile. Samo jaz še zmeraj ne zastopim kako da se situacija VEDNO obrne na slabše, ( za nas željne snega) nikoli obratno.  :icon_rolleyes:

Mah...
Vreme bo! :)

ThompsonPass

očitno smo vso srečo izkoristili v zimi 05/06  :icon_lol: :icon_lol:
the sky is the limit