ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.9.-30.9.2007 ]

Začel/a blazek, 16. September 2007, 08:11:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

urša

Citat od: Duzek dne 18. September 2007, 17:21:44
Noro, ravno sedaj pumpajo vodo iz kleti, jo je okoli 120cm :icon_eek: :icon_eek: Dežemer na vremenski postaji je kazal zjutraj pravilno, nato pa odpovedal pomoje. Je bilo pa že dopoldne 30% več dežja kot pri Urši. Bil sem pa v kampu tam se izliva bistrica v savo in je bil cel kamp pod vodo. ponekod so se videli samo samo vrhovi šotorov. Noro :icon_eek:
Glede na vremensko situacijo ima BBistrica zanesljivo že krepko čez 350 litrov !

Ledeni

Citat od: blazek dne 18. September 2007, 17:55:20
Citat od: Ledeni dne 18. September 2007, 17:52:56
Tud jaz ne morem verjeti koliko dežja imate tam gor. Opozorilo v 10-dnevni napovedi sem že tretjič popravil, ampak zgleda da sem s 300 mm še preskromen.
Čoln sem izpraznil, dežemer je pripravljen, žlebovi in odtoki očiščeni, dežja pa še vedno od nikjer. Samo v jutranji nevihti smo dobili 8 mm. Še vedno pretežno oblačno, sedaj je 23,2°C, vlaga 62%. JZ veter je danes potegnil do 38,5 km/h, sedaj je ponehal.
Saj tudi naša ura še pride, ampak 100 in več mm le ne bo.

Mi bomo lahko veseli, če bo padlo 30mm dežja pri nas.

Se strinjam.

polo

Citat od: Ledeni dne 18. September 2007, 17:56:30
Citat od: blazek dne 18. September 2007, 17:55:20
Citat od: Ledeni dne 18. September 2007, 17:52:56
Tud jaz ne morem verjeti koliko dežja imate tam gor. Opozorilo v 10-dnevni napovedi sem že tretjič popravil, ampak zgleda da sem s 300 mm še preskromen.
Čoln sem izpraznil, dežemer je pripravljen, žlebovi in odtoki očiščeni, dežja pa še vedno od nikjer. Samo v jutranji nevihti smo dobili 8 mm. Še vedno pretežno oblačno, sedaj je 23,2°C, vlaga 62%. JZ veter je danes potegnil do 38,5 km/h, sedaj je ponehal.
Saj tudi naša ura še pride, ampak 100 in več mm le ne bo.

Mi bomo lahko veseli, če bo padlo 30mm dežja pri nas.

Se strinjam.
Jast pa mislim,da danes v našem koncu ne bo nič posebnega ,če sploh bo kaj :suspicious:
Trenutno pretežno oblačno in 20,9°C

Lazic

In mimo je še en naliv...seveda jih ne štejem več.Danes smo dobili že skoraj 150mm dežja.Kar je preveč je pa preveč...in že to je preveč,kaj šele bohinjskih 300.

hunter

RCZ performance

Ledeni

Glede na satelitske slike bi rekel, da se prav lahko zgodi, da bomo v južni Sloveniji ostali skoraj suhi. Razen če se ne zgodi kakšna "last minute" ojačitev. Močne padavine severno od nas, padavine tudi južno od nas, mi pa kot v očesu ciklona. Rep fronte je tik pred Slovenijo.

Cloudboy

In tudi v Velenju padla stotka  :clap:  zdaj še kar močno dežuje in grmi

Dejan

Vaška cesta je v 5-ih minutih postala potok, ki dere v dolino. Hudo zgleda :icon_eek:

močno dežuje že 10minut

lp

EDITED: Dež je skoraj ponehal, potoka skoraj ni več :icon_smile:
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

blazek

Evo, pa imamo vrjetno nov rekord. MAlo sem pogledal dosedanje rekorde v količini padavin. Namreč rekord v 12-urni akumulaciji padavin je držal Bovec s 286mm dežja. Ampak kot kaže je ta rekord danes podrt, saj je samo v Bohinjski Češnjici že padlo 316mm dežja v 12-ih urah. POleg tega bi lahko padel tudi rekord v 6 urni akumulaciji padavin, ki ga ravno tako drži Bovec s 275mm dežja. :icon_eek: Res neverjetno dogajanje danes v Bohinju in okolici.

raketa

Nekak smo izčrpal vodo, čeprav se bojim če bo tako naprej ulivalo bomo šli lohk šeenkrat.Upam da ne.
Slike.

LP

Mamut

Vreme v Nevljah

dežuje po ulivanju celo popoldne :icon_eek:

temp. + 14,4 C

1007,9 hPa

89% vlage

veter V 9,7 km/h

dežja je padlo po dežemerju postaje 102mm na rezervnem dežemerju je pa zabeleženo 118,8 mm.  :icon_eek:

Nevljica močno narašča in je že presegla mejo 3m v višino in  močno ogroža dom starostnikov , ki je tik ob strugi.

Mr.Bear

Nadgorica ob 18:20

- temperatura 15,4°C

- pritisk 1008,2 hPa pada

- vlaga 92%

- padavine 59mm

Vremenko

O marija kakšno je po slo.
Mene je prav strah kaj bo ponoči ker pri sosedu še manka 30-50cm pa bo imeu vodo na ceumu travniku.
Bojimo se tudi kako bo z mostom ker je bolj slabo zgrajen in newem kako bo ponoč.Na odaji svet je pokazalo kje se bodo še izlivali hudourniki.Na mojem območju v okolici kranja in jug. Tako strah me že pa en čas ni bilo
Zanima me kok prbl. mm lahko še paden na zg.savinskem območju(vem da je to težko napovedat)
Trenutno zelo močan naliv

:icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim:

Smučar

Pri nas pa v 24h borih 35mm. Ves dan rahlo dežuje, vmes se pa nekajkrat močno ulije. Skratka nič posebnega. Ampak na SZ zgleda pa strašno, tolk vode!  :icon_eek:

alan

Zdej smo pa dobil dežja, še nadoknaden iz poletja  :icon_haha: LIJE kot iz škafa, popoldne je res grozen. Voda na travnikih. Kleti je že zalilo.  :icon_eek: Pšata je skor na robu :icon_eek: