ZEVS Forum

DOLGOROČNE NAPOVEDI

Začel/a TWISTER, 01. Oktober 2007, 22:45:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Serpentinšek

Citat od: paradolf dne 05. Oktober 2007, 09:40:36
Ne ne, lani je bil problem v tem ker je imel Twister na telefonu zvonec-melodijo "Raste trava zelena" (kar smo lahko slišali na zimskem srečanju). Tukaj je bil glaven problem, zato upam da si Twister zamenjal melodijo s kakšno bolj zimsko. :icon_haha: :icon_lol:

:icon_lol:   :icon_lol:

Predlagam Anžeja Dežana:  :icon_arrow:
"vroče, joj kako je vroče,..."

Hm, tole šloganje kaj bo pozimi je skoraj brezveze. Če ne drugega bo od belega verjetno vsaj kakšna slana padla.  :clap:

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

TWISTER

joj par urc me ni na forumu in sem že krivec za zeleno zimo :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
jih boste vsi po riti dobili :icon_arrow:

sem jo zamenjal in zdaj je: Ne zovite me, ne mene nema me :icon_lol:

to seveda govorimo o melodiji ko me moja draga kliče, ki je bila lani zgleda problematična pri večini forumašev :icon_wink: no jaz sem imel vsaj realno melodijo, Bohinjčani so organizirali seminar o snežnih plazovih :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

maestro

Citat od: TwisterBohinjčani so organizirali seminar o snežnih plazovih   
Ja no,Drugič lahko pripravimo kako temo vezano na "cvetje v gorah" :icon_lol: :icon_lol:
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

alan

@Twister, noči so bile hladne, kar mislim da je to kar pomembno. (al pa ne) Danes je pa ponoči zunaj 10°C. No ja, še vedno sem optimist glede zime. Itak pa je še cel oktober pred nami.

alan

Citat od: Serpentinšek dne 05. Oktober 2007, 13:01:34
Citat od: paradolf dne 05. Oktober 2007, 09:40:36
Ne ne, lani je bil problem v tem ker je imel Twister na telefonu zvonec-melodijo "Raste trava zelena" (kar smo lahko slišali na zimskem srečanju). Tukaj je bil glaven problem, zato upam da si Twister zamenjal melodijo s kakšno bolj zimsko. :icon_haha: :icon_lol:

:icon_lol:   :icon_lol:

Predlagam Anžeja Dežana:  :icon_arrow:
"vroče, joj kako je vroče,..."

Hm, tole šloganje kaj bo pozimi je skoraj brezveze. Če ne drugega bo od belega verjetno vsaj kakšna slana padla.  :clap:

:icon_lol: :icon_haha: :icon_haha: :icon_lol:

Al pa od californije: Poletja ne bo, poletja ne bo.. :icon_biggrin:

ARSO je dal za ponedeljek zjutraj kar 6°C. Daleč od slane. :icon_haha:

walter76

:icon_question:
Dolgoročno napoved ja sprašujem se ali je bolje igrat stave in kaj zadeti kot tole v tem obdobju a vseeno :
Do torka sončno -megla zjutraj po kotlinah in Burja na Primorskem do 17.C ,na Primorskem do 20.C

V torek popoldne se bo zmerno pooblačilo a ni pričakovati padavin.

Sreda in četrtek bosta bolj oblačna z možnimi padavinami ,zaenkrat v obliki ploh.
A TU BI BILO POTREBNO BITI ZELO PREVIDNI SAJ BI OB DRUGAČNI POSTAVITVI ciklončka nad Balkanom dobili bistveno več padavin..bomo videli...

Burja se bo spet okrepila ,temperatura pa do 15.C,na Primorskem do 18.C .

Na to nekako od petka 12.10 do 16.10 na bi imeli spet sončno s temperaturami okoli povprečja.

No in nekako med 17 in 20.10 bi lahko BLOKADA nad Atlantikom popustila od tu naprej bi lahko zadeva postala -druga pesem... :icon_wink:

Mar to pomeni ,da razen nekaj "obhodov" frontic dobimo več padavin ne pred 17.10 ,ja to bi lahko držalo.
Vprašanje je če se bo Atlantik aktiviral..že okoli 18.10 ,s tem pa bi lahko tudi začeli ob določenih premikih govoriti o neki drugi stvari ,ki ni dež pod mejo 1200 ali celo 1000 m.

No saj DOLGOROČNA NAPOVED..malo sem se "izpraznil" :icon_lol: :icon_exclaim:

pa še moj novi blog-ec za komentarje..(v začetni fazi)
http://valterpetra.blog.siol.net/
Prijatelj vremena !

walter76

Na nove konkretne padavine bo potrebno počakati vsaj do 17.10,po prvem možnem poslabšanju bi se lahko tudi kar konkretno ohladilo(okoli 20.10).
Sledi nekoliko bolj nestabilno vreme do konca meseca z možnimi novimi vdori precej hladnega zraka.
Morda je torej med 20 in zadnjim oktobrom ,možen kak scenarij za s...,precej nizko(pod 1000m) .
Ali pas o to le pobožne želje..
Prijatelj vremena !

Ledeni

Pobožne želje. Zagon 12z prav slabo kaže za tiste dni. Ali bo anticiklon nad J Evropo ali bo pa jugozahodnik. Te dni je kar hladno, samo da ne bomo na teh temperaturah ostali do decembra.  :icon_exclaim:

walter76

Med tem ko se  po   Sloveniji odvijajo bolj ali manj (ne)zanimivi vremenski dogodki,se pri naših sosedih sprašujejo.
Kdaj prvi mraz,..?

Italijanom je namreč  misel ušla že v prihodnji teden,kot tudi nam na forumu.
Sredi prihodnjega tedna oziroma od 17.10 naj bi se situacija lepo obrnila..

Vsekakor moramo   biti previdni pred prvimi napovedmi o mrazu in..
Gre ,(če že bo) za prehodno zadevo a vseeno bo zanimivo videti koliko se bo zadeva "upala"daleč ali nizko če želite.

No Primorci bodo do torka vseeno v objemu zdaj šibke ,zdaj močne Burje,potem nekaj južnega-vetra in prva zimska Burja okoli 19.10 ?

Če bi temperature res zlezle ,(tudi čez dan) pod 12.C recimo ob morju(drugod pod 6.C..)..., to je že nekaj,ja to bi pomenilo...

Upate napovedat padavine v obliki snega med 17 in 22.10 recimo pod 800 m ?

Prijatelj vremena !

walter76

zelo daleč ......
a vseeno preveč mi je padlo v oči,
VZEMI Z VEEEEEEELIKO REZERVO !!!

sicer pa zagoni po 17.10 dajajo vedno kakšno "pikantno"zato ,mogoče kakšna resno za v premislek,naj bo to ohladitev ali v smislu padavin
Prijatelj vremena !

walter76

:icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:
ZELO NIZEK PRITISK PRED B.POLOTOKOM

PA TUDI NAD BALKANOM

bo kaj iz tega ?

Prijatelj vremena !

Ledeni

Omega situacija, lahko bi bil celo sneg do nižin in veliko padavin, Sicer pa, kdaj pa se je napoved za 384 ur vnaprej že uresničila? :icon_arrow:

blazek

Vremenko, tisto je temperatura na 5000m.

Res zanimive stvari riše GFS zadnje čase. Kaj bi dal da se uresničijo. :icon_biggrin:

walter76

Citat od: Ledeni dne 10. Oktober 2007, 19:56:58
Omega situacija, lahko bi bil celo sneg do nižin in veliko padavin, Sicer pa, kdaj pa se je napoved za 384 ur vnaprej že uresničila? :icon_arrow:

Smo kdaj to( zares )sploh primerjali ?
Prijatelj vremena !

Ledeni

No no, ni še konec oktobra in sneg se nam je približal na 144 ur.   :icon_biggrin:

Prelepo se ohlaja, da bi ta tempo zdržal do zime. Za prvi november bomo pa v kratkih rokavih  :banghead: